ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan

15 Februarie 2024   |   M. T.

Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații și asistarea vânzătorilor pe parcursul negocierii si semnării documentelor de tranzacție.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner, si Daniela Milculescu, Partner în cadrul BSMP

 
 
Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a asistat grupul Christian Tour (cel mai mare tour operator din România) pe parcursul procedurii de achiziție a 51 % din capitalul social al Aegean Airlines SA, ceea ce a implicat majorarea capitalului social al companiei aeriene românești și stabilirea termenilor aplicabili noii structuri. Asistența a inclus negocierea documentelor de tranzacție și asistarea privind notificarea de către cumpărător a achiziției la Consiliul Concurenței și ISD.

Echipa de avocați implicată în acest proiect a fost coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și Daniela Milculescu, Partner în cadrul BSMP, având alături avocați specializați în domeniile Corporate, M&A și Dreptul Concurenței, printre care Anda Călin, Managing Associate și Jessica Costache, Senior Associate.


Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații și asistarea vânzătorilor pe parcursul negocierii si semnării documentelor de tranzacție.

Societatea Christian Tour, înființată în 1997, face parte din Grupul Memento și se evidențiază ca fiind operatorul turistic nr. 1 în România și un jucător important în Europa de Sud-Est.

Anima Wings Aviation SA este o companie românească înființată în 2019, care operează curse charter începând din primăvara anului 2020 către cele mai populare destinații turistice din Europa și Africa.

BSMP a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, pe următoarele arii de practică: Mergers & Acquisitions/Privatizări, Drept Societar, Banking & Finance, Piețe de capital, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenței, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.
Tranzacţie de ordinul milioanelor de euro

Christian Tour Holding S.A. a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului majoritar de 51% în compania Anima Wings Aviation S.A. deţinut în trecut de Aegean Airlines, valoarea tranzacţiei fiind de ordinul milioanelor de euro, a anunţat miercuri compania.

"Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa", a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

Acesta a precizat că Animawings este în prezent o companie cu infrastructură, cu o echipă de profesionişti şi cu proceduri şi protocoale de siguranţă la un standard excepţional.

"Evident că acest lucru a presupus şi presupune în continuare şi runde foarte mari de investiţii, de care suntem conştienţi, însă suntem foarte motivaţi să continuăm istoria Animawings în variantă 100% românească(...)", a adăugat Cristian Pandel.

Compania aeriană Animawings este acum deţinută în totalitate de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding S.A. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste 8 luni de zile.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 95 / 7933
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul Litigii
Stratulat Albulescu a asistat CODA Intelligence cu privire la achizitia de catre PDQ. Silviu Stratulat (Managing Partner) a coordonat echipa
Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners Fond II cu privire la investitia in start-up-ul romanesc de tehnologie - Genezio
GNP Guia Naghi and Partners is looking for a talented lawyer | Corporate
Kinstellar preia operațiunile Noerr din Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia
Promovări în echipa Filip & Company: Rebecca Marina devine counsel, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Cristina Filip, managing partner: Aceste promovări reflectă planurile noastre de creștere și respectă interesele pe termen lung ale firmei noastre ca întreg
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...