ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Franciza DAbo Doner deschide primul restaurant românesc de fast-food din Londra, cu o investiție de 150.000 E

11 Ianuarie 2021   |   BizLawyer

Inițiativa de a deschide un restaurant DAbo în Londra a venit chiar de la unul dintre francizații din rețeaua DAbo, care a dus ideea mai departe în parteneriat cu alți oameni de afaceri romani din Anglia.

 
 
Franciza DAbo Doner, deţinută de sibianul Dan Paştiu, continuă planurile de expansiune la nivel internațional și deschide primul restaurant românesc de fast-food din Londra. Acesta este amplasat chiar lângă stadionul Wembley.

După mai bine de 50 de unități deschise în peste 30 de orașe din România și două restaurante inaugurate în Ungaria, DAbo Doner taie panglica celui de-al treilea restaurant de peste hotare: DAbo Doner UK. Inițiativa de a deschide un restaurant DAbo în Londra a venit chiar de la unul dintre francizații din rețeaua DAbo, care a dus ideea mai departe în parteneriat cu alți oameni de afaceri romani din Anglia.

“Am crezut și credem în conceptul care a pus pe piața din România alternative sănătoase la produsele clasice de fast-food și am considerat că are maturitatea necesară pentru a fi lansat și în Londra. De aceea, sub Master Franciza DAbo, plănuim să  dezvoltăm intens business-ul și pe piața din Anglia. Am ales Anglia deoarece este țara cu cea mai mare piață de consum pentru astfel de produse, mult peste Germania, Franța sau Italia, iar din punct de vedere calitativ, produsele DAbo sunt superioare celor deja existente pe piața britanică, de aceea suntem siguri că vor avea succes”, explică Ovidiu Pop, francizat DAbo Doner.


Meniul  DAbo România este preluat integral în restaurantul deschis în Londra, singura diferență fiind înlocuirea cărnii de vită cu carnea de oaie. Utilizarea acestui ingredient are ca scop adaptarea mai ușoară la cererea pieței din Londra, acolo unde se consumă și o cantitate mare de mâncare halal. Din punct de vedere al investiției, restaurantul deschis în Londra este evaluat la peste 150.000 euro.

Ideea de a duce DAbo Doner pe piața din Londra face parte din planurile mai vechi ale francizei, planuri care au fost îngreunate până acum de contextul pandemic și de restricțiile impuse în Anglia, în toate valurile de carantină.

“Realist vorbind, este dificil de pronosticat evoluția unei afaceri pe o piață total nouă și într-un context care vine cu restricții majore, așa cum este cazul în Londra, însă suntem siguri ca un concept solid de business ne va conduce către succes. Asta înseamnă că trebuie să nu facem rabat de la calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim, să ne înarmăm cu răbdare și să mai scoatem bani din buzunare pentru a susține afacerea, cel puțin o perioadă. Indiferent cât de anevoios va fi drumul, noi suntem încrezători și deja căutăm spațiu pentru al doilea restaurant, a cărui amenajare să o începem în luna martie. Avem încredere în business, iar dacă vom reuși pe o piață total nouă, într-o perioadă atât de dificilă, pentru noi va fi un mare succes și o nouă confirmare că suntem pe calea cea bună”, adaugă Ovidiu Pop.

40 de restaurante deschise în Anglia în următorii 3 ani

DAbo Doner își propune să deschidă încă 5 restaurante în Londra anul acesta și 40 de restaurante în toată Anglia în următorii 3 ani. Acestora li se adaugă deschiderea de noi unități în Ungaria, sub Master Franciză, prin intermediul partenerului din franciza DAbo care are unități deschise în Satu Mare și Baia Mare, dar și în Bulgaria, prin intermediul partenerului care deține deja două unități sezoniere pe litoral și un restaurant permanent în Mangalia.

“Ne bucură extrem de tare să vedem că partenerii deja existenți în rețeaua DAbo au încredere în business și în produse, cunosc business-ul 100% și cer preluarea de Master Franciză, având inițiativa de a duce DAbo peste granițe. Fiecare parteneriat ne duce cu un pas mai aproape de îndeplinirea planului nostru măreț de expansiune, acela de avea o prezență consistentă DAbo în fiecare țară din Europa”, explică Dan Paștiu, fondator DAbo International.

Franciza merge mai departe și cu celelalte planuri începute în 2020 și întârziate de contextul pandemic, mai exact deschiderea de noi restaurante în Spania și Luxemburg. În România, DAbo are în plan să deschidă încă 30 de unități până la finalul anului.

Franciza DAbo, fondată de sibianul Dan Paștiu în 2013, numără în prezent 50 de unități deschise, care au în spate 30 de parteneri francizați. DAbo s-a extins rapid la nivel naţional, astfel că, în 2018, cifra de afaceri a întregului lanţ de restaurante a atins la 17 milioane de euro, iar în 2019 a ajuns la 22 milioane de euro. În 2020, cifra de afaceri a fost de 19 milioane de euro, în condițiile în care restaurantele au fost închise sau au funcționat doar în regim pick-up & delivery, conform regulilor impuse de contextul pandemic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4539 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...