ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Safetech Innovations raportează 3,1 milioane de lei profit net pentru anul 2020

02 Martie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, în 2020, marja profitului net a atins un nivel record de 21%.

 
 
Safetech Innovations, o companie de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei, în creştere cu 43% faţă de anul 2019, şi un profit net de 3,1 milioane de lei, cu 148% mai mult, comparativ cu anul anterior.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, în 2020, marja profitului net a atins un nivel record de 21%.
 
"Într-un an marcat de o pandemie globală, în care companiile s-au luptat să funcţioneze în continuare, afacerea noastră a prosperat. Doresc să mulţumesc întregii echipe Safetech Innovations pentru contribuţia adusă în dezvoltarea companiei pe parcursul anului trecut. În linie cu politica noastră de dividende, rezultatele extraordinare din 2020 vor fi distribuite sub un model hibrid, unde o parte din profit va fi capitalizată şi investitorii noştri vor beneficia de acţiuni gratuite, iar o altă parte va fi distribuită în numerar. Considerăm că acest echilibru între capitalizare şi distribuire de numerar este unul perfect şi oferă companiei capital suficient pentru continuarea dezvoltării accelerate. În acelaşi timp, acţionarii Safetech Innovations sunt recompensaţi pentru încrederea acordată afacerii noastre," a declarat Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.
 
În 2020, Safetech Innovations a înregistrat venituri operaţionale de 18,5 milioane de lei. Din suma respectivă, 7,8 milioane de lei au provenit din vânzarea de servicii de securitate, o creştere de 54% faţă de 2019, iar 6,7 milioane de lei au provenit din servicii de mentenanţă şi suport soluţii de securitate precum şi din implementarea de soluţii de securitate.
 
Alte 3,4 milioane de lei au fost fonduri UE nerambursabile accesate de companie în anul 2020 în cadrul proiectului SafePIC, ce are ca scop creşterea capacităţii de răspuns a echipei de intervenţie rapidă în caz de urgenţă (STI-CERT) la atacuri şi incidente de securitate cibernetică. Pe parcursul anului 2020, Safetech Innovations a furnizat servicii de securitate cibernetică pentru peste 50 de clienţi din România şi din străinătate.
 
În 2020, Safetech Innovations a implementat o nouă organigramă, precum şi noi fluxuri şi proceduri de lucru în vederea eficientizării activităţii. Ca urmare, în 2020, compania a înregistrat o creştere cu 23% a productivităţii valorice a muncii. Acest lucru a produs un efect pozitiv direct asupra majorării ratei de profitabilitate, care a crescut de la 16% la 21%. Mai mult, pe parcursul anului 2020, compania s-a adaptat la contextul general al crizei sanitare prin implementarea de măsuri tehnice organizaţionale, astfel încât, 95% din serviciile şi soluţiile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au putut fi furnizate şi implementate de la distanţă. În anii ce urmează, acest lucru va ajuta organizaţia să îşi mărească numărul de clienţi pe pieţele externe.
 
Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 20 milioane de lei din activitatea principală şi un profit net de 4,5 milioane de lei.
 
În linie cu politica de dividende a Safetech Innovations, conducerea va propune în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 16 aprilie 2021, o capitalizare de 2,5 milioane lei din profit şi distribuirea de dividende în numerar în valoare de 437.500 de lei. Astfel, acţionarii vor primi pentru fiecare acţiune deţinută, 4 acţiuni gratuite SAFE, precum şi 0,14 lei.
 
Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO din data de 29 ianuarie 2021. Acţiunile SAFE sunt în acest moment cele mai tranzacţionate instrumente financiare de pe piaţa AeRO în 2021. În doar 21 de zile de la debut, investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 23,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă o valoare medie pe zi de 1,1 milioane de lei. La 1 martie 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare, acţiunile SAFE se tranzacţionau la un preţ de 31,6 lei pe acţiune. Prin urmare, capitalizarea de piaţă a Safetech Innovations a ajuns la 102 milioane de lei.
 
Înfiinţată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securităţii informaţiei de pe piaţa românească, specializată în domeniul securităţii cibernetice şi implementării soluţiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecţia datelor, identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT - Safetech Cybersecurity Incident Response Center) şi crearea unei culturi organizaţionale orientate spre siguranţă, precum şi implementarea soluţiilor şi măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienţi, colaborând cu peste 10 instituţii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaţionali, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţiilor, IT&C şi transporturi. Safetech Innovations (SAFE) a intrat la tranzacţionare în primul trimestru al anului 2021 pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12217 / 16626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...