ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANPM a acordat avize de mediu pentru mai multe parcuri fotovoltaice din şase judeţe

19 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Mai multe proiecte de construire de parcuri fotovoltaice, în şase judeţe, au primit avize de mediu din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis vineri AGERPRES.

 
 
Mai multe proiecte de construire de parcuri fotovoltaice, în şase judeţe, au primit avize de mediu din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis vineri AGERPRES.

"Parcurile fotovoltaice din judeţul Arad, reprezintă o categorie importantă de proiecte aprobate de APM Arad, în cursul anului trecut, conform datelor furnizate de agenţia judeţeană. Acestea urmează să fie dezvoltate, în următorii ani, de două companii private, pe suprafeţe impresionante, de 1.065 şi, respectiv, 690 de hectare. Astfel de proiecte există în mai multe judeţe din ţară, chiar dacă de dimensiuni mult mai mici, o dovadă că România mizează pe energia regenerabilă. Mai mult decât atât, parcurile fotovoltaice 'Nadab I' şi 'Nadab II' însumează 1.138.344 de panouri fotovoltaice, 125 de posturi de transformare, 5 substaţii de transformare şi o putere instalată totală de 683 de MW, care vor fi distribuiţi, de asemenea, în Sistemul Energetic National. Împreună cu 'Arad 1', acestea totalizează aproape 3.000.000 de panouri fotovoltaice", a declarat Laurenţiu Alexandru Păştinaru, preşedintele ANPM.


De asemenea, în judeţul Mehedinţi, a fost aprobat un proiect care vizează construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de 1.713.135 mp, teren situat în comuna Jiana. Valoarea acestei investiţii este estimată la circa 80 de milioane de euro.

Un alt proiect este "Construire turbine eoliene, drumuri de acces, staţie de subtransformare, asigurare utilităţi, organizare şantier", dezvoltat în judeţul Botoşani de o companie privată, şi pentru care APM Botoşani a emis acordul de mediu. Proiectul va fi amplasat în extravilanul comunei Mitoc, pe o suprafaţă totală de 318.033 mp, iar cele 23 de turbine eoliene vor avea o putere totală de 138 Mw.

Totodată, judeţul Buzău va avea un parc eolian pe un teren proprietate privată a comunei Movila Banului, cu suprafaţa de 235 de hectare.

"Planurile dezvoltatorului prevăd, potrivit APM Buzău, construirea unei centrale electrice eoliene alcătuită din 10 turbine eoliene cu puterea instalată de aproximativ 66 MW, cu amenajările aferente, spaţii pentru echipamente tehnico-edilitare şi a infrastructurii necesare amplasării şi operării. Întreaga instalaţie va fi racordată la reţeaua publică de energie electrică. Proiectul face parte dintr-un ansamblu de parcuri eoliene proiectate pentru judeţul Buzău, care compun obiectivul energetic denumit Centrala electrica eoliana 165 MW-Buzău Vest, aprobat de CNTEE Transelectrica SA", precizează ANPM.

În plus, parcul eolian Sfânta Elena, propus de o companie privată, pentru judeţul Caraş-Severin, în comunele Coronini şi Moldova Nouă, pentru care a fost parcursă procedura de evaluare de mediu de către APM Caraş-Severin, cuprinde 22 de turbine eoliene care pot atinge înălţimea maximă la vârful palei de 200 de metri şi infrastructura asociată. Puterea nominală totală la nivelul parcului este de 142,4 MW, perioada de implementare propusă este de 36 de luni de la data emiterii autorizaţiei de construire, iar valoarea estimată a proiectului este de 120 de milioane de euro.

"Un alt proiect de construire a unui parc eolian se află în procedură de emitere a autorizaţiei de mediu la APM Iaşi şi prevede amplasarea şi instalarea a 12 turbine eoliene cu puterea totală de 72 MW pe teritoriul administrativ al comunei Ruginoasa, pe o suprafaţă totală de 253.725 mp. Construcţia va include şi reţele electrice de transport, staţie de transformare, amenajare de drumuri existente, precum şi construirea de noi drumuri de acces", a detaliat vicepreşedintele ANPM, Eugen Ioan Cozma.

Conform oficialului, înălţimea maximă aprobată pentru aceste turbine este de 207 metri şi se estimează că centrala va livra în Sistemul Energetic Naţional aproximativ 148.000 MWh/an.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2983 / 19026
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...