ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NN a plătit aproape 1 miliard de lei clienților de asigurări și pensii private din România în 2023

29 Februarie 2024   |   BizLawyer

NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise record în valoare de peste 1 miliard de lei în 2023, în creștere cu 5% față de nivelul de peste 970 de milioane de lei în anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate.

 
 
NN a plătit clienților de asigurări și participanților la fondurile de pensii administrate privat 983 de milioane de lei în 2023, cu 27% mai mult decât în anul precedent. NN a încheiat 2023 cu rezultate financiare solide pe toate liniile de business, iar prin beneficiile din asigurări și pensiile private plătite a continuat să ofere protecție și sprijin financiar clienților în momente neprevăzute și să contribuie la veniturile pe care se bazează la pensie.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit anul trecut clienților beneficii totale de peste 585 de milioane de lei pentru situațiile acoperite de asigurări și pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, conform rezultatelor financiare neauditate. Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru probleme de sănătate care au necesitat spitalizare și intervenții chirurgicale, au oferit sprijin familiilor în cazul unui deces, au acoperit pierderea venitului pentru clienții care nu au mai putut lucra sau au reprezentat beneficiile acumulate prin produsele de asigurare cu componente de economisire. Peste 36 de milioane de lei au fost plătiți numai pentru situații acoperite legate de sănătate. În același timp, în segmentul asigurărilor de locuință administrat de NN Asigurări, compania a plătit aproape 3,6 milioane de lei clienților care au trecut prin situații neprevăzute legate de casa lor.


NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise record în valoare de peste 1 miliard de lei în 2023, în creștere cu 5% față de nivelul de peste 970 de milioane de lei în anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate. Activele financiare administrate de NN Asigurări de Viață au crescut cu 12% până la aproape 4,9 miliarde de lei în 2023, iar compania a înregistrat un profit brut în valoare de 119 milioane de lei, potrivit datelor financiare neauditate. Coeficientul de lichiditate a fost 2,67 anul trecut, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 224%, confirmând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate față de clienți.

„Nevoia de protecție a oamenilor și de sprijin financiar când se întâmplă ceva care îi poate lua pe neașteptate a crescut. Vedem nu doar mai multe persoane care aleg o asigurare de viață sau de sănătate, dar și nevoia pentru beneficii mai mari în situațiile acoperite. La NN am continuat să fim alături de clienți cu soluții personalizate și cu experiențe digitale excelente în interacțiunea cu produsele lor de asigurare și pensie privată. Și le-am oferit un sprijin financiar real celor care au trecut printr-o situație acoperită de asigurarea lor în momentele când au cel mai mult nevoie”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

În segmentul pensiilor private facultative  administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit peste 59 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 12,3% față de 2022. Activele nete administrate au urcat la peste 2,6 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, cu 33% peste nivelul din 2022, reprezentând o cotă de 56,2% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri administrate aveau aproape 326.000 de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 46% din numărul total de participanți la Pilonul III. NN Asigurări de Viață a obținut pentru participanții săi un câștig record din investiții în 2023, de 18,5% pentru fondul NN Activ și 16,5% pentru fondul NN Optim, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În segmentul pensiilor private obligatorii  administrate de NN Pensii SAFPAP, compania a plătit aproape 336 de milioane de lei participanților care au îndeplinit în 2023 condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II, mai mult decât dublu față de plățile de aproape 160 de milioane de lei din 2022 și echivalentul a 44% din totalul plăților de la lansarea Fondului de Pensii Administrat Privat NN. NN Pensii SAFPAP a înregistrat active nete administrate de 43 de miliarde de lei la finalul anului trecut, în creștere cu 30,3%, reprezentând o cotă de 34% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 25,8% din numărul total de participanți la Pilonul II și a obținut pentru aceștia un câștig din investiții de 18,2% în 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF, peste inflația de 6,6% la finalul anului.

Pe lângă impactul în viața clienților, NN s-a implicat și în comunitățile din care face parte și a investit în 2023 aproape 4,2 milioane de lei în inițiative relevante social care se concentrează pe sănătate, educație și incluziune financiară în categorii dezavantajate, potrivit datelor financiare neauditate. Cele mai importante inițiative desfășurate au fost parteneriatul cu Asociația Inima Copiilor pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București, parteneriatul cu Asociația Autism Voice pentru Institutul Autism Voice și parteneriatul cu EA - The Entrepreneurship Academy pentru crearea primului fond de burse pentru educația viitoarei generații de antreprenori din România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 332 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...