ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu global: 94% dintre companii susţin că sunt bine pregătite pentru a face faţă riscurilor

03 Decembrie 2021   |   Agerpres

Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.

 
 
Majoritatea companiilor (94%) globale se declară bine pregătite pentru a face faţă riscurilor, în timp ce opt din zece organizaţii (82%) au afirmat că planul lor de continuitate a afacerii a funcţionat bine, arată datele unui amplu studiu realizat de Vodafone Business.
 
Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.
 
"În ciuda provocărilor pe care organizaţiile le-au avut în ultimele 18 luni, companiile "pregătite pentru viitor" au rămas conectate la cererea în creştere a consumatorilor pentru branduri de a lua atitudine cu privire la teme sociale. 69% dintre aceste organizaţii cred că dezvoltarea durabilă a devenit mai importantă pentru ele în timpul pandemiei. 38% dintre aceste companii văd dezvoltarea durabilă ca fiind absolut necesară, aproape dublu faţă de alte companii în general (21%). Tendinţa pare să se menţină în viitor, 51% dintre companiile "pregătite pentru viitor" având în plan să-şi crească investiţiile în ESG şi CSR anul viitor", se menţionează în studiul de specialitate.
 
Potrivit sursei citate, angajaţii au aşteptări mai mari de la angajatori, acestea fiind traduse printr-o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte locul de unde muncesc (50%), aşteptări mai mari de a putea munci având gradul de libertate şi autonomie pe care îl doresc (50%), precum şi numărul de ore pe care le muncesc (49%). Aceste aspecte sunt mult mai pregnante în rândul Generaţiei Z, caz în care 57% dintre organizaţii au identificat la aceşti angajaţi aşteptări mai mari de flexibilitate cu privire la locul de muncă.
 
Totodată, raportul arată că 73% din totalul companiilor globale sunt de părere că lucrurile devin tot mai dificile în ceea ce priveşte cultura organizaţională.
 
O analiză realizată de London School of Economics relevă faptul că organizaţiile care raportează, în prezent, o performanţă financiară medie (comparativ cu competitorii lor), prin creşterea scorului care le măsoară gradul de pregătire pentru viitor cu zece puncte, îşi sporesc probabilitatea de a-şi depăşi competitorii cu 36%. În acelaşi timp, analizând măsurile referitoare la Mediu, Social şi Guvernanţă (ESG), organizaţiile care îşi cresc scorul de pregătire pentru viitor cu zece puncte se pot aştepta ca angajamentul lor în ceea ce priveşte ESG să crească cu şase puncte.
 
Studiul Vodafone Business a fost efectuat pe un eşantion de 2.526 factori de decizie din companii de toate dimensiunile, din 11 ţări. Pe parcursul cercetării s-au realizat 25 de interviuri de profunzime cu lideri de business, trei cu investitori şi trei cu jurnalişti.
 
Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii Internet of Things (IoT), cu operaţiuni în reţele mobile şi fixe din 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere.
 
La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi 136 milioane de dispozitive IoT conectate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12052 / 19531
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...