ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG: 60% dintre liderii globali cred în perspectivele de creştere ale economiei

16 Septembrie 2021   |   Agerpres

La ediţia anterioară a cercetării, derulată în perioada ianuarie - februarie 2021, ponderea celor care se declarau optimişti în privinţa revenirii economiei globale era de 42%.

 
 
Şase din zece lideri (60%) sunt încrezători în perspectivele de creştere ale economiei globale, în următorii trei ani, relevă un sondaj KPMG 2021 CEO Outlook, dat publicităţii joi.
 
La ediţia anterioară a cercetării, derulată în perioada ianuarie - februarie 2021, ponderea celor care se declarau optimişti în privinţa revenirii economiei globale era de 42%.
 
Pe fondul noilor estimări, 69% dintre respondenţi au indicat opţiuni anorganice (fuziuni şi achiziţii, asocieri, alianţe strategice) ca principală strategie de creştere. În plus, majoritatea liderilor globali (87%) afirmă că, în următorii trei, intenţionează să finalizeze achiziţii ani care să le susţină creşterea şi transformarea afacerii.
 
Cercetarea KPMG arată, totodată, că 30% dintre CEO plănuiesc să investească peste 10% din venituri în măsuri şi programe sustenabile, în următorii trei ani.
 
De asemenea, peste un sfert (27%) din totalul celor intervievaţi sunt îngrijoraţi că un eventual eşec în ceea ce priveşte aşteptările în domeniul schimbărilor climatice ar putea determina pieţele publice să nu mai investească în afacerile lor. În acelaşi timp, peste jumătate (58%) dintre respondenţi au afirmat că există o cerere în creştere din partea părţilor interesate (investitori, autorităţi de reglementare, clienţi etc) pentru o raportare mai amplă pe aspecte ESG.
 
Conform sondajului de specialitate, 77% dintre executivi consideră că vor fi necesari stimuli guvernamentali ca toate afacerile să poată ajunge la obiectivul de "net-zero", iar trei sferturi au identificat COP26 ca un moment esenţial pentru conştientizarea urgenţei în agenda schimbării climatice.
 
Cea mai mare parte a conducătorilor de companii globale (86%) susţine că misiunea companiei va determina alocarea de capital, dar şi strategiile de creştere anorganică.
 
Analizând riscurile pentru următorii trei ani, liderii executivi au identificat trei zone prioritare: lanţul de aprovizionare, securitatea cibernetică şi schimbarea climatică. Astfel, 56% dintre lideri au afirmat că lanţul lor de aprovizionare este supus stresului în timpul pandemiei.
 
Aproape un sfert (21%) dintre cei care au răspuns la sondajul KPMG au spus că e necesară o reducere a prezenţei fizice la locul de muncă, în scădere majoră faţă de august 2020, când se consemna o pondere de 69%. Liderii s-au concentrat asupra flexibilităţii crescute pentru forţa de muncă, 51% (faţă de 14% în ianuarie - februarie) intenţionând să investească în spaţii colaborative de birou colaborative, în timp ce 37% au implementat un model de lucru hibrid, în care majoritatea angajaţilor lucrează de la distanţă 2 - 3 zile pe săptămână.
 
Potrivit sursei citate, trei din patru lideri globali consideră că presiunea asupra finanţelor publice exercitată de răspunsul necesar pandemiei a accentuat necesitatea cooperării între state pentru sistemul fiscal global. În acelaşi timp, 77% dintre CEO susţin că propunerea unui sistem global cu un impozit minim reprezintă "o îngrijorare semnificativă" pentru obiectivele de creştere ale organizaţiei.
 
În acest context, 74% dintre CEO globali sunt conştienţi de legătura puternică dintre încrederea mediului extern în afacerea lor şi cum se aliniază abordarea fiscală cu valorile organizaţionale. În timp ce afacerile încearcă să se reconstruiască mai bine, majoritatea liderilor (69%) resimt o presiune în creştere pentru raportarea transparentă a impozitelor şi taxelor, ca parte din agenda ESG.
 
Ediţia 2021 a KPMG CEO Outlook s-a derulat în perioada 29 iunie - 6 august şi a inclus viziunea a 1.325 de lideri din cele mai influente companii din lume în ceea ce priveşte mediul economic şi de afaceri, precum şi impactul pandemiei COVID-19 asupra viitorului afacerii lor. Toţi respondenţii au venituri de peste 500 milioane de dolari, iar o treime dintre companii au venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari.
 
KPMG este o organizaţie globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor.
 
În România şi Republica Moldova, compania îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişină
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11027 / 17578
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...