ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Agroland atrage 14,7 mil. lei de la investitori, inclusiv SevenX Ventures, și încheie cu succes operațiunea de majorare a capitalului social

18 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

În cadrul primei etape a operațiunii de majorare a capitalului social, SevenX Ventures, un vehicul de investiții deținut de Leonard Leca și Iulian Cîrciumaru, a achiziționat o participație de 3% în Agroland – 1.553.720 de acțiuni.

 
 
Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță încheierea operațiunii de majorare a capitalului social și atragerea unei sume totale de aproximativ 14,7 milioane de lei de la investitori. Capitalul atras va fi utilizat pentru continuarea dezvoltării tuturor liniilor de afaceri ale Agroland.

„Le mulțumim investitorilor pentru interesul ridicat acordat acțiunilor AG. Succesul operațiunii de majorare a capitalului social atestă încrederea acestora în potențialul de creștere al companiei și ne confirmă că strategia de dezvoltare a Agroland beneficiază de susținerea acționarilor de la bursă. Sumele atrase ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea tuturor liniilor de business ale Agroland. În momentul de față, suntem prezenți în toată țara cu 250 de magazine Agroland, activitatea de retail fiind cea mai importantă linie de business a companiei noastre. În ceea ce privește rețeaua de magazine Agroland MEGA, acestea reprezintă principalul motor pentru creșterea veniturilor și profiturilor în următorii ani. Prin urmare, avem în vedere ca până la finalul anului 2022 să ajungem la 30 de astfel de magazine, dublu față de câte avem deschise în prezent. De asemenea, estimăm că în 2023 aceste magazine vor realiza vânzări de minimum 100 milioane de lei și vor avea o contribuție la EBIDTA de minimum 10 milioane de lei. În paralel cu deschiderea de noi magazine Agroland MEGA, avem în plan continuarea extinderii platformei Avicola Mihăilești și modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeș. Ne bucurăm să vedem că avem o piață de capital locală activă și cu jucători implicați în susținerea dezvoltării companiilor românești,” a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.


În cadrul primei etape a operațiunii de majorare a capitalului social, SevenX Ventures, un vehicul de investiții deținut de Leonard Leca și Iulian Cîrciumaru, a achiziționat o participație de 3% în Agroland – 1.553.720 de acțiuni. SevenX este un investitor dinamic pe piața AeRO a Bursei de Valori București și susținător al dezvoltării companiilor românești. De asemenea, compania este un acționar semnificativ în cadrul Holde Agri Invest. În urma acestei tranzacții, Leonard Leca se va implica în mod activ în Agroland și va fi totodată propus pentru o poziție în cadrul Consiliului Administrativ ce urmează să fie numit în cadrul AGA din aprilie 2022.  

„Agroland Business System este o companie cu un potențial semnificativ de dezvoltare și cu un fondator a cărui viziune ne-a convins să facem parte din echipa sa. Investiția realizată de SevenX Ventures înseamnă încredere acordată planurilor de extindere ale afacerilor companiei, cât și deschiderea de a pune la dispoziția Agroland cunoștințele noastre de business prin care putem să aducem valoare adăugată afacerii, acolo unde va fi nevoie. În ceea ce mă privește, îmi doresc ca Agroland să devină un reper al pieței în care activează și să livreze rezultatele așteptate de investitori,” a declarat Leonard Leca, fondator SevenX Ventures.  

În cadrul AGEA din aprilie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social prin emiterea a 4.708.236 de acțiuni noi. Operațiunea a fost desfășurată în două etape, la finalul lui 2021 și începutul anului 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 15.12.2021 și 13.01.2022, acționarii existenți au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni AG nou emise pe baza drepturilor de preferință AGR01. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris un total de 3.990.956 de acțiuni din totalul disponibil, reprezentând 84,77% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,3 milioane de lei. Acțiunile au avut o valoare nominală de 0,1 lei și au fost oferite la un preț de 3,07 lei/acțiune.

Restul de 717.280 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de TradeVille și programat să aibă loc în perioada 17.01.2022 și 31.01.2022. Prețul unei acțiuni în cadrul acestei etape a fost de 3,3 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, investitorii care au participat primind acțiuni cu alocare „pro rata”, cu indicele de alocare 0,4181. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 2,4 milioane de lei.

„Anul 2022 începe sub bune auspicii: succesul ofertei secundare de majorare de capital a Agroland Business System. Piața arată, astfel, că răsplătește munca și seriozitatea antreprenorilor români care au ales să împartă beneficiile talentului și ale eforturilor lor cu micii investitori ai pieței AeRO. Sperăm, deci, să vedem o continuare frumoasă, atât pentru companie, cât și pentru toți investitorii implicați în această poveste de succes care este Agroland,” a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Agroland Business System.

Sumele atrase în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social vor sprijini compania, în principal, pentru dezvoltarea rețelei de magazine Agroland MEGA, extinderea platformei Avicola Mihăilești prin mărirea capacității de producție a puilor de o zi până la o capacitate de 1.000.000 de ouă de incubație pe lună și creșterea capacității de producție ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi. O altă parte a capitalului atras va fi utilizată pentru modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeș.

Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piață de peste 170 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3299 / 8818
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...