ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiție de peste 150.000 de lei în Zestre, o aplicație românească de modă pre-owned

18 Aprilie 2022   |   BizLawyer

Zestre este o aplicație mobilă ce își propune să schimbe modul în care românii fac shopping online.

 
 
Zestre, o aplicație românească de modă pre-owned, a fost lansată în urma unei investiții de peste 150.000 lei. Prin intermediul acesteia, românii pot oferi spre vânzare sau pot achiziționa produse de lux, dar și de masă, pre-iubite, la costuri mult mai accesibile. Printre brandurile deja listate în aplicație se numără Chanel, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, dar și Zara, Bershka, Reserved sau Mango.

Zestre este o aplicație mobilă ce își propune să schimbe modul în care românii fac shopping online. De asemenea, startup-ul militează pentru sustenabilitatea în industria modei și își propune să atragă un public cât mai larg pentru a reduce impactul industriei asupra mediului.

„Trendul către fashion resale a luat amploare în România în ultimii ani, dar tehnologia care să susțină această industrie în creștere era slab dezvoltată în țară, comparativ cu alte state, majoritatea tranzacțiilor având loc pe social media și în locații fizice. Am dezvoltat Zestre din dorința de a veni cu o soluție în acest sens și de a le oferi românilor o cale de a face shopping sustenabil într-un mod sigur și eficient, din confortul casei lor. Astfel, se creează o oportunitate bine definită de a da o nouă viață hainelor nepurtate care ne inundă dulapurile”, declară Ioana Nicolau, fondatoarea Zestre.


Absolventă în cadrul Universității din Amsterdam – Amsterdam Business School, la doar 26 de ani, Ioana Nicolau are expertiză în consultanță în strategie IT și operațiuni în cadrul unor companii precum Tesla, Deloitte și Grover.

Prin intermediul Zestre, iubitorii de fashion își pot achiziționa articolele mult îndrăgite la un cost mult mai accesibil. În prezent, în cadrul aplicației, au fost listate produse de la branduri de lux, începând cu Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent și multe altele, dar și branduri de masă, precum Zara, Mango, Reserved, iar lista poate continua.

„Deși aplicația a fost lansată de curând, sute de produse au fost deja încărcate de către utilizatori, iar primele tranzacții au fost deja încheiate, fapt care ne bucură și ne demonstrează că apetitul românilor pentru acest tip de shopping este în continuă creștere”, completează Ioana Nicolau.

Platforma se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. În prezent, categoriile existente în aplicație includ haine, pantofi, bijuterii și alte accesorii, atât de tipul vintage, cât și din colecții recente.

Cum funcționează Zestre?
Aplicația Zestre de la Zestre Labs poate fi descărcată gratuit atât din App Store, cât și din Playstore și nu percepe comision pentru tranzacțiile înregistrate pe platformă. Utilizatorii își pot crea un profil unde pot încarcă în câțiva pași simpli articole din garderobele lor, sau pot să caute și să cumpere prin intermediul mesajelor articole de la alți utilizatori. Plata și livrarea produselor sunt în prezent responsabilitatea utilizatorilor și sunt facilitate de un sistem de gestiune a vânzărilor și comenzilor, prezent în aplicație.

Ce planuri are startup-ul?
Planurile deja în desfășurare a reprezentanților companiei includ integrarea cu firme de curierat și plăti pentru a facilita aranjamentele de plată și livrare prin aplicație, care sunt menite să simplifice procesele de vânzare și cumpărare. De asemenea, echipa lucrează la utilizarea unor tehnologii de tipul inteligenței artificiale pentru a revoluționa modul de căutare și recomandare a produselor. Pe harta companiei, există și parteneriate cu comunități și branduri de modă, la fel și extinderea peste hotare.

Despre Zestre
Zestre este o aplicație românească de modă pre-owned prin intermediul căreia românii pot oferi spre vânzare sau pot achiziționa produse de lux, dar și de masă, pre-iubite, la costuri mult mai accesibile.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2848 / 8818
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...