
Microsoft devine partenerul de tehnologie al incubatorului AgTech TM by Agroland
01 Aprilie 2021
BizLawyerCompania americană va împărtăși comunității AgTech TM din experiența soluțiilor sale tehnologice oferite unor companii din agricultură * Parteneriatul cu Microsoft va ajuta antreprenorii înscriși în program să anticipeze tendințele de dezvoltare ale sectorului agtech în următorii 10 ani * AgTech TM a ajuns la finalul celei de-a doua etape și în cadrul Demo Day - au fost selectate cele 5 startup-uri care primesc câte o finanțare de 10.000 de euro din partea Agroland
Microsoft a devenit partenerul de tehnologie al incubatorului de afaceri AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Cel mai mare producător de software pe plan global va oferi know-how comunității AgTech TM, prin studii de caz și exemple de companii pentru care tehnologia Microsoft a jucat un rol esențial în creșterea și dezvoltarea businessului.
Mai mult, Microsoft va colabora cu AgTech TM, pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care să anticipeze tendințele de evoluție ale agtech în următorii 10 ani. Obiectivul parteneriatului este ca tot mai mulți tineri să fie atrași de oportunitățile de afaceri din agricultură în care tehnologia poate fi singura sau cea mai bună rezolvare a provocărilor.
Mai mult, Microsoft va colabora cu AgTech TM, pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care să anticipeze tendințele de evoluție ale agtech în următorii 10 ani. Obiectivul parteneriatului este ca tot mai mulți tineri să fie atrași de oportunitățile de afaceri din agricultură în care tehnologia poate fi singura sau cea mai bună rezolvare a provocărilor.
„Ne bucurăm că putem fi parteneri în sprijinul acestei inițiative. Tehnologia are potențialul de a schimba considerabil modul în care se face agricultura viitorului, pentru că permite utilizarea de instrumente și platforme inteligente pentru agricultura de precizie, care iau în calcul modele meteorologice și maximizarea utilizării resurselor. Prin valorificarea agro-tehnologiei putem contribui la rezolvarea problemelor presante în ceea ce privește asigurarea securității alimentare și, mai departe, la consolidarea dezvoltării economice în acest sector. Microsoft a investit constant resurse în această direcție, prin dezvoltarea Azure FarmBeats, un instrument la îndemâna dezvoltatorilor software agritech, care să le permită acestora să se concentreze pe valoarea adăugată a soluției lor. FarmBeats facilitează agregarea seturilor de date agricole între furnizori și identificarea de informații cheie, prin aplicarea unor modele de inteligență artificială în a lua decizii documentate”, a declarat Florin Roșie, Territory Channel Manager al Microsoft România.
Cinci echipe au fost selectate în urma sesiunilor de pitch din cadrul Demo Day. Acestea primesc o finanțare de câte 10.000 de euro fiecare, din partea Agroland, pentru a-și pune în practică ideea de business.
Lista de startup-uri acceptate în programul de incubare AgTech TM:
→ Planty - aplicație mobilă care folosește inteligența artificială pentru a detecta bolile plantelor și a stabili un tratament corespunzător
→ Hardwired - sistem complet autonom de producție de legume și plante aromatice
→ TailPath – soluție care adaugă trasabilitate în lanțul alimentar folosind tehnologie blockchain
→ Urban Agriculture Tehnologies - soluție pentru dezvoltarea de sere modulare și automatizare în sistem hidroponic
→ ADgraft – producție și dezvoltare de roboți de altoit legume
Programul de incubare AgTech TM durează 12 săptămâni și constă într-o serie intensivă de evenimente și activități care să stimuleze dezvoltarea accelerată a startup-urilor, dar și pregătirea echipelor participante. Acestea includ 5 workshop-uri de Leadership, Differentiation, Marketing, Sales și Investment Readiness, urmate de meet-up-uri și sesiuni de mentoring one-to-one pe aceleași teme.
“Suntem încântați să avem un partener de talia companiei Microsoft alături de noi, care ne va ajuta să înțelegem ce soluții tehnologice au fost deja aplicate în agricultură sau care vor putea fi implementate în viitorul apropiat. Agricultura va cunoaște salturi semnificative în următorii ani și ne dorim să fim parte a acestor tendințe globale, iar know-how-ul Microsoft ne va ajuta să avem și companii din România care să aibă un cuvânt de spus în această evoluție”, a adăugat Florin Radu, CEO și acționar al Agroland Agribusiness.
AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis, primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4751 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...