ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Microsoft devine partenerul de tehnologie al incubatorului AgTech TM by Agroland

01 Aprilie 2021   |   BizLawyer

Compania americană va împărtăși comunității AgTech TM din experiența soluțiilor sale tehnologice oferite unor companii din agricultură * Parteneriatul cu Microsoft va ajuta antreprenorii înscriși în program să anticipeze tendințele de dezvoltare ale sectorului agtech în următorii 10 ani * AgTech TM a ajuns la finalul celei de-a doua etape și în cadrul Demo Day - au fost selectate cele 5 startup-uri care primesc câte o finanțare de 10.000 de euro din partea Agroland

 
 
Microsoft a devenit partenerul de tehnologie al incubatorului de afaceri AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Cel mai mare producător de software pe plan global va oferi know-how comunității AgTech TM, prin studii de caz și exemple de companii pentru care tehnologia Microsoft a jucat un rol esențial în creșterea și dezvoltarea businessului.

Mai mult, Microsoft va colabora cu AgTech TM, pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care să anticipeze tendințele de evoluție ale agtech în următorii 10 ani. Obiectivul parteneriatului este ca tot mai mulți tineri să fie atrași de oportunitățile de afaceri din agricultură în care tehnologia poate fi singura sau cea mai bună rezolvare a provocărilor.


„Ne bucurăm că putem fi parteneri în sprijinul acestei inițiative. Tehnologia are potențialul de a schimba considerabil modul în care se face agricultura viitorului, pentru că permite utilizarea de instrumente și platforme inteligente pentru agricultura de precizie, care iau în calcul modele meteorologice și maximizarea utilizării resurselor. Prin valorificarea agro-tehnologiei putem contribui la rezolvarea problemelor presante în ceea ce privește asigurarea securității alimentare și, mai departe, la consolidarea dezvoltării economice în acest sector. Microsoft a investit constant resurse în această direcție, prin dezvoltarea Azure FarmBeats, un instrument la îndemâna dezvoltatorilor software agritech, care să le permită acestora să se concentreze pe valoarea adăugată a soluției lor. FarmBeats facilitează agregarea seturilor de date agricole între furnizori și identificarea de informații cheie, prin aplicarea unor modele de inteligență artificială în a lua decizii documentate”, a declarat Florin Roșie, Territory Channel Manager al Microsoft România.

Cinci echipe au fost selectate în urma sesiunilor de pitch din cadrul Demo Day. Acestea primesc o finanțare de câte 10.000 de euro fiecare, din partea Agroland, pentru a-și pune în practică ideea de business.

Lista de startup-uri acceptate în programul de incubare AgTech TM:

→    Planty - aplicație mobilă care folosește inteligența artificială pentru a detecta bolile plantelor și a stabili un tratament corespunzător
→    Hardwired - sistem complet autonom de producție de legume și plante aromatice
→    TailPath – soluție care adaugă trasabilitate în lanțul alimentar folosind tehnologie blockchain
→     Urban Agriculture Tehnologies - soluție pentru dezvoltarea de sere modulare și automatizare în sistem hidroponic
→    ADgraft – producție și dezvoltare de roboți de altoit legume

Programul de incubare AgTech TM durează 12 săptămâni și constă într-o serie intensivă de evenimente și activități care să stimuleze dezvoltarea accelerată a startup-urilor, dar și pregătirea echipelor participante. Acestea includ 5 workshop-uri de Leadership, Differentiation, Marketing, Sales și Investment Readiness, urmate de meet-up-uri și sesiuni de mentoring one-to-one pe aceleași teme.

“Suntem încântați să avem un partener de talia companiei Microsoft alături de noi, care ne va ajuta să înțelegem ce soluții tehnologice au fost deja aplicate în agricultură sau care vor putea fi implementate în viitorul apropiat. Agricultura va cunoaște salturi semnificative în următorii ani și ne dorim să fim parte a acestor tendințe globale, iar know-how-ul Microsoft ne va ajuta să avem și companii din România care să aibă un cuvânt de spus în această evoluție”, a adăugat Florin Radu, CEO și acționar al Agroland Agribusiness.

AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis, primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4009 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...