ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociaţia Română pentru Smart City şi Primăria Snagov colaborează pentru implementarea conceptului Smart Communities

22 Octombrie 2021   |   Agerpres

Unul dintre cei doi semnatari ai protocolului, primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a precizat că în luna noiembrie Primăria Snagov îşi propune să deschidă primul Centru pentru Incluziune Digitală din România.

 
 
Asociaţia Română pentru Smart City a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Snagov pentru implementarea conceptului Smart Communities, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.
 
Principalele direcţii de acţiune prevăzute în protocol sunt lansarea proiectului "Snagov Green & Clean" şi organizarea conferinţei naţionale "Snagov Green & Clean - Transformarea comunităţilor locale", instalarea senzorilor de măsurare a calităţii aerului în unităţile de învăţământ din localitatea Snagov - în cadrul iniţiativei "City Air", organizarea competiţiei pentru elevi "Snagov 2030", organizarea unei sesiuni de cursuri în cadrul "Academiei Smart City", deschiderea "Centrului pentru Incluziune Digitală", realizarea unei Strategii Smart Village, dar şi consultanţă specializată privind atragerea de fonduri europene.
 
Unul dintre cei doi semnatari ai protocolului, primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a precizat că în luna noiembrie Primăria Snagov îşi propune să deschidă primul Centru pentru Incluziune Digitală din România.
 
"Semnarea parteneriatului de colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City face parte din strategia noastră de dezvoltare locală. Deşi suntem foarte atenţi la dezvoltarea infrastructurii de bază, ştim că nu este de ajuns. Comunitatea noastră poate deveni un reper naţional atunci când vorbim de implementarea conceptului Smart Village. Ne dorim să accelerăm investiţiile în transformarea digitală, dar şi în domenii precum transportul verde, mediul, educaţia, sănătatea şi energia verde. Snagov este deschis pentru investiţii pentru că înţelege ce înseamnă economia bazată pe inovaţie, pe un turism modern şi pentru că înţelege colaborarea dintre autoritatea locală, mediul de afaceri şi evident, comunitatea noastră. În zilele următoare lansăm Wifi 4 Snagov, un prim proiect de bugetare participativă care, va fi şi punctul de plecare al reţelei de monitorizare a aerului în şcoli City Air, iar în luna noiembrie ne propunem să deschidem primul Centru pentru Incluziune Digitală din România", a explicat primarul Comunei Snagov.
 
La rândul său, cel de-al doilea semnatar al protocolului, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, Eduard Dumitraşcu, a invitat companiile de tehnologie să se alăture proiectului Smart Communities.
 
"În imediata proximitate a Bucureştiului, Snagovul are o şansă unică de a deveni principalul laborator de dezvoltare al comunităţilor locale din România. Proiectele, iniţiativele, tehnologiile şi soluţiile care vor fi implementare în următoarea perioadă aici pot reprezenta modele de bună practică pentru celelalte comunităţi rurale. Cred cu tărie în potenţialul comunităţii şi mă bucur să văd la nivelul conducerii primăriei o strategie clară de dezvoltare. Invităm parteneri de tehnologie, furnizori şi companii cu experienţă în integrare să se alăture demersului nostru de creare a celui mai mare laborator Smart Communities din România" a afirmat preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.
 
Investiţia iniţială privată a proiectului de la Snagov se apropie de 100.000 de euro, are ca sursă fondurile atrase de Asociaţia Română pentru Smart City şi prevede dezvoltarea şi implementarea mai multor proiecte şi iniţiative în lunile următoare.
 
În data de 15 martie 2022 va avea loc conferinţa de lansare a proiectului "Snagov Green & Clean" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov.
 
Asociaţia Română pentru Smart City este principala autoritate a industriei Smart City din România, reunind experţi şi profesionişti din fiecare domeniu relevant al domeniului, dar şi peste 270 de parteneri şi membri - Ministere, Primării, Consilii Judeţene, companii, universităţi, centre de cercetare şi inovare, etc.
 
Obiectivele Asociaţiei Române pentru Smart City sunt dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente din România; promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenţilor; consolidarea legislaţiei româneşti pentru o mai bună dezvoltare a centrelor urbane; promovarea intereselor comunităţilor locale în raport cu organismele centrale; crearea canalelor necesare pentru prezentarea produselor şi serviciilor industriei Smart City; facilitarea accesului la tehnologie şi expertiză a comunităţilor mai puţin dezvoltate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12562 / 19540
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...