ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Biofarm a programat investiţii de peste 47 milioane de lei în 2021

28 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al Biofarm, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acţiune. Totodată, în cadrul AGOA a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021.

 
 
Producătorul român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) urmează să realizeze anul acesta investiţii de 47,4 milioane de lei, care vizează dotarea noii unităţi de producţie, dar şi modernizarea primei unităţi a companiei.
 
Potrivit unui comunicat al Biofarm, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acţiune. Totodată, în cadrul AGOA a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021.
 
"Am început 2021 cu rezultate extraordinare obţinute după un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, şi îl continuăm cu obiective ambiţioase: vizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 15% şi o creştere de 7% a profitului. Noua unitate de producţie deschisă anul acesta, prima de o asemenea amploare construită în România după 1990, contribuie major la creşterea producţiei şi ne permite să ne extindem pe noi pieţe. Continuăm astfel să ne consolidăm cota de piaţă şi să rămânem un jucător cheie în topul companiilor din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare (CHC)", a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.
 
Cu o suprafaţă de producţie de peste 3.600 de metri pătraţi, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investiţiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie. Unitatea are un flux total de trei ori mai mare decât cea actuală.
 
Unitatea de producţie va beneficia de asemenea de investiţii importante: peste 8 milioane de lei vor fi alocaţi pentru amenajarea spaţiilor de birouri, dar şi pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investiţii va fi alocată suplimentării parcului auto.
 
Dezvoltarea tehnologică este un pilon esenţial în strategia producătorului de medicamente pentru care inovaţia este şi astăzi, după 100 de ani de activitate, motorul care susţine evoluţia.
 
"Biofarm a dat deja startul producţiei în noua unitate de producţie şi are un plan complex pentru dezvoltarea de noi produse beneficiind de echipamentele şi instalaţiile de ultimă generaţie, o investiţie majoră pentru viitorul companiei", se menţionează în comunicat.
 
Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare. În prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenţi pe piaţa farmaceutică din Romania, o piaţă dinamică şi foarte competitivă. Compania are un portofoliu competitiv de peste 200 de produse care acoperă 60 de arii terapeutice şi investeşte în mod continuu în campanii media, comerciale şi de marketing pentru promovarea propriilor produse.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4739 / 8823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...