ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu global: 94% dintre companii susţin că sunt bine pregătite pentru a face faţă riscurilor

03 Decembrie 2021   |   Agerpres

Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.

 
 
Majoritatea companiilor (94%) globale se declară bine pregătite pentru a face faţă riscurilor, în timp ce opt din zece organizaţii (82%) au afirmat că planul lor de continuitate a afacerii a funcţionat bine, arată datele unui amplu studiu realizat de Vodafone Business.
 
Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.
 
"În ciuda provocărilor pe care organizaţiile le-au avut în ultimele 18 luni, companiile "pregătite pentru viitor" au rămas conectate la cererea în creştere a consumatorilor pentru branduri de a lua atitudine cu privire la teme sociale. 69% dintre aceste organizaţii cred că dezvoltarea durabilă a devenit mai importantă pentru ele în timpul pandemiei. 38% dintre aceste companii văd dezvoltarea durabilă ca fiind absolut necesară, aproape dublu faţă de alte companii în general (21%). Tendinţa pare să se menţină în viitor, 51% dintre companiile "pregătite pentru viitor" având în plan să-şi crească investiţiile în ESG şi CSR anul viitor", se menţionează în studiul de specialitate.
 
Potrivit sursei citate, angajaţii au aşteptări mai mari de la angajatori, acestea fiind traduse printr-o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte locul de unde muncesc (50%), aşteptări mai mari de a putea munci având gradul de libertate şi autonomie pe care îl doresc (50%), precum şi numărul de ore pe care le muncesc (49%). Aceste aspecte sunt mult mai pregnante în rândul Generaţiei Z, caz în care 57% dintre organizaţii au identificat la aceşti angajaţi aşteptări mai mari de flexibilitate cu privire la locul de muncă.
 
Totodată, raportul arată că 73% din totalul companiilor globale sunt de părere că lucrurile devin tot mai dificile în ceea ce priveşte cultura organizaţională.
 
O analiză realizată de London School of Economics relevă faptul că organizaţiile care raportează, în prezent, o performanţă financiară medie (comparativ cu competitorii lor), prin creşterea scorului care le măsoară gradul de pregătire pentru viitor cu zece puncte, îşi sporesc probabilitatea de a-şi depăşi competitorii cu 36%. În acelaşi timp, analizând măsurile referitoare la Mediu, Social şi Guvernanţă (ESG), organizaţiile care îşi cresc scorul de pregătire pentru viitor cu zece puncte se pot aştepta ca angajamentul lor în ceea ce priveşte ESG să crească cu şase puncte.
 
Studiul Vodafone Business a fost efectuat pe un eşantion de 2.526 factori de decizie din companii de toate dimensiunile, din 11 ţări. Pe parcursul cercetării s-au realizat 25 de interviuri de profunzime cu lideri de business, trei cu investitori şi trei cu jurnalişti.
 
Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii Internet of Things (IoT), cu operaţiuni în reţele mobile şi fixe din 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere.
 
La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi 136 milioane de dispozitive IoT conectate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9261 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...