ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MIPE a semnat contracte de finanţare de 124 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului sanitar

05 Aprilie 2021   |   Agerpres

Totodată, un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fonduri pentru spitalul din Târgu Cărbuneşti (Gorj), prin care unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie şi dezinfectanţi.

 
 
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a semnat 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat remis luni de MIPE.
 
Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură, dispozitive şi echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, se menţionează în comunicat.
 
Totodată, un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fonduri pentru spitalul din Târgu Cărbuneşti (Gorj), prin care unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie şi dezinfectanţi.
 
Un alt contract de finanţare, în valoare de 15,14 milioane de lei, va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical la criza coronavirusului.
 
Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
Un al proiect finanţat în cadrul POIM va asigura finanţarea cu 10,98 milioane lei pentru consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.
 
De asemenea, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei, finanţare care va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.
 
Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din judeţul Suceava, va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.
 
Pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, MIPE va asigura, tot prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, o finanţare de 829.900 lei.
 
Proiectele finanţate asigură fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanţate achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie, precum şi dezinfectanţi care să permită prevenirea răspândirii virusului.
 
Pe de altă parte, alte două contracte semnate de MIPE asigură finanţări pentru centrele sociale.
 
Astfel, centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Timiş au la dispoziţie 4,23 milioane lei, asigurate printr-un alt proiect finanţat în cadrul POIM, pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecţie şi prevenţie pentru a preveni limitarea răspândirii virusului SRAS-CoV-2.
 
De asemenea, UAT Municipiul Braşov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele şi materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidenţiale din oraş, se precizează în comunicatul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4742 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...