
Sarom Packaging, producător local, investește milioane de euro în lansarea de sticle pentru vin premium
06 Februarie 2025
BizLawyerInvestițiile strategice au culminat cu elaborarea unei colecții cu 10 modele de sticle de vin, în contextul în care peste 80% dintre jucătorii de pe piață folosesc ambalajele de sticlă standard.
![]() |
Sarom Packaging, unul dintre cei mai importanți producători locali și regionali de ambalaje de sticlă, business de familie, fondat cu peste 30 de ani în urmă și afaceri de mai bine de 17 milioane de euro în 2023, a investit peste 3 milioane de euro în lansarea unei noi colecții de sticle de vin destinată brandurilor premium. De altfel, este prima inițiativă de acest tip de pe piața europeană, venită din partea unui producător de ambalaje de sticlă autohton. „Danube Wine Collection este răspunsul premium al Sarom Packaging la tendința de standardizare din industrie Investițiile făcute în ultimii doi ani de activitate se ridică la 3 milioane de euro, fiind direcționate către partea de cercetare și dezvoltare, achiziție de echipamente și drepturi de proprietate intelectuală, extinderea echipei și a capacității de stocare”, spune Jacques-Edouard Săvoiu, CEO-ul Sarom Packaging.
Investițiile strategice au culminat cu elaborarea unei colecții cu 10 modele de sticle de vin, în contextul în care peste 80% dintre jucătorii de pe piață folosesc ambalajele de sticlă standard.„Asta face ca eforturile de diferențiere în piață sau dorințele de mutare a brandului în zona premium să fie dificil de abordat. Și vorbim despre vinuri, un domeniu unde dorința de marcare a originii și identității produsului este una foarte puternică și frecvent întâlnită”, mai spune Jacques-Edouard Săvoiu, CEO Sarom.
În condiţiile în care în Uniunea Europeană şi nu numai se pune tot mai mult preţ pe sustenabilitate şi pe creşterea ratei de reciclare, piaţa producţiei ambalajelor din sticlă a devenit hipercompetitivă în ultimii ani. Sticla este cel mai uşor material de reciclat din punct de vedere al eficacităţii, putând fi refolosită în proporţie de 100%, iar asta se resimte nu doar în direcţia reciclării, ci şi a producţiei. Totodată, UE este unul dintre cei mai mari producători de sticlă din lume, producţia în anul 2020 fiind de 36,8 milioane de tone, mai bine de 60% dintre acestea fiind folosită pentru realizarea de recipiente, se arată într-un raport al companiei. „Așadar, misiunea Sarom este de a oferi soluții sustenabile pentru ambalajele din sticlă, susținând atât nevoile clienților din industriile pe care le servim, cât și inițiativele ecologice la nivel național. Ne propunem să transformăm sticla dintr-un simplu ambalaj într-un element esențial pentru un viitor sustenabil, promovând în același timp practici sustenabile și contribuind la reducerea impactului asupra mediului”, adaugă CEO-ul Sarom Packaging.
„Consumul pieței locale de recipiente din sticlă pentru industria food and beverages din România este estimată între 250.000 de tone de sticle pe an, până la maxim 300.000 de tone de sticle, în cele mai optimiste estimări. Pentru a prevede o creștere a nevoilor de recipiente din sticlă este necesar să se continue investițiile de către industriile din România, pentru a crește capacitățile de producție și a întări posibilitățile comerciale în mod special către export”, mai spune CEO-ul companiei.
În prezent, Sarom Packaging furnizează o varietate de ambalaje din sticlă, adaptate nevoilor specifice ale clienților. „Printre cele mai solicitate produse se numără sticlele pentru vinuri, bere, băuturi spirtoase și răcoritoare, alături de borcane pentru sectorul alimentar și flacoane destinate industriei farmaceutice. Ne adresăm atât companiilor mari, cu tradiție, cât și afacerilor la început de drum, oferind soluții personalizate și consultanță pentru a răspunde cerințelor unice ale fiecărui client”.
În cadrul grupului de firme Sarom sunt trei compaii cu domenii de activități diferite, însă complementare. Pe de-o parte Sarom Packaging, companie specializată în ambalajele de sticlă, care este menită să manufactureze și să distribuie recipiente din sticlă destinate pieții Food and Beverages. Pe de altă parte, Romgallia Packaging , companie specializată în ambalaje de sticlă este menită să răspundă solicitărilor venite din piața farmaceutică, veterinară și cosmetică. nu în ultimul rând, Sarom Capital Investments care este menită să susțină, finanțeze și dezvolte companii private care operează în diverse domenii de activitate, prin aport de capital, suport strategic și stimularea inovației.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 170 / 8676 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile, cu o echipă coordonată de Alexandra Manciulea (partener)
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...