ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG: 60% dintre liderii globali cred în perspectivele de creştere ale economiei

16 Septembrie 2021   |   Agerpres

La ediţia anterioară a cercetării, derulată în perioada ianuarie - februarie 2021, ponderea celor care se declarau optimişti în privinţa revenirii economiei globale era de 42%.

 
 
Şase din zece lideri (60%) sunt încrezători în perspectivele de creştere ale economiei globale, în următorii trei ani, relevă un sondaj KPMG 2021 CEO Outlook, dat publicităţii joi.
 
La ediţia anterioară a cercetării, derulată în perioada ianuarie - februarie 2021, ponderea celor care se declarau optimişti în privinţa revenirii economiei globale era de 42%.
 
Pe fondul noilor estimări, 69% dintre respondenţi au indicat opţiuni anorganice (fuziuni şi achiziţii, asocieri, alianţe strategice) ca principală strategie de creştere. În plus, majoritatea liderilor globali (87%) afirmă că, în următorii trei, intenţionează să finalizeze achiziţii ani care să le susţină creşterea şi transformarea afacerii.
 
Cercetarea KPMG arată, totodată, că 30% dintre CEO plănuiesc să investească peste 10% din venituri în măsuri şi programe sustenabile, în următorii trei ani.
 
De asemenea, peste un sfert (27%) din totalul celor intervievaţi sunt îngrijoraţi că un eventual eşec în ceea ce priveşte aşteptările în domeniul schimbărilor climatice ar putea determina pieţele publice să nu mai investească în afacerile lor. În acelaşi timp, peste jumătate (58%) dintre respondenţi au afirmat că există o cerere în creştere din partea părţilor interesate (investitori, autorităţi de reglementare, clienţi etc) pentru o raportare mai amplă pe aspecte ESG.
 
Conform sondajului de specialitate, 77% dintre executivi consideră că vor fi necesari stimuli guvernamentali ca toate afacerile să poată ajunge la obiectivul de "net-zero", iar trei sferturi au identificat COP26 ca un moment esenţial pentru conştientizarea urgenţei în agenda schimbării climatice.
 
Cea mai mare parte a conducătorilor de companii globale (86%) susţine că misiunea companiei va determina alocarea de capital, dar şi strategiile de creştere anorganică.
 
Analizând riscurile pentru următorii trei ani, liderii executivi au identificat trei zone prioritare: lanţul de aprovizionare, securitatea cibernetică şi schimbarea climatică. Astfel, 56% dintre lideri au afirmat că lanţul lor de aprovizionare este supus stresului în timpul pandemiei.
 
Aproape un sfert (21%) dintre cei care au răspuns la sondajul KPMG au spus că e necesară o reducere a prezenţei fizice la locul de muncă, în scădere majoră faţă de august 2020, când se consemna o pondere de 69%. Liderii s-au concentrat asupra flexibilităţii crescute pentru forţa de muncă, 51% (faţă de 14% în ianuarie - februarie) intenţionând să investească în spaţii colaborative de birou colaborative, în timp ce 37% au implementat un model de lucru hibrid, în care majoritatea angajaţilor lucrează de la distanţă 2 - 3 zile pe săptămână.
 
Potrivit sursei citate, trei din patru lideri globali consideră că presiunea asupra finanţelor publice exercitată de răspunsul necesar pandemiei a accentuat necesitatea cooperării între state pentru sistemul fiscal global. În acelaşi timp, 77% dintre CEO susţin că propunerea unui sistem global cu un impozit minim reprezintă "o îngrijorare semnificativă" pentru obiectivele de creştere ale organizaţiei.
 
În acest context, 74% dintre CEO globali sunt conştienţi de legătura puternică dintre încrederea mediului extern în afacerea lor şi cum se aliniază abordarea fiscală cu valorile organizaţionale. În timp ce afacerile încearcă să se reconstruiască mai bine, majoritatea liderilor (69%) resimt o presiune în creştere pentru raportarea transparentă a impozitelor şi taxelor, ca parte din agenda ESG.
 
Ediţia 2021 a KPMG CEO Outlook s-a derulat în perioada 29 iunie - 6 august şi a inclus viziunea a 1.325 de lideri din cele mai influente companii din lume în ceea ce priveşte mediul economic şi de afaceri, precum şi impactul pandemiei COVID-19 asupra viitorului afacerii lor. Toţi respondenţii au venituri de peste 500 milioane de dolari, iar o treime dintre companii au venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari.
 
KPMG este o organizaţie globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor.
 
În România şi Republica Moldova, compania îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişină
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10292 / 16843
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...