ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMVPetrom şi Rompetrol au câştigat contracte de concesiune de servicii pentru două loturi de autostradă şi două variante ocolitoare

22 Septembrie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru Lotul 1 (Spaţii pentru servicii, km 288+810, stg/dr., Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăştie - Sibiu) ofertantul desemnat câştigător este OMV Petrom Marketing SRL iar durata contractului este de 20 de ani.

 
 
Companiile OMV Petrom şi Rompetrol au câştigat contracte de concesiune de servicii pentru mai multe loturi de pe autostrăzile A1 Orăştie - Sibiu şi A3 Transilvania, şi variantele de ocolire Suceava şi Braşov.
 
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru Lotul 1 (Spaţii pentru servicii, km 288+810, stg/dr., Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăştie - Sibiu) ofertantul desemnat câştigător este OMV Petrom Marketing SRL iar durata contractului este de 20 de ani.
 
Pentru Lotul 2 (Spaţii pentru servicii, km 8+400, stg/dr., Sânpaul, Autostrada A3, Transilvania - Secţiunea 1C) câştigătoare a fost desemnată Asocierea SC Rompetrol Downstream SRL - SC KMG Rompetrol Development SRL iar durata contractului este de 25 de ani.
 
Pentru Lotul 10 (Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Suceava - DN 2, km 429+500 - km 430+200 dr., Varianta de Ocolire 2 P, km 8+500 - 9+000 stg), contractul cu o durată de 20 de ani a fost atribuit tot Asocierii Rompetrol Downstream SRL - SC KMG Rompetrol Development care şi-a adjudecat şi Lotul 12 (Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Braşov - DN1K, km 1+500 stg/dr).
 
Dotările minime obligatorii pe care Concesionarul trebuie să le proiecteze, construiască, finanţeze, opereze şi întreţină, astfel încât spaţiile de servicii/parcările de scurtă durată/parcările de lungă durată aferente fiecărui lot să fie complet funcţionale, sunt: parcare; toalete publice; staţie distribuţie carburant (doar în spaţiile pentru servicii şi parcările de lungă durată); staţie distribuţie/încărcare hidrogen (doar în spaţiile de servicii aferente lotului 1); staţie reîncărcare vehicule uşoare electrice (doar în spaţiile pentru servicii şi parcările de lungă durată); staţie reîncărcare vehicule grele electrice (doar în spaţiile pentru servicii aferente lotului 1); spaţiu comercial (doar în spaţiile pentru servicii şi parcările de lungă durată); snack bar (doar în spaţiile pentru servicii şi parcările de lungă durată).
 
"Conform obiectivelor politicii de transport în România, principala direcţie de acţiune a CNAIR o reprezintă dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, în vederea integrării reţelei naţionale în Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), îmbunătăţirii confortului utilizatorilor acestei infrastructuri şi creşterii siguranţei şi eficienţei transportului. Standardele de proiectare ale autostrăzilor din România au fost aliniate la standardele europene, în principal la "TEM Standards and Recommended Practice - 2002" care recomandă, printre facilităţile pe care trebuie să le prezinte o autostradă, şi construirea spaţiilor de odihnă (parcări) şi a spaţiilor de servicii", se precizează în comunicatul CNAIR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1394 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...