
Antibiotice Iaşi a intrat pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu medicamente folosite în tratamentul asociativ Covid-19
09 Iulie 2020
AGERPRESAccesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda.
Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a făcut, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.
Potrivit unui comunicat al companiei, Antibiotice Iaşi identifică oportunităţi în consumul de medicamente prin participarea şi adjudecarea de licitaţii în pieţele internaţionale precum SUA şi Marea Britanie (UK), pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piaţa spitalelor şi farmaciilor din România şi-a restrâns substanţial activitatea.
Astfel, aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.
Potrivit unui comunicat al companiei, Antibiotice Iaşi identifică oportunităţi în consumul de medicamente prin participarea şi adjudecarea de licitaţii în pieţele internaţionale precum SUA şi Marea Britanie (UK), pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piaţa spitalelor şi farmaciilor din România şi-a restrâns substanţial activitatea.
Astfel, aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.
"Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reuşit în această perioadă dificilă pentru noi toţi, cu multe restricţii, să punem la dispoziţie tratamente asociative Covid -19 atât pe piaţa internă cât şi pe pieţele internaţionale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România pe care îi tratăm de 65 de ani", a declarat Delia Racoveanu, director Marketing şi Vânzări Piaţa Internaţională.
Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piaţă a acestui nou produs de generaţie superioară, pentru care există puţini producători la nivel mondial, Antibiotice şi-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecţioase utilizate în spitalele americane.
"Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptaţi de sistemele de sănătate din ţări puternic reglementate şi concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaştere a calităţii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iaşi şi implicit o recunoaştere a performanţei industriei farmaceutice româneşti", a subliniat dna Racoveanu.
Potrivit companiei, pentru ca aceste noi produse să ajungă a fi livrate pe pieţele Marii Britanii şi SUA, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor şi cerinţelor aplicabile pe aceste pieţe, obţinerea autorizării de punere pe piaţă, participarea în licitaţii şi identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piaţă.
Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietnam şi Republica Moldova.
Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a afişat un profit net în creştere cu 25% după primele trei luni din acest an, la 4,08 milioane de lei, datorită facilităţii fiscale de scutire de impozit pentru profitul investit în echipamente tehnologice.
Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice, are în portofoliu peste 150 medicamente de uz uman, în forme parenterale (pulberi pentru soluţii şi suspensii injectabile), forme solide orale (comprimate, capsule) şi forme topice (unguente, creme, geluri), ovule şi supozitoare. Acest portofoliu cuprinde medicamente din clasele antiinfecţioase de uz sistemic, preparate dermatologice, sistem musculo-scheletic, cardiovascular, tract digestiv, sistem nervos central şi medicamente pentru sănătatea femeii (sistem genito-urinar).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6466 / 8819 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...