ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociaţia Română pentru Smart City şi Primăria Snagov colaborează pentru implementarea conceptului Smart Communities

22 Octombrie 2021   |   Agerpres

Unul dintre cei doi semnatari ai protocolului, primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a precizat că în luna noiembrie Primăria Snagov îşi propune să deschidă primul Centru pentru Incluziune Digitală din România.

 
 
Asociaţia Română pentru Smart City a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Snagov pentru implementarea conceptului Smart Communities, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.
 
Principalele direcţii de acţiune prevăzute în protocol sunt lansarea proiectului "Snagov Green & Clean" şi organizarea conferinţei naţionale "Snagov Green & Clean - Transformarea comunităţilor locale", instalarea senzorilor de măsurare a calităţii aerului în unităţile de învăţământ din localitatea Snagov - în cadrul iniţiativei "City Air", organizarea competiţiei pentru elevi "Snagov 2030", organizarea unei sesiuni de cursuri în cadrul "Academiei Smart City", deschiderea "Centrului pentru Incluziune Digitală", realizarea unei Strategii Smart Village, dar şi consultanţă specializată privind atragerea de fonduri europene.
 
Unul dintre cei doi semnatari ai protocolului, primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a precizat că în luna noiembrie Primăria Snagov îşi propune să deschidă primul Centru pentru Incluziune Digitală din România.
 
"Semnarea parteneriatului de colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City face parte din strategia noastră de dezvoltare locală. Deşi suntem foarte atenţi la dezvoltarea infrastructurii de bază, ştim că nu este de ajuns. Comunitatea noastră poate deveni un reper naţional atunci când vorbim de implementarea conceptului Smart Village. Ne dorim să accelerăm investiţiile în transformarea digitală, dar şi în domenii precum transportul verde, mediul, educaţia, sănătatea şi energia verde. Snagov este deschis pentru investiţii pentru că înţelege ce înseamnă economia bazată pe inovaţie, pe un turism modern şi pentru că înţelege colaborarea dintre autoritatea locală, mediul de afaceri şi evident, comunitatea noastră. În zilele următoare lansăm Wifi 4 Snagov, un prim proiect de bugetare participativă care, va fi şi punctul de plecare al reţelei de monitorizare a aerului în şcoli City Air, iar în luna noiembrie ne propunem să deschidem primul Centru pentru Incluziune Digitală din România", a explicat primarul Comunei Snagov.
 
La rândul său, cel de-al doilea semnatar al protocolului, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, Eduard Dumitraşcu, a invitat companiile de tehnologie să se alăture proiectului Smart Communities.
 
"În imediata proximitate a Bucureştiului, Snagovul are o şansă unică de a deveni principalul laborator de dezvoltare al comunităţilor locale din România. Proiectele, iniţiativele, tehnologiile şi soluţiile care vor fi implementare în următoarea perioadă aici pot reprezenta modele de bună practică pentru celelalte comunităţi rurale. Cred cu tărie în potenţialul comunităţii şi mă bucur să văd la nivelul conducerii primăriei o strategie clară de dezvoltare. Invităm parteneri de tehnologie, furnizori şi companii cu experienţă în integrare să se alăture demersului nostru de creare a celui mai mare laborator Smart Communities din România" a afirmat preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.
 
Investiţia iniţială privată a proiectului de la Snagov se apropie de 100.000 de euro, are ca sursă fondurile atrase de Asociaţia Română pentru Smart City şi prevede dezvoltarea şi implementarea mai multor proiecte şi iniţiative în lunile următoare.
 
În data de 15 martie 2022 va avea loc conferinţa de lansare a proiectului "Snagov Green & Clean" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov.
 
Asociaţia Română pentru Smart City este principala autoritate a industriei Smart City din România, reunind experţi şi profesionişti din fiecare domeniu relevant al domeniului, dar şi peste 270 de parteneri şi membri - Ministere, Primării, Consilii Judeţene, companii, universităţi, centre de cercetare şi inovare, etc.
 
Obiectivele Asociaţiei Române pentru Smart City sunt dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente din România; promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenţilor; consolidarea legislaţiei româneşti pentru o mai bună dezvoltare a centrelor urbane; promovarea intereselor comunităţilor locale în raport cu organismele centrale; crearea canalelor necesare pentru prezentarea produselor şi serviciilor industriei Smart City; facilitarea accesului la tehnologie şi expertiză a comunităţilor mai puţin dezvoltate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 467 / 16857
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...