ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNSAR: Patru din zece români vor să utilizeze asigurarea voluntară de sănătate şi în spitalele publice

26 Septembrie 2023   |   Agerpres

UNSAR: Patru din zece români vor să utilizeze asigurarea voluntară de sănătate şi în spitalele publice

 
 
Patru din zece români ar accesa servicii medicale într-un spital de stat în baza unei asigurări voluntare de sănătate, potrivit celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Conform sursei citate, printre principalele motive menţionate de respondenţi se numără obţinerea unei a doua opinii medicale (43%), posibilitatea de a alege personalul medical care îi tratează (13%) şi accesul la condiţii superioare de spitalizare (11%).

În prezent, aproape 80% din cheltuielile pentru sănătate efectuate la nivel naţional sunt acoperite din surse publice, în timp ce sursele private au o contribuţie mai mică decât în alte state din Europa Centrală şi de Est.


Reprezentanţii UNSAR susţin că o mai mare utilizare a asigurărilor voluntare ar contribui la susţinerea sistemului de sănătate, diminuând presiunea existentă în prezent asupra finanţării acestuia şi ar permite spitalelor publice să dezvolte numărul şi calitatea serviciilor medicale furnizate.

"O astfel de soluţie ar putea degreva financiar sectorul public de sănătate, oferind, de asemenea, un sprijin important pentru pacienţi şi familiile lor, în eventualitatea unor situaţii dificile şi de multe ori costisitoare, precum îmbolnăvirile sau accidentele", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Potrivit cercetării, intervenţiile chirurgicale (81%), recuperarea medicală (77%), analizele de laborator (73%) şi spitalizarea (69%) se află în topul serviciilor pentru care românii sunt dispuşi să plătească, pe lângă contribuţiile la asigurările sociale de sănătate, şi o primă pentru o asigurare voluntară de sănătate.

Alte servicii medicale de care aceştia s-au arătat interesaţi pentru a fi acoperite printr-o poliţă de asigurare sunt cele care ţin de ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistică medicală, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenţă.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în perioada mai - iunie 2023, pe un eşantion reprezentativ format din 1.015 respondenţi cu vârsta între 18 - 50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2237 / 17064
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...