
Candidaţi din SUA şi Rusia, în cursa pentru funcţia supremă a Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii
27 Septembrie 2022
AGERPRESPeste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări se reunesc la Bucureşti, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022, pentru a stabili direcţia globală a transformării digitale şi pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) - agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.
Cinci posturi de conducere în Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii (ITU), 12 locuri în Comitetul pentru Reglementări Radio al organizaţiei şi alte 48 de locuri în Consiliul ITU urmează să se ocupe pentru următorii patru ani, după alegerile ce vor avea loc în aceste zile la Conferinţa Plenipotenţiarilor (PP-22), organizată în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, la Bucureşti.
Astfel, la cea de-a 21-a ediţie a conferinţei globale se va alege conducerea organizaţiei (secretarul general, secretarul-general adjunct, respectiv directorii Birourilor de Radiocomunicaţii, Standardizare în Telecomunicaţii şi Dezvoltare în telecomunicaţii). De asemenea, vor avea loc alegeri pentru cele 12 locuri în Comitetul pentru Reglementări Radio şi cele 48 de locuri în Consiliul ITU.
Astfel, la cea de-a 21-a ediţie a conferinţei globale se va alege conducerea organizaţiei (secretarul general, secretarul-general adjunct, respectiv directorii Birourilor de Radiocomunicaţii, Standardizare în Telecomunicaţii şi Dezvoltare în telecomunicaţii). De asemenea, vor avea loc alegeri pentru cele 12 locuri în Comitetul pentru Reglementări Radio şi cele 48 de locuri în Consiliul ITU.
Pe acest subiect, preşedintele PP-22 a ITU, Sabin Sărmaş a menţionat că numele noului secretar general al Uniunii va fi cunoscut joi. "Prima săptămână este despre alegeri. Vor fi policy statements, adică fiecare ministru în parte va veni şi va oferi o astfel de "policy statements", după care în a doua săptămână, după ce avem alegerile care încep joi şi se termină luni, se va intensifica modul de lucru pe rezoluţii. Vom şti numele secretarului general (al ITU, n.r.) joi, la prânz. Ulterior, se aleg ceilalţi patru oficiali. Votează toate cele 193 de ţări-membre ITU. Majoritatea decide, iar cel cu cele mai puţine voturi iese din competiţie", a spus oficialul.
Pentru funcţia de conducere cea mai înaltă în cadrul ITU candidează Doreen Bogdan-Martin, din SUA, respectiv Rashid Ismailov din Federaţia Rusă.
"Îmi ofer candidatura ca secretar general al ITU. Îmi imaginez o organizaţie în fruntea eforturilor globale de a îndeplini conectivitatea nevoilor şide a extinde oportunităţile digitale pentru toţi oamenii. Voi lucra neobosit să consolidez ITU ca o instituţie bazată pe fapte, pe impact, axată pe rezultate, transparenţă şi receptivitate. Vom fi "fit4purpose" pentru a ne conduce membrii în viitorul digital", a scris Bogdan-Martin, în broşura oficială de candidatură.
Portofoliul de realizări al candidatei din SUA include, printre altele: lansarea design-ului Centrului Internaţional pentru Inovaţie Digitală, conceperea unei strategii pentru tineri la nivelul ITU, a unui grup de lucru inter-sectorial pentru tineret, lansarea Programului "Generation Connect Board"- pentru a stimula implicarea tinerilor şi conceptualizarea "Global Youth Summit", îmbunătăţirea coerenţei între programe pentru ca acestea să fie orientate către viitor.
Doreen Bogdan-Martin are 30 de ani de experienţă în domeniul informaţiei şi comunicării, în sectorul tehnologiilor (TIC), relaţii guvernamentale şi organizaţii multilaterale. Este căsătorită, are patru copii şi vorbeşte fluent franceză şi spaniolă. Pe plan educaţional, este masterandă a Universităţii Americane, Şcoala de Servicii Internaţionale, în Politici de comunicaţii internaţionale, şi licenţiată a Universităţii din Delaware. Din anul 2019, Bogdan-Martin este directoarea Biroului de Dezvoltare în Telecomunicaţii al ITU.
La rândul său, Rashid Ismailov a punctat în prezentarea sa pentru candidatura la funcţia de secretar general al ITU, că pe lista priorităţilor se află: sprijinul centrat pe oameni, economie şi societate digitală, reducerea decalajelor digitale şi asigurarea universalităţii pentru acces în bandă largă pentru toţi, gestionarea riscurilor, a provocărilor şi a oportunităţilor rezultate din creşterea rapidă a sectorului de telecomunicaţii/TIC/dezvoltare, stabilirea unui mediu favorabil pentru inovare în domeniu pentru a sprijini transformarea digitală a societăţii, precum şi consolidarea cooperării între ITU şi alte părţi interesate în sprijinirea obiectivelor strategice ale organizaţiei.
"Lumea se schimbă într-un ritm uluitor şi rapid, iar transformarea digitală este noua normalitate. Aceasta are un profund impact asupra producţiei, logisticii, consumului şi stilului de viaţă. Ca parte a aşa-numitei a patra Revoluţii industriale, tehnologiile şi modelele de afaceri sunt constant înlocuite cu altele noi. Internetul lucrurilor, cloud-ul, computerele, blockchain, inteligenţa artificială şi Big data transformă fundamental afacerile şi managementul", a menţionat Ismailov, în prezentarea candidaturii sale.
Conform datelor incluse în CV, candidatul din partea Federaţiei Ruse s-a născut pe 2 noiembrie 1965, la Baku (URSS), este căsătorit şi are patru copii. Vorbeşte fluent şapte limbi - engleză, portugheză, turcă, italiană, spaniolă, germană şi franceză. În plus, acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat Lomonosov din Moscova - fiind licenţiat în "Metode matematice şi informatice în istorie" (1983-1988), precum şi Universitatea de Stat de Inginerie Mecanică din Moscova, cu specializare în "Economie şi Managementul Întreprinderilor" (2004 - 2007).
Peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări se reunesc la Bucureşti, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022, pentru a stabili direcţia globală a transformării digitale şi pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) - agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.
Pe parcursul celor trei săptămâni, la ediţia a 21-a a Conferinţei Plenipotenţiarilor a UIT (PP-22), delegaţiile prezente vor include reprezentanţi ai tuturor categoriilor de membri UIT - companii private, instituţii academice şi organisme naţionale, regionale şi internaţionale implicate în activităţile organizaţiei privind radiocomunicaţiile şi standardizarea sau promovarea transformării digitale în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.
România este prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care organizează acest eveniment de anvergură, şi unde se vor stabili politicile generale ale UIT, precum şi planurile strategice şi financiare pentru perioada 2024 - 2027, care vizează întreaga activitate a organizaţiei, dar, cu precădere, aspecte-cheie referitoare la incluziunea digitală şi reducerea decalajului digital, cele mai bune modalităţi de a mobiliza inteligenţa artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) şi reţelele 5G şi viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi şi emergente.
Alături de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), parteneri în organizarea conferinţei sunt: Senatul României, Camera Deputaţilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Societatea Română de Televiziune.
Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.
Înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8470 / 19540 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...