ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații PNSA au asistat dezvoltatorul belgian WdP în trei proiecte privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice, finalizate recent pe piața locală. Partenerul Valentin Creața, în prim plan

21 Septembrie 2020   |   Bogdan Alexandru

În toate proiectele, Popovici Nitu Stoica & Asociatii a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achizitie, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.

 
 
Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a acordat asistență juridică WdP (Warehouses de Pauw Romania SRL), unul dintre cei mai mari dezvoltatori belgieni și proprietari de spații logistice și de depozitare, în trei proiecte importante, finalizate în ultima perioadă, privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice. Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Valentin Creața, în calitate de avocat asociat, și le-a inclus pe Cristiana Blei, avocat colaborator senior, și Luiza Drăghici, avocat colaborator. În toate proiectele, Popovici Nițu Stoica & Asociații a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achiziție, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.


Avocații PNSA au asistat, de altfel, dezvoltatorul WdP, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte pe piața locală. În ultimii cinci ani, WdP a achiziționat mai multe active, printre care de amintit sunt Profi Cluj, P&G Timişoara, Quehenberger Clinceni, Flenco Ghimbav și Carrefour Brazi. Dezvoltatorul belgian a intrat pe piaţa din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.

Trei proiecte finalizate în Timișoara, Cluj și Craiova

Unul dintre cele trei proiecte asistate recent este acela prin care WdP a preluat o extensie a Dunca Logistics Centre. Achiziția privește extinderea parcului logistic Dunca Logistics Centre cu aproximativ 2,4 hectare de teren, situat în Dumbravița (Timișoara), județul Timiș. Anterior, în 2018, avocații PNSA asistaseră dezvoltatorul în achizția Centrului Logistic Dunca, cu aproximativ 37.000 mp de spații de depozitare de clasă A, situat în Timișoara, de la Dunca Imobiliare. La vremea respectivă, echipa de avocați a fost coordonată de partenerii Valentin Creața și Ioana Șampek, în colaborare cu experți în Taxe de la PNSA Tax.

Tot de dată recentă este și achiziția Aquila Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția parcului logistic Aquila Logistics Centre, cu o suprafață de aproximativ 3,2 hectare de teren și 18.500 mp de spații de depozitare Clasa A, situat în Apahida, județul Cluj.

Cel de-al treilea proiect finalizat recent, asistat de avocații PNSA, este și achiziția si dezvoltarea Craiova Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția unei suprafete de 16,3 hectare de teren, situat în Almaj (Craiova), județul Dolj, și asistență la dezvoltarea unui parc logistic Clasa A.

WdP are planuri de un un miliard de euro pe piața locală

Warehouses de Pauw este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România. În viziunea lui Jeroen Biermans, director general al WDP România, până în 2023, planurile dezvoltatorului  de logistice și de depozitare vizează operarea unui portofoliu de un miliard de euro în România.

"România este un element central al strategiei WDP. Plănuim ca, până în 2023, să deţinem şi să operăm un portofoliu de un miliard de euro în această ţară, echivalentul a aproximativ 20% din portofoliul total al activelor WDP", a spus Biermans în luna aprilie, atunci când WdP a primit o investiție de 205 milioane de euro din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale.

România a fost anul trecut unul dintre motoarele principale ale creșterii pentru companie, randamentul pieței locale fiind de 8,2% superior celui înregistrat în Europa de Vest, care a fost de 6,1%. În România, compania a investit anul trecut 92 milioane euro și a livrat 180.400 mp de proiecte logistice și industriale pentru clienți precum Carrefour (11.000 mp), Metro (58.000 mp), LPP (22.000 mp), Mediapost (10.000 mp), Sogefi (34.000 mp) sau Iron Mountain (10.500 mp).

Pe piața locală, dezvoltatorul urmează să livreze în Q4 din 2020 încă 10.000 mp spații de depozitare pentru Decathlon. Bugetul pentru extinderea hubului din Stefăneștii de Jos este de 5 milioane euro, retailerul francez de articole sportive semnând un contract de închiriere pe 10 ani.

De asemenea, în 2020 WDP urmează să finalizeze în România o serie de proiecte importante pentru Auchan, în Ștefăneștii de Jos (77.000 mp), Ursus Breweries, Buzău (21.000 mp), Carrefour, Deva (40.000 mp), Aeronamic Eastern Europe, Sibiu (4.000 mp), Alcar, Ștefăneștii de Jos (10.000 mp), sau Pirelli, Slatina (62.000 mp).

Principalii proprietari de parcuri logistice şi industriale din România sunt în acest moment CTP, WDP, P3, VGP, Globalworth, Alinso Group, Logicor, ICCO Group, Helios Phoenix, TRC, cu portofolii variind între 100.000 şi peste 700.000 mp.

Legal 500: PNSA, una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață

Înființată în anul 1995, Popovici Nițu Stoica & Asociații este unul din liderii avocaturii de afaceri în România. PNSA grupează peste 80 de avocați și consultanți, din care 16 avocați asociați, dispunând de expertiză la cel mai înalt nivel, larg recunoscută în mediul de afaceri și profesional.

Firma este poziționată în Tier 1 de Legal 500 pentru practicile de Commercial, Corporate and M&A, Dispute Resolution, PPP and Procurement, Real Estate and Construction, Restructuring and Insolvency și în Tier 2 pentru alte 7 arii.

Popovici Nițu Stoica & Asociații s-a impus ca una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață, având în ultimul deceniu un volum imens de activitate în practica de M&A. Pe lângă investițiile strategice corporate, firma are, de asemenea, o mare experiență în ceea ce privește sectorul de private equity și domeniul imobiliar corporativ, precum și în piețe de capital, concurență, regulatory și taxe”, notează ghidul juridic internațional în ediția din 2020
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5336 / 7957
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...