ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DRUID atrage 30 mil. $ ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

12 Septembrie 2023   |   BizLawyer

Noua rundă de finanțare vine în urma creșterii și dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID și-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori față de 2021 și preconizează o creștere de trei ori în acest an.

 
 
DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.

Finanțarea va fi folosită pentru a continua accelerarea expansiunii internaționale a DRUID, în special pe piața din SUA, care reprezintă deja 60% din veniturile curente ale DRUID.

Platforma DRUID pune la dispoziția companiilor instrumentele necesare pentru a construi și proiecta aplicații de business conversaționale (CBA) pentru a oferi cea mai naturală experiență angajat-client. Clienții  existenți apreciază că suita DRUID poate fi integrată în orice mediu tehnologic existent fără a înlocui investițiile anterioare în sisteme de tip ERP, CRM, RPA sau alte instrumente digitale. Mai mult, odată cu integrarea recentă a DRUID cu ChatGPT, prin serviciul Microsoft Azure OpenAI,  AI generativă este pregătită și sigură pentru organizații.


“În tumultul creat în jurul inteligenței artificiale conversaționale și generative, DRUID s-a remarcat pentru noi ca lider în acest segment. Am fost încântați să descoperim prin cercetările noastre cât de mult apreciază clienții actuali platforma și ce problemă mare rezolvă DRUID pentru aceștia. Suntem onorați să conducem această rundă și să construim acest parteneriat cu Liviu și echipa DRUID”, a declarat Schuster Tanger, co-managing partner al TQ Ventures.

În plus, aplicațiile de business conversaționale DRUID îmbunătățesc abilitățile tehnologice ale inteligenței artificiale conversaționale cu puterea de a înțelege contextul de business și de a genera acțiuni inteligente, oferind astfel un nivel conversațional ușor de utilizat, care aduce clienții mai aproape de utilizatorii lor și permite utilizarea pe mai multe canale pentru a eficientiza finalizarea cu succes a unei acțiuni.

Mai mulți lideri din industrie au implementat deja tehnologia DRUID cu rezultate excepționale. Kmart, Liberty Global, Spitalul de Copii din Texas, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group, BNP Paribas, Axa și mulți alții au integrat platforma de aplicații conversaționale a DRUID, înregistrând îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce privește implicarea clienților, cât și eficiența angajaților.

Aceste organizații au raportat o satisfacție sporită a clienților, timpi mai mici de așteptare și rate crescute de rezolvare a problemelor. Eliberarea angajaților de sarcini repetitive le permite acestora să se concentreze pe responsabilități mai strategice și semnificative, având ca rezultat o eficiență și satisfacție sporite ale angajaților, precum și o stare de spirit generală mai bună a echipei.

„DRUID valorifică progresele recente în AI generativă, care se integrează perfect în platforma noastră de aplicații conversaționale de business. Credem că platforma noastră va declanșa, pentru marile organizații internaționale, o nouă eră a productivității, cu rezultate tangibile pentru afaceri. Cu susținerea celei mai recente runde de investiții pe care am atras-o și pe fundalul acestei revoluții tehnologice, suntem bine poziționați și încântați să depunem eforturi susținute pentru a oferi soluții tehnologice care să permită clienților noștri să maximizeze valoarea”, a spus Liviu Drăgan, CEO  DRUID.

Noua rundă de finanțare vine în urma creșterii și dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID și-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori față de 2021 și preconizează o creștere de trei ori în acest an.

“Validarea pe plan internațional a platformei revoluționare construită de DRUID ne-a convins  pentru a treia noastră investiție în companie, prima fiind la finalul anului 2020. Încă de atunci am vazut potențialul echipei conduse de Liviu Drăgan de a crea o tehnologie care să transforme domeniul soluțiilor de inteligență artificială conversațională pentru industrii complexe. Fiind alături de DRUID încă de la primii pași pe care i-a făcut la nivel global, ne bucurăm să vedem acum lista importantă de clienți internaționali ai companiei și planurile tot mai ambițioase ale membrilor echipei de a construi un hub AI care poate încorpora rapid cele mai noi tehnologii de inteligență artificială precum Generative AI”, a declarat Dan Mihăescu, Founding Partner, GapMinder.

Fondată în România, DRUID și-a crescut recent echipa globală cu 60% și a inclus câțiva foști executivi cheie UiPath în roluri strategice: în special, (a) Kedar Dani, fost VP global proiectare, pentru a contribui la strategia de lansare pe piață; (b) Vargha Moayed, fost director executiv de strategie, pentru a oferi consiliere strategică pentru CEO; și (c) Mihai Faur, CIO al UiPath, care a devenit membru independent în consiliul de administrație.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 1314 / 8819
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
    CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
    Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
    Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
    LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
    Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
    LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
    Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
    Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
    Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
    De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
    Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...