ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BERD a investit 53 mil. lei în prima emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen

12 Mai 2021   |   AGERPRES

Investiţia BERD în emisiunea de obligaţiuni verzi a Raiffeisen vine în continuarea angajamentului BERD de a susţine dezvoltarea pieţei de capital din România.

 
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat marţi că a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în prima emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen Bank România, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank S.A. a plasat în premieră pentru sectorul bancar din România prima emisiune de obligaţiuni verzi senioare preferenţiale. Emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a atras 400,575 milioane de lei, cu o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 3,086%, aproximativ 0,5 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă cu aceeaşi maturitate. Cu o cerere de aproape 650 milioane de lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape 1,6 ori.


"BERD rămâne în fruntea eforturilor de consolidare a pieţei de capital din România. Astăzi suntem încântaţi să sprijinim primele obligaţiuni verzi din România. Această mişcare de pionierat a Raiffeisen va deschide calea pentru şi mai multe obligaţiuni destinate sprijinirii sustenabilităţii, aşa cum arată reacţia puternică a pieţei", a declarat directorul BERD pentru România şi Bulgaria, Mark Davis.

Investiţia BERD în emisiunea de obligaţiuni verzi a Raiffeisen vine în continuarea angajamentului BERD de a susţine dezvoltarea pieţei de capital din România. În ultimii cinci ani, BERD a subscris 11 emisiuni de obligaţiuni cu peste 530 milioane de euro şi a participat la trei oferte publice iniţiale şi secundare în cadrul unor tranzacţii cu o valoare de peste 80 de milioane de euro.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape nouă miliarde de euro în economia ţării, iar 76% dintre aceste investiţii au mers în sectorul privat.

De la începutul acestui an, BERD a semnat proiecte de investiţii în valoare totală de 127 milioane de euro în România, după ce anul trecut a oferit o finanţare de 340 milioane de euro pentru economia românească.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3833 / 7981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...