ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANOFM: Peste 163.000 de persoane au fost angajate în primele zece luni ale anului 2023

20 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit ANOFM, numărul femeilor încadrate este de 76.730, iar al bărbaţilor de 86.359, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 47,05%, respectiv de 52,95%.

 
 
Un număr de 163.089 persoane au fost angajate în primele zece luni ale anului 2023 de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, informează, luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
 
Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 octombrie 2023, 75.397 au peste 45 de ani, 27.387 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 27.110 au între 25 şi 35 de ani, iar 33.195 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 35.701 sunt tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 30 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională n.r.).
 
Potrivit ANOFM, numărul femeilor încadrate este de 76.730, iar al bărbaţilor de 86.359, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 47,05%, respectiv de 52,95%.
 
În funcţie de rezidenţă, 83.988 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 79.101 persoane sunt din mediul rural.
 
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (55.264), gimnaziale (39.444), profesionale (37.096), 16.480 fiind cu studii universitare.
 
Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul ANOFM în primele zece luni ale anului 2023, 60.946 fac parte din categoria celor greu şi foarte greu ocupabile.
 
Un clasament al judeţelor cu cele mai multe persoane angajate arată că Bucureşti ocupă primul loc (17.489), urmat de Timiş (9.004) şi Buzău (6.421).
 
În perioada de referinţă, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 420.880 persoane. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1297 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...