ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NN a plătit aproape 1 miliard de lei clienților de asigurări și pensii private din România în 2023

29 Februarie 2024   |   BizLawyer

NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise record în valoare de peste 1 miliard de lei în 2023, în creștere cu 5% față de nivelul de peste 970 de milioane de lei în anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate.

 
 
NN a plătit clienților de asigurări și participanților la fondurile de pensii administrate privat 983 de milioane de lei în 2023, cu 27% mai mult decât în anul precedent. NN a încheiat 2023 cu rezultate financiare solide pe toate liniile de business, iar prin beneficiile din asigurări și pensiile private plătite a continuat să ofere protecție și sprijin financiar clienților în momente neprevăzute și să contribuie la veniturile pe care se bazează la pensie.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit anul trecut clienților beneficii totale de peste 585 de milioane de lei pentru situațiile acoperite de asigurări și pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, conform rezultatelor financiare neauditate. Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru probleme de sănătate care au necesitat spitalizare și intervenții chirurgicale, au oferit sprijin familiilor în cazul unui deces, au acoperit pierderea venitului pentru clienții care nu au mai putut lucra sau au reprezentat beneficiile acumulate prin produsele de asigurare cu componente de economisire. Peste 36 de milioane de lei au fost plătiți numai pentru situații acoperite legate de sănătate. În același timp, în segmentul asigurărilor de locuință administrat de NN Asigurări, compania a plătit aproape 3,6 milioane de lei clienților care au trecut prin situații neprevăzute legate de casa lor.


NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise record în valoare de peste 1 miliard de lei în 2023, în creștere cu 5% față de nivelul de peste 970 de milioane de lei în anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate. Activele financiare administrate de NN Asigurări de Viață au crescut cu 12% până la aproape 4,9 miliarde de lei în 2023, iar compania a înregistrat un profit brut în valoare de 119 milioane de lei, potrivit datelor financiare neauditate. Coeficientul de lichiditate a fost 2,67 anul trecut, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 224%, confirmând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate față de clienți.

„Nevoia de protecție a oamenilor și de sprijin financiar când se întâmplă ceva care îi poate lua pe neașteptate a crescut. Vedem nu doar mai multe persoane care aleg o asigurare de viață sau de sănătate, dar și nevoia pentru beneficii mai mari în situațiile acoperite. La NN am continuat să fim alături de clienți cu soluții personalizate și cu experiențe digitale excelente în interacțiunea cu produsele lor de asigurare și pensie privată. Și le-am oferit un sprijin financiar real celor care au trecut printr-o situație acoperită de asigurarea lor în momentele când au cel mai mult nevoie”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

În segmentul pensiilor private facultative  administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit peste 59 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 12,3% față de 2022. Activele nete administrate au urcat la peste 2,6 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, cu 33% peste nivelul din 2022, reprezentând o cotă de 56,2% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri administrate aveau aproape 326.000 de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 46% din numărul total de participanți la Pilonul III. NN Asigurări de Viață a obținut pentru participanții săi un câștig record din investiții în 2023, de 18,5% pentru fondul NN Activ și 16,5% pentru fondul NN Optim, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În segmentul pensiilor private obligatorii  administrate de NN Pensii SAFPAP, compania a plătit aproape 336 de milioane de lei participanților care au îndeplinit în 2023 condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II, mai mult decât dublu față de plățile de aproape 160 de milioane de lei din 2022 și echivalentul a 44% din totalul plăților de la lansarea Fondului de Pensii Administrat Privat NN. NN Pensii SAFPAP a înregistrat active nete administrate de 43 de miliarde de lei la finalul anului trecut, în creștere cu 30,3%, reprezentând o cotă de 34% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 25,8% din numărul total de participanți la Pilonul II și a obținut pentru aceștia un câștig din investiții de 18,2% în 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF, peste inflația de 6,6% la finalul anului.

Pe lângă impactul în viața clienților, NN s-a implicat și în comunitățile din care face parte și a investit în 2023 aproape 4,2 milioane de lei în inițiative relevante social care se concentrează pe sănătate, educație și incluziune financiară în categorii dezavantajate, potrivit datelor financiare neauditate. Cele mai importante inițiative desfășurate au fost parteneriatul cu Asociația Inima Copiilor pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București, parteneriatul cu Asociația Autism Voice pentru Institutul Autism Voice și parteneriatul cu EA - The Entrepreneurship Academy pentru crearea primului fond de burse pentru educația viitoarei generații de antreprenori din România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1264 / 17692
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...