ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Antibiotice Iaşi a intrat pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu medicamente folosite în tratamentul asociativ Covid-19

09 Iulie 2020   |   AGERPRES

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda.

 
 
Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a făcut, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al companiei, Antibiotice Iaşi identifică oportunităţi în consumul de medicamente prin participarea şi adjudecarea de licitaţii în pieţele internaţionale precum SUA şi Marea Britanie (UK), pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piaţa spitalelor şi farmaciilor din România şi-a restrâns substanţial activitatea.

Astfel, aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.


"Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reuşit în această perioadă dificilă pentru noi toţi, cu multe restricţii, să punem la dispoziţie tratamente asociative Covid -19 atât pe piaţa internă cât şi pe pieţele internaţionale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România pe care îi tratăm de 65 de ani", a declarat Delia Racoveanu, director Marketing şi Vânzări Piaţa Internaţională.

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piaţă a acestui nou produs de generaţie superioară, pentru care există puţini producători la nivel mondial, Antibiotice şi-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecţioase utilizate în spitalele americane.

"Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptaţi de sistemele de sănătate din ţări puternic reglementate şi concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaştere a calităţii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iaşi şi implicit o recunoaştere a performanţei industriei farmaceutice româneşti", a subliniat dna Racoveanu.

Potrivit companiei, pentru ca aceste noi produse să ajungă a fi livrate pe pieţele Marii Britanii şi SUA, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor şi cerinţelor aplicabile pe aceste pieţe, obţinerea autorizării de punere pe piaţă, participarea în licitaţii şi identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piaţă.

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietnam şi Republica Moldova.

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a afişat un profit net în creştere cu 25% după primele trei luni din acest an, la 4,08 milioane de lei, datorită facilităţii fiscale de scutire de impozit pentru profitul investit în echipamente tehnologice.

Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice, are în portofoliu peste 150 medicamente de uz uman, în forme parenterale (pulberi pentru soluţii şi suspensii injectabile), forme solide orale (comprimate, capsule) şi forme topice (unguente, creme, geluri), ovule şi supozitoare. Acest portofoliu cuprinde medicamente din clasele antiinfecţioase de uz sistemic, preparate dermatologice, sistem musculo-scheletic, cardiovascular, tract digestiv, sistem nervos central şi medicamente pentru sănătatea femeii (sistem genito-urinar).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5624 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...