
Avocații PNSA au asistat dezvoltatorul belgian WdP în trei proiecte privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice, finalizate recent pe piața locală. Partenerul Valentin Creața, în prim plan
21 Septembrie 2020
Bogdan AlexandruÎn toate proiectele, Popovici Nitu Stoica & Asociatii a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achizitie, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.
![]() |
Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a acordat asistență juridică WdP (Warehouses de Pauw Romania SRL), unul dintre cei mai mari dezvoltatori belgieni și proprietari de spații logistice și de depozitare, în trei proiecte importante, finalizate în ultima perioadă, privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice. Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Valentin Creața, în calitate de avocat asociat, și le-a inclus pe Cristiana Blei, avocat colaborator senior, și Luiza Drăghici, avocat colaborator. În toate proiectele, Popovici Nițu Stoica & Asociații a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achiziție, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.
Avocații PNSA au asistat, de altfel, dezvoltatorul WdP, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte pe piața locală. În ultimii cinci ani, WdP a achiziționat mai multe active, printre care de amintit sunt Profi Cluj, P&G Timişoara, Quehenberger Clinceni, Flenco Ghimbav și Carrefour Brazi. Dezvoltatorul belgian a intrat pe piaţa din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.
Trei proiecte finalizate în Timișoara, Cluj și Craiova
Unul dintre cele trei proiecte asistate recent este acela prin care WdP a preluat o extensie a Dunca Logistics Centre. Achiziția privește extinderea parcului logistic Dunca Logistics Centre cu aproximativ 2,4 hectare de teren, situat în Dumbravița (Timișoara), județul Timiș. Anterior, în 2018, avocații PNSA asistaseră dezvoltatorul în achizția Centrului Logistic Dunca, cu aproximativ 37.000 mp de spații de depozitare de clasă A, situat în Timișoara, de la Dunca Imobiliare. La vremea respectivă, echipa de avocați a fost coordonată de partenerii Valentin Creața și Ioana Șampek, în colaborare cu experți în Taxe de la PNSA Tax.
Tot de dată recentă este și achiziția Aquila Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția parcului logistic Aquila Logistics Centre, cu o suprafață de aproximativ 3,2 hectare de teren și 18.500 mp de spații de depozitare Clasa A, situat în Apahida, județul Cluj.
Cel de-al treilea proiect finalizat recent, asistat de avocații PNSA, este și achiziția si dezvoltarea Craiova Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția unei suprafete de 16,3 hectare de teren, situat în Almaj (Craiova), județul Dolj, și asistență la dezvoltarea unui parc logistic Clasa A.
WdP are planuri de un un miliard de euro pe piața locală
Warehouses de Pauw este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România. În viziunea lui Jeroen Biermans, director general al WDP România, până în 2023, planurile dezvoltatorului de logistice și de depozitare vizează operarea unui portofoliu de un miliard de euro în România.
"România este un element central al strategiei WDP. Plănuim ca, până în 2023, să deţinem şi să operăm un portofoliu de un miliard de euro în această ţară, echivalentul a aproximativ 20% din portofoliul total al activelor WDP", a spus Biermans în luna aprilie, atunci când WdP a primit o investiție de 205 milioane de euro din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale.
România a fost anul trecut unul dintre motoarele principale ale creșterii pentru companie, randamentul pieței locale fiind de 8,2% superior celui înregistrat în Europa de Vest, care a fost de 6,1%. În România, compania a investit anul trecut 92 milioane euro și a livrat 180.400 mp de proiecte logistice și industriale pentru clienți precum Carrefour (11.000 mp), Metro (58.000 mp), LPP (22.000 mp), Mediapost (10.000 mp), Sogefi (34.000 mp) sau Iron Mountain (10.500 mp).
Pe piața locală, dezvoltatorul urmează să livreze în Q4 din 2020 încă 10.000 mp spații de depozitare pentru Decathlon. Bugetul pentru extinderea hubului din Stefăneștii de Jos este de 5 milioane euro, retailerul francez de articole sportive semnând un contract de închiriere pe 10 ani.
De asemenea, în 2020 WDP urmează să finalizeze în România o serie de proiecte importante pentru Auchan, în Ștefăneștii de Jos (77.000 mp), Ursus Breweries, Buzău (21.000 mp), Carrefour, Deva (40.000 mp), Aeronamic Eastern Europe, Sibiu (4.000 mp), Alcar, Ștefăneștii de Jos (10.000 mp), sau Pirelli, Slatina (62.000 mp).
Principalii proprietari de parcuri logistice şi industriale din România sunt în acest moment CTP, WDP, P3, VGP, Globalworth, Alinso Group, Logicor, ICCO Group, Helios Phoenix, TRC, cu portofolii variind între 100.000 şi peste 700.000 mp.
Legal 500: PNSA, una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață
Înființată în anul 1995, Popovici Nițu Stoica & Asociații este unul din liderii avocaturii de afaceri în România. PNSA grupează peste 80 de avocați și consultanți, din care 16 avocați asociați, dispunând de expertiză la cel mai înalt nivel, larg recunoscută în mediul de afaceri și profesional.
Firma este poziționată în Tier 1 de Legal 500 pentru practicile de Commercial, Corporate and M&A, Dispute Resolution, PPP and Procurement, Real Estate and Construction, Restructuring and Insolvency și în Tier 2 pentru alte 7 arii.
„Popovici Nițu Stoica & Asociații s-a impus ca una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață, având în ultimul deceniu un volum imens de activitate în practica de M&A. Pe lângă investițiile strategice corporate, firma are, de asemenea, o mare experiență în ceea ce privește sectorul de private equity și domeniul imobiliar corporativ, precum și în piețe de capital, concurență, regulatory și taxe”, notează ghidul juridic internațional în ediția din 2020
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6038 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...