ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiție de peste 150.000 de lei în Zestre, o aplicație românească de modă pre-owned

18 Aprilie 2022   |   BizLawyer

Zestre este o aplicație mobilă ce își propune să schimbe modul în care românii fac shopping online.

 
 
Zestre, o aplicație românească de modă pre-owned, a fost lansată în urma unei investiții de peste 150.000 lei. Prin intermediul acesteia, românii pot oferi spre vânzare sau pot achiziționa produse de lux, dar și de masă, pre-iubite, la costuri mult mai accesibile. Printre brandurile deja listate în aplicație se numără Chanel, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, dar și Zara, Bershka, Reserved sau Mango.

Zestre este o aplicație mobilă ce își propune să schimbe modul în care românii fac shopping online. De asemenea, startup-ul militează pentru sustenabilitatea în industria modei și își propune să atragă un public cât mai larg pentru a reduce impactul industriei asupra mediului.

„Trendul către fashion resale a luat amploare în România în ultimii ani, dar tehnologia care să susțină această industrie în creștere era slab dezvoltată în țară, comparativ cu alte state, majoritatea tranzacțiilor având loc pe social media și în locații fizice. Am dezvoltat Zestre din dorința de a veni cu o soluție în acest sens și de a le oferi românilor o cale de a face shopping sustenabil într-un mod sigur și eficient, din confortul casei lor. Astfel, se creează o oportunitate bine definită de a da o nouă viață hainelor nepurtate care ne inundă dulapurile”, declară Ioana Nicolau, fondatoarea Zestre.


Absolventă în cadrul Universității din Amsterdam – Amsterdam Business School, la doar 26 de ani, Ioana Nicolau are expertiză în consultanță în strategie IT și operațiuni în cadrul unor companii precum Tesla, Deloitte și Grover.

Prin intermediul Zestre, iubitorii de fashion își pot achiziționa articolele mult îndrăgite la un cost mult mai accesibil. În prezent, în cadrul aplicației, au fost listate produse de la branduri de lux, începând cu Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent și multe altele, dar și branduri de masă, precum Zara, Mango, Reserved, iar lista poate continua.

„Deși aplicația a fost lansată de curând, sute de produse au fost deja încărcate de către utilizatori, iar primele tranzacții au fost deja încheiate, fapt care ne bucură și ne demonstrează că apetitul românilor pentru acest tip de shopping este în continuă creștere”, completează Ioana Nicolau.

Platforma se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. În prezent, categoriile existente în aplicație includ haine, pantofi, bijuterii și alte accesorii, atât de tipul vintage, cât și din colecții recente.

Cum funcționează Zestre?
Aplicația Zestre de la Zestre Labs poate fi descărcată gratuit atât din App Store, cât și din Playstore și nu percepe comision pentru tranzacțiile înregistrate pe platformă. Utilizatorii își pot crea un profil unde pot încarcă în câțiva pași simpli articole din garderobele lor, sau pot să caute și să cumpere prin intermediul mesajelor articole de la alți utilizatori. Plata și livrarea produselor sunt în prezent responsabilitatea utilizatorilor și sunt facilitate de un sistem de gestiune a vânzărilor și comenzilor, prezent în aplicație.

Ce planuri are startup-ul?
Planurile deja în desfășurare a reprezentanților companiei includ integrarea cu firme de curierat și plăti pentru a facilita aranjamentele de plată și livrare prin aplicație, care sunt menite să simplifice procesele de vânzare și cumpărare. De asemenea, echipa lucrează la utilizarea unor tehnologii de tipul inteligenței artificiale pentru a revoluționa modul de căutare și recomandare a produselor. Pe harta companiei, există și parteneriate cu comunități și branduri de modă, la fel și extinderea peste hotare.

Despre Zestre
Zestre este o aplicație românească de modă pre-owned prin intermediul căreia românii pot oferi spre vânzare sau pot achiziționa produse de lux, dar și de masă, pre-iubite, la costuri mult mai accesibile.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1999 / 7969
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...