ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

REHAU scoate la vânzare unitățile din Bucureşti şi Cluj. Cushman & Wakefield Echinox, desemnată să atragă investitori

29 Martie 2021   |   BizLawyer

Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 miliarde EURO. Compania independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume.

 
 
Grupul german REHAU a desemnat compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox să gestioneze procesul de vânzare a celor două unități de producție din Cluj (Apahida) și Bucureşti (Tunari), ca parte a procesului de relocare a birourilor REHAU România în locații centrale și de construcție a noului hub regional la Sibiu pana la finalul anului 2022.

Proprietatea Rehau din judeţul Cluj este situată lângă Gara Apahida și în imediata apropriere a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, cu acces imediat la Drumul Național DN1C, care face legătura între Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Reghin, dar şi la Șoseaua de Centură. Suprafaţa terenului este de 16.900 metri pătraţi, spațiul de producţie și depozitare are 2.000 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.000 metri pătraţi.


Proprietatea de lângă Bucureşti este situată în localitatea Tunari, într-o zonă industrială în plină expansiune, aflată între două poluri logistice emergente: Nord-Vest (Chitila-Mogoșoaia-Dragomirești) și Nord (Ștefănești). Proprietatea are acces imediat la Șoseaua de Centură, având o localizare strategică pentru livări rapide către Bucureşti, dar şi către oraşele din împrejurimi. Suprafaţa terenului este de 25.500 de metri pătraţi, spațiul de producţie și depozitare măsoară 1.900 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.650 metri pătraţi.

Andrei Brînzea, Partner, Land & Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „România este o țară cu un puternic potențial de dezvoltare a sectorului industrial de producţie și depozitare, mai ales în zona Bucureşti-Ilfov și în marile orașe regionale, precum Cluj – Napoca. Ambele proprietăți REHAU fac parte din poluri principale de dezvoltare ale țării, unde se observă un interes ridicat al investitorilor pentru extinderea portofoliului industrial-logistic.”

Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România: „Investițiile planificate în România susțin valorile, misiunea și viziunea REHAU și vor aduce produsele și serviciile noastre mai aproape de clienți. În același timp, ne concentrăm și asupra bunăstării angajaților noștri și ne-am angajat să relocăm birourile în locații centrale, pentru a asigura un acces facil către sediile REHAU. Avem încredere că partenerul nostru Cushman & Wakefield Echinox va găsi cele mai bune soluții pentru actualele facilități ale REHAU România din Apahida și Tunari.”

Piața spațiilor logistice din România a consemnat în 2020 un an cu o cerere record, volumul tranzacționat depășind pragul de 900.000 de metri pătrați, pe fondul dezvoltării accelerate a comerțului online și al poziționării orașelor regionale drept hub-uri logistice pentru o serie de retaileri internaționali. Stocul spațiilor logistice și industriale din România se ridică la aproximativ 5 milioane de metri pătrați, iar chiriile de referință au rămas stabile în 2020, situându-se în intervalul 3,75 – 4 euro / mp / lună.

Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 miliarde EURO. Compania independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa și 8.000 în Germania. De mai bine de 70 de ani, REHAU lucrează pentru a face produsele din polimeri mai ușoare, mai confortabile, mai sigure și mai eficiente. Compania produce soluții pentru construcții, automobile și industrie și furnizează produsele sale inovatoare în întreaga lume. REHAU are o istorie de 25 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național. Cifra de afaceri a companiei a fost de 44 de milioane EURO în 2019.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4387 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...