ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Orange o numeşte pe Christel Heydemann în funcţia de director general

28 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Board-ul i-a cerut lui Stéphane Richard să-şi exercite în continuare atribuţiile de preşedinte şi director general până când îşi va prelua funcţia Christel Heydemann.

 
 
Consiliul de Administraţie al Orange a decis vineri să o numească pe Christel Heydemann în funcţia de director general, decizia intrând în vigoare în 4 aprilie, transmite DPA.
 
Board-ul i-a cerut lui Stéphane Richard să-şi exercite în continuare atribuţiile de preşedinte şi director general până când îşi va prelua funcţia Christel Heydemann.
 
Board-ul celui mai mare operator francez de telecomunicaţii a decis separarea funcţiilor de preşedinte şi director general. Ca urmare, cel târziu până la Adunarea Generală a Acţionarilor Orange din 19 mai 2022 va fi instalat un nou preşedinte.
 
Sunt puţine femei în funcţii de conducere la cele mai mari companii listate din Franţa. Heydemann devine al treilea director general al unei companii incluse în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris, după Catherine MacGregor (Engie) şi Estelle Brachlianoff, care ar urma la 1 iulie să preia conducerea companiei de utilităţi Veolia.
 
În prezent, Heydemann conduce operaţiunile din Europa ale grupului francez de echipamente electrice Schneider Electric.
 
Ea şi-a început cariera în 1997 la Boston Consulting Group. În 1999, s-a alăturat Alcatel unde a avut diverse funcţii şi responsabilităţi, iar în 2014 a venit la Schneider Electric ca director de alianţe strategice, fiind numită apoi în aprilie 2017 la conducerea Schneider Electric Franţa şi din mai 2021 conduce operaţiunile din Europa.
 
În vârstă de 47 de ani, Heydemann a absolvit Universitatea Politehnică. Şi publicaţia financiară Les Echos anunţa luna aceasta că ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, este în favoarea numirii lui Heydemann la conducerea Orange.
 
Orange a reuşit să-şi stabilizeze veniturile după intrarea în 2012 pe piaţa franceză a operatorului low-cost Free Mobile al Iliad şi îşi extinde activităţile în Africa de Vest, Polonia, România, precum şi în domeniul securităţii cibernetice şi al serviciilor bancare.
 
În noiembrie, Orange a anunţat că va găsi un succesor actualului preşedinte director general, Stephane Richard, până la data de 31 ianuarie 2022, după ce acesta din urmă a fost găsit vinovat de complicitate la folosirea abuzivă a fondurilor publice.
 
Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În septembrie 2021, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3233 / 8818
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...