
EximBank a oferit o finanţare de 31 de milioane de lei companiei Don Pedro
15 Martie 2021
AgerpresConform unui comunicat al băncii, prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.
Compania Don Pedro, unul dintre principalii producători români de hârtie tissue, şi-a dublat capacitatea de producţie în urma finalizării unui program de investiţii în echipamente şi utilaje, pentru care a beneficiat de o finanţare în valoare de 31 de milioane de lei de la EximBank.
Conform unui comunicat al băncii, prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.
"Suntem încântaţi că am reuşit să susţinem compania Don Pedro în implementarea acestui proiect de investiţii, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de afaceri. Este un semnal îmbucurător faptul că, în ciuda contextului economic dificil, există antreprenori români care continuă să investească pentru dezvoltare, iar faptul că această societate cu viziune de creştere a afacerilor pe termen lung a ales EximBank ca partener financiar confirmă că banca este un veritabil susţinător al antreprenoriatului autohton, având capacitatea de a propune segmentului corporate soluţii financiare ce contribuie la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor şi a economiei", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Societatea Don Pedro a investit continuu în tehnologie, atât pentru creşterea calităţii produselor sale, cât şi pentru majorarea capacităţii de producţie.
Compania vâlceană îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu de producţie 12.000 mp şi depozitare de 18.000 mp şi deţine un portofoliu de peste 1.200 de produse, atât mărci proprii - El Capitan, Foxia şi Pariss, cât şi private. Societatea, care are circa 240 de angajaţi, a înregistrat în 2019 afaceri de peste 114 milioane de lei.
"Faptul că am investit constant în tehnologii de ultimă generaţie pentru a atinge cele mai înalte standarde de producţie şi personalizare ne-a permis să ne extindem portofoliului de clienţi. În 2019, unitatea noastră de producţie era utilizată la capacitate maximă, iar comenzile din partea clienţilor mari erau în continuă creştere. Acest lucru ne-a determinat să implementăm un nou proiect de investiţii, prin care să ne extindem capacitatea de producţie şi care să ne permită totodată să producem toată gama de produse sub marca proprie premium. Având suportul EximBank am reuşit să finalizăm şi această etapă de dezvoltare care ne va menţine business-ul pe o pantă ascendentă şi ne va consolida prezenţa pe piaţa de profil", a spus Petrişor Lazăr, director general Don Pedro.
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul roman, se infuzează în economie.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4889 / 8667 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...