ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OTP Bank lansează o aplicaţie care transformă telefonul mobil în POS pentru acceptarea plăţilor cu cardul

08 Martie 2021   |   Agerpres

OTP POSibil este implementată în parteneriat cu Mastercard şi Visa şi încorporează tehnologia denumită generic "SoftPOS", care oferă mobilitate, rapiditate şi flexibilitate în acceptarea la plată a cardurilor bancare contactless şi a dispozitivelor de plată alternative, dotate cu tehnologia NFC, uşurând operaţiunile de încasare.

 
 
OTP Bank anunţă lansarea serviciului OTP POSibil, o soluţie care permite acceptarea la plată a cardurilor bancare şi utilizarea telefonului mobil în loc de POS.
 
Conform unui comunicat de presă al băncii, aplicaţia este compatibilă cu terminalele mobile cu sistem de operare Android, telefon mobil sau tabletă, şi este optimă pentru utilizarea în activităţile de curierat şi livrări, servicii de transport în regim taxi şi activităţi antreprenoriale, acolo unde mobilitatea afacerii este un factor-cheie.
 
OTP POSibil este implementată în parteneriat cu Mastercard şi Visa şi încorporează tehnologia denumită generic "SoftPOS", care oferă mobilitate, rapiditate şi flexibilitate în acceptarea la plată a cardurilor bancare contactless şi a dispozitivelor de plată alternative, dotate cu tehnologia NFC, uşurând operaţiunile de încasare.
 
"După ce în urmă cu câteva zile anunţam inaugurarea unei noi sucursale flagship la Timişoara, iată că acum venim cu o altă noutate: lansarea OTP POSibil. Este o aplicaţie digitală inovatoare, creată special pentru cei care vor să încaseze plăţile din mers, direct pe telefonul lor mobil, într-un mod sigur şi rapid. Strategia noastră de creştere a OTP Bank are în vedere, aşadar, extinderea reţelei fizice, dar în paralel dezvoltăm şi soluţii online moderne şi flexibile, în conformitate cu transformarea comportamentului general faţă de shopping. În plus, nu pot să nu remarc că raportul plăţilor digitale în portofoliul nostru continuă să crească susţinut, fiind stimulat de rafinarea canalelor digitale şi creşterea încrederii în securitatea acestui tip de tranzacţii bancare", a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, divizia Retail.
 
Tranzacţiile şi plăţile digitale au o pondere de 93% din totalul tranzacţiilor din portofoliul OTP Bank, în cazul persoanelor fizice, şi de 97% în cadrul companiilor.
 
Noua aplicaţie se înscrie în seria lansărilor de instrumente digitale ale OTP Bank, după ce în anul 2020 a introdus pe plan local serviciul Mobile Payments, care permite plata cu telefonul mobil sau alte terminale mobile compatibile, prin aplicaţiile OTPay, pentru Android, şi Apple Pay Wallet. Totodată, au fost actualizate serviciul de internet banking OTPdirekt şi aplicaţia mobilă SmartBank.
 
Aplicaţia OTP POSibil se instalează pe telefonul mobil în mod similar cu aplicaţia de plăţi mobile OTPay şi apoi poate fi accesată cu ajutorul datelor de conectare furnizate de OTP Bank prin email şi SMS, conform "Contractului de acceptare la plată a cardurilor" semnat în prealabil cu banca.
 
Tranzacţiile sunt securizate prin tehnologii de criptare specifice terminalelor POS, pot fi urmărite direct în aplicaţie, iar încasările sunt procesate automat în contul utilizatorului în a doua zi lucrătoare după realizarea tranzacţiei.
 
OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.
 
OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Promovând inovaţia, creşterea stabilă şi servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piaţa Europei Centrale şi de Est şi este considerat un grup bancar important chiar şi la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40.000 de angajaţi deserveşte zilnic aproape 19 milioane de clienţi din 11 ţări. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5087 / 8818
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...