ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare

01 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și lansează pragul minim de investiție de 100 euro

 
 
O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de investiții în startup-uri și companii care au nevoie de finanțare pentru scalare, cu scopul de a susține antreprenorii din domenii cât mai variate să își dezvolte ideile de afaceri.

Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori și investitorii de tip crowd și de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuție minimă de 100 euro pentru susținerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecție și validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor lor.

Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanțare, și le aduce în fața investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.


Echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri  din România.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniți de experiențe și provocări similare, vor reuși să se sprijine reciproc și să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi și inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alții din postura de investitori sau experți care susțin micile companii să se dezvolte și să creeze valoare adăugată și progres în societate’’, a explicat Bogdan Almași, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovația în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu și în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în fața publicului larg pentru a solicita o finanțare.

“Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condițiile nerezonabile de finanțare, cât și investitorii, cum ar fi lipsa informațiilor despre oportunitățile de investiții sau lipsa de transparență pre sau post investiție nu ar trebui să constituie un impediment  în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin și au potențialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori și pentru clienții finali”, a arătat Ovidiu Ghiman, co-fondator Ronin.

„Tehnologia și modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituții financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevărații deținători de capital (investitorii) și cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparența și comunicarea continuă dintre antreprenori și investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții”, a declarat Felix Crisan, co-fondator Ronin.

Tichetul minim de investiție prin platformă este de 100 euro și vine în întărirea ideii că oricine poate fi un investitor. Astfel, Ronin dorește să genereze „real crowd”, investitori care vor oferi nu doar finanțarea necesară companiei, dar și validarea de piață. De asemenea, valoarea scăzută a tichetului va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a susține mai multe proiecte. Astfel, orice companie sau cetățean european sau dintr-o țară din Spațiul Economic European poate să investească prin Ronin în firmele pe care doresc să le susțină.

Despre Ronin
Trei antreprenori români - Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business, și-au unit forțele pentru a lansa Ronin, platforma de investitii creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene.

Au reușit într-un timp scurt să formeze o echipă de specialiști, de "true believers" la fel de entuziaști în a susține misiunea RONIN, cu abilități fără de care Ronin nu ar fi putut fi lansat online într-un timp atât de scurt și la nivelul de "user experience" și tehnologic dorite de fondatori și atât de așteptate de către antreprenori și investitori.

Pe parcursul implementării proiectului li s-au alăturat echipa Baobab Studio care a adus resursele de creativitate în tot ceea ce înseamnă creare identitate și strategie de brand, dar și specialiștii Deloitte care au contribuit prin experiența și profesionalismul lor în setarea tuturor proceselor interne și definirea procedurilor de lucru în concordanță cu regulamentul aprobat de Comisia Europeană, privind finanțările participative.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 230 / 36720
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Filipescu Tax Advisers
MPR Partners intră în al doilea arbitraj ICSID, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți sunt birourile Schoenherr din Viena și București
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Conferința de administrare a cauzei (Powered by ZRVP)
Studiu Refinitiv | La nivel global, 2021 a fost cel mai bun an pentru piața fuziunilor și achizițiilor înregistrat vreodată. Europa Estică recuperează mai greu, dar firmele internaționale de avocați cu prezență locală au reușit să se mențină în top
Activitatea practicii de real estate de la DLA Piper Dinu a fost aproape „business as usual” în 2021, aspect confirmat și prin realizarea țintelor financiare și creșterea echipei. Cele mai multe proiecte au fost din aria tranzacțiilor - transferuri de proprietate sau de companii cu o componentă majoră imobiliară. Piața rămâne dinamică și ofertantă pentru tranzacții, pe fondul unui apetit ridicat al băncilor în finanțarea sau refinanțarea proiectelor imobiliare, spun avocații
PNRR cuprinde reforme așteptate de întreg mediul de afaceri, inclusiv de business-ul avocațial. Despre legislația achizițiilor publice, oportunități și proiecte, de vorbă cu Andreea Zvâc, Counsel Wolf Theiss București
Performanța echipei de avocați specializați în Dreptul penal al afacerilor de la Popescu & Asociații, validată de magnitudinea portofoliului de clienți, latura transfrontalieră a dosarelor, mizele implicate și rezultatele obținute. O discuție cu membrii unei echipe de elită, catalogată de directoarele internaționale drept una dintre cele mai puternice din România, despre activitatea în această practică bogată în proiecte interesante
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | M&A
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is looking for junior and senior associates | public procurement, infrastructure and energy
Departamentul imobiliar al firmei Stratulat Albulescu, parte a rețelei internaționale TerraLex, a înregistrat anul trecut un grad de încărcare fără precedent, iar dinamica proiectelor s-a reflectat în mod corespunzător și în venituri. Silviu Stratulat, Managing Partner: Tendința pieței este de a simplifica modul de lucru. Clienții vor ca drafturile utilizate să fie cât mai practice, eficiente, fără o încărcare deosebită în privința clauzelor care nu privesc neapărat aspecte juridice
RTPR își consolidează echipa de Parteneri prin promovarea Roxanei Ionescu și a lui Cosmin Tilea. Costin Tărăcilă (Managing Partner): Competența, implicarea, anvergura, atitudinea și nu în ultimul rând loialitatea merită recompensate
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAŢII is looking for SENIOR ATTORNEYS
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...