
INVL Renewable Energy Fund I cumpără șase proiecte de parcuri solare în România
23 Septembrie 2022
BizLawyerLucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.
INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management și care investește în proiecte din domeniul energiei regenerabile, continuă să investească activ în România - a semnat două contracte pentru achiziția a șase proiecte de parcuri solare cu o capacitate totală de 102,7 megawați (MW).
Aceste tranzacții ridică portofoliul proiectelor INVL Renewable Energy Fund I din România la 268,7 MW. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul Fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea. Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025.
Aceste tranzacții ridică portofoliul proiectelor INVL Renewable Energy Fund I din România la 268,7 MW. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul Fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea. Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025.
Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I, declară că proiectele de parcuri solare din România, care au fost adăugate în portofoliul Fondului, se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, condițiile de conectare la rețea fiind aprobate, iar unele dintre proiecte având deja autorizații de construcție. Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.
„Atractivitatea pieței românești crește rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al țării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important și continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piață. Proiectele de parcuri solare ale Fondului în România se apropie de începerea construcției și deschid mai multe oportunități de cooperare în domeniul construcției și al furnizării de echipamente, oferind în același timp șansa ca potențialii investitori să își pună banii la lucru în proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului și obțin randamente atractive”, a declarat dl Liutkevičius.
Fondul, care investește exclusiv în proiecte de energie regenerabilă, este în căutare de solicitări transmise de investitori pentru achiziționarea de unități de fond până la începutul lunii noiembrie. Până în prezent, INVL Renewable Energy Fund I a strâns deja 34,6 milioane de euro de la investitori. Strategia de investiții a Fondului INVL Renewable Energy Fund I este de a canaliza fonduri în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene și solare terestre la scară utilitară) pe teritoriul țărilor membre UE și NATO. Fondul se concentrează în acest moment asupra țărilor din Europa Centrală și de Est, unde vede un potențial semnificativ de creștere.
În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România. INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunități de investiții în statele baltice, își dorește să își extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârșitul acestui an și să finalizeze construcția tuturor proiectelor active până la sfârșitul anului 2025.
Potrivit Managing Partner-ului INVL Renewable Energy Fund I, energia regenerabilă este o modalitate eficientă de a spori independența energetică a oricărei țări, securitatea și rezistența la vârfurile de preț ale materiilor prime, precum și de a atenua impactul negativ al producției de energie asupra mediului. Specificul echilibrului național de generare a energiei electrice din România face ca țara să aibă nevoie de noi capacități de generare a energiei electrice, iar guvernul sprijină dezvoltarea energiei regenerabile.
„România, cu o populație de peste 19 milioane de locuitori, este o țară cu o creștere rapidă și promițătoare în Uniunea Europeană (UE). Aceasta intenționează să adere la spațiul Schengen în viitorul apropiat, ceea ce va contribui, fără îndoială, la o creștere economică și mai rapidă a țării și la o mai mare atractivitate a pieței. Poziția geografică a țării și numărul de ore de soare pe an fac posibilă obținerea unei eficiențe mai mari a parcurilor solare și a unui preț competitiv pe piață pentru energia electrică produsă. Cererea tot mai mare de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile atrage noi investiții și reduce poluarea mediului”, a declarat dl Liutkevičius.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2269 / 8828 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
O nouă abordare pe piața avocaturii de business | Mihai Dudoiu și echipa Legal Ground construiesc o alternativă flexibilă la marile case de avocatură, propunând un model colaborativ și antreprenorial. „Legal hub” inovator, ce oferă servicii specializate în finanțări, tranzacții și litigii printr-o structură circulară, în care profesioniștii lucrează „la masa rotundă” pentru a oferi clienților soluții adaptate proiectelor lor
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...