
Companiile Reţele Electrice intenţionează să cumpere noi sisteme informatice în valoare de 136 mil. lei
19 Noiembrie 2024
AgerpresÎn urma acestei licitaţii, proiecte dedicate vor fi implementate simultan în cele trei zone de operare ale Reţelelor Electrice, documentaţia de achiziţie fiind compusă din două volume, corelate ca obiective şi calendar de implementare şi care au surse de finanţare diferite.
Cele trei companii Reţele Electrice au iniţiat o licitaţie publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 136 milioane lei (fără TVA), pentru achiziţia de servicii de implementare sistem avansat, automatizat de management al distribuţiei (AADMS) şi sistem de management al forţei de muncă (WFM).
"Prin această achiziţie, ne propunem să optimizăm intervenţiile şi să îmbunătăţim calitatea serviciului de distribuţie. Continuăm să modernizăm şi să digitalizăm reţeaua astfel încât să răspundem prompt şi eficient la nevoile clienţilor, reducând semnificativ timpul de intervenţie în caz de întreruperi în alimentare. Totodată, sistemele avansate pe care le vom implementa ne vor permite să monitorizăm mai bine reţeaua şi să asigurăm o distribuţie fiabilă şi sigură a energiei electrice", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice, citat într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
"Prin această achiziţie, ne propunem să optimizăm intervenţiile şi să îmbunătăţim calitatea serviciului de distribuţie. Continuăm să modernizăm şi să digitalizăm reţeaua astfel încât să răspundem prompt şi eficient la nevoile clienţilor, reducând semnificativ timpul de intervenţie în caz de întreruperi în alimentare. Totodată, sistemele avansate pe care le vom implementa ne vor permite să monitorizăm mai bine reţeaua şi să asigurăm o distribuţie fiabilă şi sigură a energiei electrice", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice, citat într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Noua platformă AADMS va permite o gestionare centralizată şi automatizată a reţelei, facilitând monitorizarea performanţei acesteia şi intervenţii rapide pentru a asigura o funcţionare sigură a acesteia, la standardele de calitate impuse în distributia energiei electrice.
În urma acestei licitaţii, proiecte dedicate vor fi implementate simultan în cele trei zone de operare ale Reţelelor Electrice, documentaţia de achiziţie fiind compusă din două volume, corelate ca obiective şi calendar de implementare şi care au surse de finanţare diferite.
Platforma Integrată AADMS, cu modulele de analiză şi modelare reţea electrică se va realiza prin finanţare din fonduri europene, iar componenetele SCADA si OMS integrate nativ în platformă, precum şi sistemul WFM se vor realiza prin finanţare din fonduri proprii.
Implementarea platformei integrate AADMS va digitaliza şi eficientiza procesele de management al reţelei de distribuţie, iar procesele de operare şi întreţinere vor fi modernizate prin implementarea Sistemului de Management al Forţei de Muncă (WFM). Proiectul ADMS va include şi un sistem WFM, complet integrat cu platforma ADMS şi toate componentele orizontale necesare, contribuind la digitalizarea şi eficientizarea proceselor de operare şi mentenanţă, care sunt strâns legate de activităţile de management al reţelei.
Astfel, proiectul va aborda o componentă esenţială şi complexă a eficientizării distribuţiei de energie electrică, îmbunătăţind considerabil parametrii reţelei şi calitatea serviciului. Aceasta va duce la reducerea timpilor de intervenţie în caz de întreruperi în alimentarea utilizatorilor, digitalizarea proceselor şi creşterea eficienţei activităţilor specifice, precum şi îmbunătăţirea accesului utilizatorilor la serviciul de distribuţie, creşterea calităţii energiei distribuite şi reducerea duratei întreruperilor, atât planificate, cât şi neplanificate.
Companiile Reţele Electrice operează reţele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC.
Reţelele electrice operate de către cele trei companii Reţele Electrice numără 289 de staţii de transformare şi peste 25.000 de posturi de transformare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1563 / 19573 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...