ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liberty Steel va produce 250 de Megawaţi de energie din surse regenerabile la combinatul din Galaţi

23 Februarie 2023   |   Agerpres

În prezent, combinatul de la Galaţi produce oţel "verde", adică oţel produs fără utilizarea de combustibili fosili, utilizând un cuptor cu arc electric care este alimentat cu energie regenerabilă, însă acest proces este unul cu un consum mai mare de energie.

 
 
Cel mai mare producător de oţel integrat din România, Liberty Galaţi, va avea nevoie de o cantitate de energie de cinci ori mai mare în 2030, atunci când va ajunge la neutralitate climatică, decât în prezent, a declarat joi un oficial din conducerea companiei, transmite Reuters.

În prezent, combinatul de la Galaţi produce oţel "verde", adică oţel produs fără utilizarea de combustibili fosili, utilizând un cuptor cu arc electric care este alimentat cu energie regenerabilă, însă acest proces este unul cu un consum mai mare de energie.

Combinatul va utiliza o parte din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru a finanţa tranziţia, a declarat joi preşedintele Liberty Steel Europe, Ajay Aggarwal, adăugând că o politică de preţuri stabile la energie din partea autorităţilor române este o condiţie crucială.


"Vom avea nevoie de patru-cinci ori de mai multă energie decât folosim astăzi", a spus Ajay Aggarwal.

Guvernul de la Bucureşti a plafonat preţul energiei electrice pentru consumatorii industriali la finele anului trecut, măsura făcând parte dintr-un pachet mai larg de sprijin care include şi o reglementare parţială a pieţei, până în luna martie 2025, pentru a asigura securitatea aprovizionării.

Ajay Aggarwal a mai spus joi că Liberty Steel va produce 250 de Megawaţi de energie din surse regenerabile la combinatul de la Galaţi şi are de gând să se implice şi în alte proiecte de energie verde care sunt în prezent în faza de dezvoltare în estul României.

Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali: Liberty Steel Group, Alvance Aluminium Group şi Simec Energy Group.

GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Liberty Galaţi este cel mai mare producător de oţel integrat din România, cu o capacitate de producţie de aproximativ trei milioane de tone de oţel pe an, şi un portofoliu de clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi al producţiei de energie regenerabilă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3875 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...