ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNSAR: Patru din zece români vor să utilizeze asigurarea voluntară de sănătate şi în spitalele publice

26 Septembrie 2023   |   Agerpres

UNSAR: Patru din zece români vor să utilizeze asigurarea voluntară de sănătate şi în spitalele publice

 
 
Patru din zece români ar accesa servicii medicale într-un spital de stat în baza unei asigurări voluntare de sănătate, potrivit celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Conform sursei citate, printre principalele motive menţionate de respondenţi se numără obţinerea unei a doua opinii medicale (43%), posibilitatea de a alege personalul medical care îi tratează (13%) şi accesul la condiţii superioare de spitalizare (11%).

În prezent, aproape 80% din cheltuielile pentru sănătate efectuate la nivel naţional sunt acoperite din surse publice, în timp ce sursele private au o contribuţie mai mică decât în alte state din Europa Centrală şi de Est.


Reprezentanţii UNSAR susţin că o mai mare utilizare a asigurărilor voluntare ar contribui la susţinerea sistemului de sănătate, diminuând presiunea existentă în prezent asupra finanţării acestuia şi ar permite spitalelor publice să dezvolte numărul şi calitatea serviciilor medicale furnizate.

"O astfel de soluţie ar putea degreva financiar sectorul public de sănătate, oferind, de asemenea, un sprijin important pentru pacienţi şi familiile lor, în eventualitatea unor situaţii dificile şi de multe ori costisitoare, precum îmbolnăvirile sau accidentele", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Potrivit cercetării, intervenţiile chirurgicale (81%), recuperarea medicală (77%), analizele de laborator (73%) şi spitalizarea (69%) se află în topul serviciilor pentru care românii sunt dispuşi să plătească, pe lângă contribuţiile la asigurările sociale de sănătate, şi o primă pentru o asigurare voluntară de sănătate.

Alte servicii medicale de care aceştia s-au arătat interesaţi pentru a fi acoperite printr-o poliţă de asigurare sunt cele care ţin de ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistică medicală, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenţă.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în perioada mai - iunie 2023, pe un eşantion reprezentativ format din 1.015 respondenţi cu vârsta între 18 - 50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 777 / 15607
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...