
Kruk România a ajuns la o valoare a portofoliilor de 335 milioane de euro
03 Aprilie 2024
AgerpresÎn 2023, clienţii companiei au efectuat cu 66% mai multe plăţi online faţă de anul precedent, iar valoarea acestora a crescut cu aproximativ 70%. Numărul conturilor eKruk noi înregistrate a urcat cu aproape 60% faţă de 2022 şi s-au semnat cu 75% mai multe angajamentele de plată în platforma companiei.
Kruk România a raportat pentru 2023 portofolii în valoare totală de circa 335 milioane euro, în creştere cu 15% faţă anul 2022, în timp ce clienţii companiei au plătit datorii în valoare de aproape 150 milioane de euro, cu 7% mai mult decât în anul precedent, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Potrivit estimărilor companiei, în România s-au vândut, anul trecut, portofolii de datorii negarantate retail şi corporate în valoare de 1,6 miliarde euro. Valoarea nominală a portofoliilor intrate în gestionarea Kruk România pe parcursul anului 2023 s-a ridicat la aproape 78 milioane euro, ceea ce reprezintă 11% din totalul investiţiilor grupului, în timp ce datoriile plătite de clienţii săi au o pondere de 21% în suma totală la nivel de grup. Cota de piaţă a companiei, din punct de vedere al investiţiilor în portofolii de creanţe negarantate în România, este estimată la 63%.
Potrivit estimărilor companiei, în România s-au vândut, anul trecut, portofolii de datorii negarantate retail şi corporate în valoare de 1,6 miliarde euro. Valoarea nominală a portofoliilor intrate în gestionarea Kruk România pe parcursul anului 2023 s-a ridicat la aproape 78 milioane euro, ceea ce reprezintă 11% din totalul investiţiilor grupului, în timp ce datoriile plătite de clienţii săi au o pondere de 21% în suma totală la nivel de grup. Cota de piaţă a companiei, din punct de vedere al investiţiilor în portofolii de creanţe negarantate în România, este estimată la 63%.
"Performanţa companiei a fost susţinută în mod semnificativ de transformarea digitală. Preocuparea noastră principală a fost mutarea clientului în online, ca să aibă libertatea gestionării propriilor datorii şi control asupra plăţilor efectuate. În paralel, am automatizat procese de business, pentru creşterea eficienţei operaţionale, ceea ce ne-a asigurat un avantaj competitiv important. Pentru cei peste două milioane de clienţi, Kruk este astăzi un instrument digital de management al datoriei. În total, am investit aproximativ 400.000 euro în digitalizare anul trecut şi ne propunem să creştem valoarea cu peste 40% în 2024", a declarat Cosmina Marinescu, CEO Kruk România.
În 2023, clienţii companiei au efectuat cu 66% mai multe plăţi online faţă de anul precedent, iar valoarea acestora a crescut cu aproximativ 70%. Numărul conturilor eKruk noi înregistrate a urcat cu aproape 60% faţă de 2022 şi s-au semnat cu 75% mai multe angajamentele de plată în platforma companiei.
În următorii doi ani, investiţiile companiei urmăresc creşterea incluziunii digitale şi financiare cu ajutorul programelor de training şi a proiectelor de responsabilitate socială.
Kruk România este prezentă pe piaţa de management al datoriilor din 2007 şi este liderul industriei de responsabilitate financiară, cu birouri în Bucureşti şi Târgovişte şi peste 600 de angajaţi. Kruk este cea mai mare companie de management al datoriilor din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în Polonia, România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. Compania este listată la Bursa din Varşovia şi are, în acest moment, o capitalizare bursieră de aproape două miliarde euro.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2346 / 18993 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...