ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank sprijină cu finanțări de peste 32 milioane de lei grupul Adrem

29 Ianuarie 2024   |   BizLawyer

Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru rețele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficiență energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice și construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice.

 
 
ING Bank România susține cu finanțări de peste 32 milioane de lei dezvoltarea grupului Adrem, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale care furnizează servicii și soluții pentru sectorul energetic și industrial în România.

Cu aceste fonduri, Adrem își propune să pună în acțiune planurile de dezvoltare ale companiei, cu accent pe serviciile de eficiență energetică, jucând un rol important în tranziția României spre un viitor mai sustenabil.

„Susținem mediul antreprenorial românesc și suntem încântați să fim alături de grupul Adrem pentru materializarea planurilor lor de dezvoltare din perioada următoare. Cu o istorie de peste 30 de ani pe piața din România, Adrem a pornit la drum ca o afacere de familie, care a devenit o poveste de succes.

Digitalizarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei ING, iar Adrem are un rol important în numeroase proiecte şi programe de eficienţă energetică, energie verde şi mobilitate electrică. Avem valori comune, iar această finanțare a consolidat parteneriatul nostru strategic. Ne propunem să le sprijinim, în continuare, eforturile pentru tranziția către un viitor mai sustenabil” – Alexandrina Băluță, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru rețele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficiență energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice și construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice. Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 280 milioane de lei, cu peste 50% mai mare față de 2022.

„Adrem are o contribuție majoră în modernizarea industriei de energie din România și în tranziția verde. Încă de la înființare ne-am luat angajamentul față de oameni și comunitățile în care operăm să contribuim la dezvoltarea țării noastre prin proiecte de impact în plan economic, social și de mediu. În continuare, ne propunem să ne implicăm cât mai mult în această revoluție tehnologică și socială și să devenim unul dintre principalii actori în tranziția spre un viitor durabil. Ne bucurăm că în această călătorie avem alături partenerul nostru de încredere ING care ne susține pentru îndeplinirea obiectivelor noastre comune.
Tranziția energetică generează o mulțime de oportunități atât pentru economie, cât și pentru populație. Este de datoria noastră să învățăm să trăim mai sustenabil, să economisim energie și resursele planetei pentru un mediu mai curat și primitor cu viitoarele generații”, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Grupul Adrem este format din trei companii: Adrem Invest, Adrem Engineering și Adrem Link. Adrem Invest oferă servicii și solutii complete pentru dezvoltarea si mentenanța rețelelor de utilități. Adrem Engineering sprijină digitalizarea infrastructurii energetice românești prin proiecte complexe de antreprenoriat general, iar Adrem Link implementează proiecte la cheie de energie verde şi de eficienţă energetică. Grupul are peste 1500 de angajați în toată țara, care asigură expertiza pentru planificarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor la cheie, personalizate pe nevoile fiecărui client.

Tranziția energetică spre un viitor mai sustenabil

În prezent, România se află în mijlocul unei transformări energetice semnificative, evoluând de la dependența de combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Această tranziție este esențială, atât pentru a atinge obiectivele de combatere a schimbărilor climatice, de reducere a emisiilor de carbon, cât și de creare a unei economii durabile și armonioase cu mediul înconjurător și societatea noastră.

Una dintre cele mai populare opțiuni de eficiență energetică valabile atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei non-rezidențiali este instalarea panourilor fotovoltaice. Acestea convertesc energia solară în energie electrică, ceea ce permite prosumatorilor să producă și să utilizeze propria energie, la costuri cât mai mici.

Soluțiile oferite de Adrem se adresează atât mediilor industriale, comerciale și sectorului public, cât și micilor consumatori. Astfel, acestea se pretează clădirilor de birouri, spațiilor comerciale, centrelor logistice, spațiilor industriale de producție, dar și clădirilor rezidențiale, atât celor colective, cât și celor individuale. Orice clădire poate deveni o sursă de energie verde ce poate fi folosită pentru iluminat, dar și pentru alimentarea cu energie a echipamentelor din interiorul și exteriorul clădirii, precum și a stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Totodată, energia poate fi stocată și utilizată ulterior, când lumina solară este sub nivelul necesar.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1020 / 8826
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...