ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CE: Consiliul european pentru agricultură şi alimentaţie va sprijini lanţul de aprovizionare cu alimente

05 Decembrie 2024   |   Agerpres

Comisia va evalua toate cererile şi îşi propune să finalizeze componenţa comitetului la începutul anului 2025. Prima şedinţă a Consiliului va fi convocată imediat după aceea.

 
 
Comisia Europeană a anunţat joi înfiinţarea în mod oficial a Consiliului european pentru agricultură şi alimentaţie (EBAF), luând astfel în considerare una dintre recomandările raportului final al dialogului strategic privind viitorul agriculturii, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Prezidat de comisarul pentru alimentaţie şi agricultură, Christophe Hansen, Consiliul european pentru agricultură şi alimentaţie, recent lansat, urmăreşte să susţină o nouă cultură a dialogului, a încrederii şi a participării multipartite, în rândul actorilor din lanţul de aprovizionare cu alimente şi al societăţii civile, precum şi cu Comisia.

Se preconizează că acest organism consultativ va oferi Comisiei consiliere la nivel înalt cu privire la acţiunile întreprinse în urma raportului dialogului strategic privind viitorul agriculturii UE şi va contribui la lucrările privind Viziunea pentru agricultură şi alimentaţie, care urmează să fie prezentată în primele 100 de zile ale mandatului.


Membrii vor fi încurajaţi să promoveze înţelegerea şi schimbul de experienţă între ei şi să acorde o atenţie deosebită coerenţei şi sinergiei politicilor Uniunii, precum şi consecvenţei acestora cu iniţiativele din sectorul privat.

Consiliul de administraţie este instituit pe o perioadă de cinci ani şi se preconizează că se va întruni, în principiu, de două până la şase ori pe an. Comisarul Hansen poate convoca grupul pentru reuniuni suplimentare atunci când este nevoie de consiliere urgentă.

Joi a fost publicată o invitaţie de depunere a candidaturilor pentru a face parte din consiliul de administraţie. Acesta va fi alcătuit din maximum 30 de organizaţii membre reprezentând trei categorii de părţi interesate: comunitatea agricolă, alţi actori din lanţul de aprovizionare cu alimente şi societatea civilă, inclusiv în domenii precum mediul şi clima, bunăstarea animalelor sau aspecte legate de consumatori. Potrivit CE, ar trebui să existe o reprezentare echilibrată a acestor trei categorii de părţi interesate în cadrul acestui grup. Organizaţiile care solicită aderarea ar trebui să demonstreze cea mai largă competenţă şi expertiză relevantă în domenii relevante pentru agricultură şi alimentaţie la nivelul Uniunii şi să demonstreze cea mai largă reprezentativitate geografică în toate statele membre. Acestea ar trebui, de asemenea, să fie înregistrate în Registrul de transparenţă.

Termenul de depunere a cererilor la EBAF va fi 8 ianuarie 2025.

Comisia va evalua toate cererile şi îşi propune să finalizeze componenţa comitetului la începutul anului 2025. Prima şedinţă a Consiliului va fi convocată imediat după aceea.

"Agricultura se află în centrul viitorului Europei noastre. Astăzi, ducem mai departe energia dialogului strategic privind viitorul agriculturii UE pentru a consolida încrederea şi a aduce oamenii împreună. Comitetul european pentru produse agroalimentare urmează să abordeze întreaga complexitate a lanţului valoric agroalimentar, sprijinindu-i pe fermierii noştri şi stimulând un sistem agroalimentar mai rezilient, mai competitiv şi mai durabil", a declarat preşedintele CE, Ursula von der Leyen.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 877 / 18987
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...