ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EximBank finanţează cu 18 milioane de lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

04 Mai 2021   |   Agerpres

Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

 
 
EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Şerban Holding, cel mai mare jucător din domeniul producţiei agricole integrate din Moldova, conform unui comunicat al băncii.
 
Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.
 
"EximBank îşi canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluţii financiare pentru companiile româneşti aflate în căutarea de facilităţi care să le ajute să depăşească blocajele impuse de pandemie. La fel ca şi clienţii noştri, am învăţat să ne adaptăm rapid şi ne aşteptăm ca, având şi exemplul unor acorduri precum cel încheiat cu Grup Serban Holding, şi alţi întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanţare care să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
 
Interagroaliment este liderul grupului de firme Grup Şerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi leguminoase, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie - cofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine - Băcăniile Şerban), distribuţie şi transport.
 
Activitatea companiei a fost afectată de declanşarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanţul de aprovizionare, precum şi sincope în onorarea obligaţiilor de către parteneri.
 
De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor şi restanţele înregistrate în acordarea de subvenţii, dar şi prelungirea termenelor de plată din partea clienţilor au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.
 
"Pandemia ne-a forţat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăţilor, toţi colegii şi partenerii noştri, s-au mobilizat să ieşim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanţii oferit de EximBank în numele şi contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanţările necesare pentru capital de lucru şi pentru investiţii, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale. Este o resursă extraordinară pe care companiile româneşti ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne priveşte, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiţii bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare", a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.
 
Compania a fost înfiinţată în 1994 având ca principală activitate producere pâinii şi a produselor de panificaţie. Ulterior, activitatea s-a extins şi diversificat, compania desfăşurând activităţi de comerţ cu cereale şi agricultură. Comerţul cu cereale şi legume reprezintă activitatea principală, firma deţinând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele şapte baze din judeţele Bacău, Iaşi şi Vaslui.
 
În ceea ce priveşte activitatea agricolă, Interagroaliment exploatează o suprafaţă de peste 13.000 de hectare. În anul 2020 Interagroaliment a făcut trecerea la cultura de legume şi a cultivat 240 de hectare de cartofi de consum şi chips. Cartofii de consum sunt livraţi către PepsiCo Romania/deţinătorul mărcii de chips-uri Lay's şi către lanţurile de retail sau micilor engros-işti. Compania a dezvoltat un sistem de irigaţii pentru 600 de hectare şi intenţionează să extindă capacităţile de irigare, în paralel concentrându-se pe dezvoltarea legumicolă în rotaţie: cartofi, cereale şi alte legume inclusiv sfeclă de zahăr. Societatea, care avea la finalele anului 2019 aproape 100 de angajaţi şi afaceri de circa 220 milioane de lei, este parte a Grup Şerban Holding, grup de firme dezvoltat de antreprenorul Nicolae Şerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 milioane de euro în 2020.
 
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3818 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...