ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană are un nou plan pentru a sprijini tranziţia verde şi digitală şi redresarea economică a UE

30 Septembrie 2020   |   Agerpres

"UE este deja lider în domeniul inovării prin excelenţa sa în materie de cercetare şi ştiinţă. Dorim să avansăm în aceste domenii şi ne intensificăm eforturile ca să realizăm inovaţii radicale orientate către piaţă, care vor contribui la o Europă digitală şi verde şi vor stimula creşterea, crearea de locuri de muncă şi competitivitatea noastră pe scena mondială", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

 
 
Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o comunicare privind un nou Spaţiu european de cercetare, care va îmbunătăţi peisajul european al cercetării şi al inovării, va accelera tranziţia UE către neutralitate climatică şi către poziţia de lider în domeniul digital şi va sprijini redresarea de pe urma impactului crizei cauzate de noul coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Comisia a stabilit obiective strategice şi acţiuni de pus în aplicare în strânsă cooperare cu statele membre, pentru a acorda prioritate investiţiilor şi reformelor în cercetare şi inovare, pentru a îmbunătăţi accesul cercetătorilor din întreaga UE la excelenţă în cercetare şi pentru a permite rezultatelor cercetării să ajungă pe piaţă şi în economia reală. În plus, comunicarea va promova şi mai mult mobilitatea cercetătorilor, competenţele lor şi oportunităţile de dezvoltare a carierei lor în interiorul UE, egalitatea de gen, precum şi un acces mai bun la activităţi ştiinţifice finanţate din fonduri publice şi evaluate inter pares.
 
"UE este deja lider în domeniul inovării prin excelenţa sa în materie de cercetare şi ştiinţă. Dorim să avansăm în aceste domenii şi ne intensificăm eforturile ca să realizăm inovaţii radicale orientate către piaţă, care vor contribui la o Europă digitală şi verde şi vor stimula creşterea, crearea de locuri de muncă şi competitivitatea noastră pe scena mondială", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.
 
"Trebuie să consolidăm Spaţiul european de cercetare. Un spaţiu care să înglobeze întreaga Europă, deoarece cunoaşterea nu are limite teritoriale, deoarece cunoştinţele ştiinţifice se dezvoltă prin colaborări, deoarece cunoştinţele sunt fiabile dacă calitatea acestora este examinată transparent. De asemenea, acest spaţiu are mai multe şanse să atingă niveluri de vârf ale excelenţei şi să sprijine o industrie inovatoare care îşi asumă riscuri în vederea creării unui viitor solid, verde şi digital", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.
 
Pornind de la poziţia de lider a Europei în materie de inovare şi de la excelenţa sa ştiinţifică, noul Spaţiu european de cercetare urmăreşte să stimuleze o mai bună coordonare şi cooperare între UE, statele sale membre şi sectorul privat; să conducă la mai multe investiţii în cercetare şi inovare; să consolideze mobilitatea cercetătorilor, a expertizei lor şi a fluxului de cunoştinţe;
 
Comunicarea adoptată miercuri de Comisia Europeană defineşte patru obiective strategice: prioritate pentru investiţiile şi reformele în domeniul cercetării şi inovării, pentru a favoriza tranziţia verde şi digitală, cu scopul de a sprijini redresarea economică a Europei şi a-i creşte competitivitatea; îmbunătăţirea accesului la facilităţi şi infrastructuri excelente pentru cercetătorii din întreaga UE; transferul rezultatelor către economie, pentru a stimula investiţiile întreprinderilor şi pătrunderea pe piaţă a rezultatelor cercetării, precum şi pentru a promova competitivitatea şi rolul de lider al UE în mediul tehnologic la nivel mondial; consolidarea mobilităţii cercetătorilor şi circulaţia liberă a cunoştinţelor şi a tehnologiei, printr-o mai bună cooperare între statele membre, pentru a permite tuturor să beneficieze de cercetare şi de rezultatele ei.
 
Ca parte a iniţiativelor sale de sprijinire a redresării economice şi de construire a unei Europe verzi şi digitale, Comisia a adoptat astăzi, în plus faţă de noul Spaţiu european de cercetare, un nou Plan de acţiune pentru educaţia digitală pentru a adapta sistemele de educaţie şi de formare la era digitală, precum şi o comunicare privind Spaţiul european al educaţiei ca factor de stimulare a creării de locuri de muncă şi a creşterii economice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13697 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...