ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Directorii financiari din Europa de Est sunt pesimişti în privinţa forţei de muncă (sondaj)

19 Aprilie 2022   |   Agerpres

Conform datelor centralizate de către specialiştii Horvath, şase din zece respondenţi (peste 60%) au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul anterior pandemiei, iar la nivel internaţional mai mult de jumătate dintre intervievaţi sunt de părere că pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor.

 
 
Majoritatea directorilor financiari (CFO) din Europa de Est (90%) estimează că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă, în timp ce peste 60% dintre aceştia consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, se arată în studiul CFO Panel 2022, realizat de o companie de consultanţă în management.
 
Conform datelor centralizate de către specialiştii Horvath, şase din zece respondenţi (peste 60%) au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul anterior pandemiei, iar la nivel internaţional mai mult de jumătate dintre intervievaţi sunt de părere că pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor.
 
În acelaşi timp, peste 90% din totalul celor chestionaţi au afirmat că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă, care va trebui pregătită pentru provocări viitoare. De asemenea, mai mult de 60% dintre directorii financiari consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, iar peste 55% că schimbările de politică economică (lockdown, conflicte comerciale, alegeri etc.) vor reprezenta un risc pentru viitor.
 
În ceea ce priveşte perspectiva, 80% dintre cei intervievaţi cred că pot ieşi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunităţi, cum ar fi creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare, peste 70% susţin că îi va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasă şi hibrid), iar peste 50% susţin că salvarea va veni de la creşterea cererii interne.
 
CFO Panel 2022 evidenţiază tendinţele actuale în domeniul finanţelor şi oferă informaţii despre provocările cu care se confruntă în prezent directorii financiari. Studiul este realizat de Horvath, pe un eşantion de peste 200 participanţi din 15 ţări, precum Germania, Austria, Elveţia, Croaţia, România şi Republica Moldova. Industriile prezente în sondaj sunt variate, de la automotive, manufacturing, bănci, logistică, oil & gas la farmaceutice, telecomunicaţii şi călătorii.
 
Horvath este una dintre cele mai importante companii internaţionale, independente, de consultanţă în management, prezentă şi pe piaţa din România, începând din anul 2005. Compania a fost înfiinţată în Stuttgart, în 1981, de către Peter Horvath, unul dintre pionierii controlling-ului în Germania şi are peste o mie de angajaţi.
 
În prezent, Horvath este membră a Cordence Worldwide, cea mai importantă alianţă activă la nivel mondial, formată din companii de consultanţă în management de prestigiu, cu aproape 70 de birouri în 24 de ţări, situate pe trei continente.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7765 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...