ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ASF şi ISF premiază profesorii preuniversitari pentru proiecte de educaţie financiară

09 Februarie 2021   |   Agerpres

Pentru acest an, s-au înscris în luna ianuarie 240 profesori, număr record pentru această perioadă, în cadrul Start2Teach, faţă de 2019, când au fost înscrişi, pe tot parcursul anului, 205 cadre didactice.

 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Institutul de Studii Financiare (ISF) derulează programul Start2Teach, pentru al patrulea an consecutiv, în colaborare cu toate inspectoratele şcolare, potrivit unui comunicat al ISF.
 
Acest program este dedicat profesorilor din învăţământul preuniversitar şi are ca obiectiv principal furnizarea unui suport pentru cadrele didactice care predau noţiuni de educaţie financiară. În total, în cadrul acestui program, până la sfârşitul anului 2020, 2.604 de profesori care predau la nivel gimnazial sau liceu, din 33 de inspectorate şcolare, au învăţat despre cum se tranzacţionează acţiunile unei companii la Bursa de Valori, ce este o asigurare şi care este importanţa ei, sau care sunt pilonii de pensii din România şi ce poate oferi fiecare beneficiarilor.
 
Pentru acest an, s-au înscris în luna ianuarie 240 profesori, număr record pentru această perioadă, în cadrul Start2Teach, faţă de 2019, când au fost înscrişi, pe tot parcursul anului, 205 cadre didactice.
 
Instituţia menţionează că, pentru a susţine activitatea didactică într-un mediu concurenţial, în cadrul acestui program, ASF şi ISF continuă şi în 2021 organizarea concursului dedicat profesorilor - "Fii ProFIN". Perioada de înscriere în cadrul acestui concurs este 8 februarie 2021-15 mai 2021. Cele mai bune 10 planuri de lecţie vor fi premiate cu 10 tablete, câştigătorii urmând să fie anunţaţi pe 27 mai 2021.
 
Tema concursului este elaborarea unui plan de lecţie având drept subiect Relaţia consumatorului cu instituţiile financiare nebancare - Produse şi servicii de asigurare. Planul de lecţie se va referi la ora (lecţia) aferentă competenţei specifice 1.2. din programa menţionată.
 
Pentru a se înscrie la acest concurs, participanţii vor transmite o propunere de plan (fişă) de lecţie, conform standardelor în domeniu, pentru o oră de educaţie financiară din programa disciplinei Educaţie Economico-financiară pentru clasa a VIII-a, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3393/28 februarie 2017.
 
Înscrierea lucrărilor în concurs se va face pe adresa de e-mail edu@asfromania.ro.
 
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG nr. 93/2012 aprobată prin Legea nr. 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
 
Institutul de Studii Financiare, aflat în subordinea Autorităţii de Supraveghere Financiară, este un centru de excelenţă în domeniul studierii pieţelor de profil şi derulării programelor de educaţie financiare pentru asigurarea competenţelor, aptitudinilor şi cunoştinţelor personalului instituţiilor financiare şi a personalului ASF şi pentru creşterea nivelului de educaţie financiară al consumatorilor de servicii şi produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF îşi propune alinierea activităţii la cerinţele europene, trecerea de la acumularea de cunoştinţe la acumularea şi evaluarea de competenţe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaţionale, determinate de cerinţele legislative, de dinamica pieţei şi a cadrului european, contribuind la maturizarea pieţei financiare nebancare din România, la crearea capacităţii acesteia de a face faţă concurenţei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12891 / 17074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...