ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Stratulat Albulescu, lead counsel al SIBS în achiziția companiilor Wirecard din România. Hélder Neves, CFO al grupului SIBS: Contribuția lor a fost esențială pentru finalizarea cu success a tranzacției

07 Octombrie 2020   |   A.D.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS în cadrul tranzacției și a lucrat împreună cu firme de avocatură de top din Germania și Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdicții.

 
 
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică SIBS, un important procesator de plăți activ pe piețele din Europa și Africa, cu privire la achiziția companiilor Wirecard în România, și anume Wirecard România (anterior Provus Service Provider), Romcard și Supercard Solutions & Services. În acelasi timp, SIBS a achiziționat și sucursala înființată de Wirecard România în Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS în cadrul tranzacției și a lucrat împreună cu firme de avocatură de top din Germania și Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdicții.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) și Octav Stan (Counsel) și a inclus un număr mare de avocați care au oferit asistență juridică atât cu privire la analiza de tip “due diligence” juridic realizată pentru cumpărător, cât și cu privire la documentele tranzacției.


Hélder Neves, CFO al grupului SIBS, a declarat: „Ne bucurăm să intrăm pe piața din România prin intermediul acestei achiziții importante, care marchează începutul unei noi etape de dezvoltare în regiunea CEE pentru SIBS, unul dintre cei mai importanți jucători europeni pe piața de plăți. Stratulat Albulescu a fost alături de noi în calitate de consultant juridic principal în cadrul acestui proiect complex de M&A. Echipa lor dedicată ne-a îndeplinit toate așteptările și contribuția lor a fost esențială pentru finalizarea cu success a tranzacției, mai ales având în vedere intervalul de timp foarte scurt.

De asemenea, Silviu Stratulat, Managing Partner Stratulat Albulescu a declarat: „Suntem încântați de colaborarea cu echipa SIBS pe acest proiect. Am fost profund impresionați de expertiza și profesionalismul lor. Cu siguranță, prezența SIBS în România va aduce un plus de valoare pe piața serviciilor de plăți.”

Octav Stan, Counsel, a adăugat: „Suntem foarte încântați ca am putut contribui la finalizarea cu succes a acestei tranzacții. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de SIBS pentru că ne-a încredințat acest proiect important.”

În această tranzacție, Noerr a oferit asistenta juridica administratorului de insolvență al Wirecard Sales International Holding GmbH (WDSI) și Wirecard AG, Michael Jaffé de la firma de avocatură JAFFÉ Rechtsanwälte Insolvenzverwalter, cu privire la vânzarea filialelor WDSI din România.

Citește și
→   Noerr a asistat administratorul de insolvență, dr. Jaffé, în tranzacția de vânzare a Wirecard România

În procedura investitorului de vânzare a entităților internaționale ale Grupului Wirecard deținut de WDSI, furnizorul de servicii de plată european SIBS a achiziționat toate acțiunile Wirecard România SA. Achiziția marchează încheierea unui concurs de oferte intensiv. Contractul de vânzare-cumpărare acțiuni și celelalte documente aferente tranzacției sunt supuse în principal dreptului german.

Wirecard România are peste 25 de ani de experiență în oferirea de servicii de plată pentru toate băncile importante din România, deservind și băncile din Moldova. Filiala sa Romcard are o poziție de lider pe piața românească de plăți. Cealaltă filială a acesteia, Supercard Solutions & Services, deține o cotă de lider pe piața serviciilor cu valoare adăugată pentru comercianți, inclusiv scheme de loialitate și activități de marketing complete. Ambele filiale și-au gestionat operațiunile de afaceri independent de grupul-mamă și își continuă activitatea fără întreruperi, menținându-și o poziție operațională puternică.

SIBS este un furnizor de servicii de plată complet integrate, cu o poziție de lider pe piața din Portugalia, și o prezență semnificativă în țările cu creștere economică ridicată din Europa și Africa. SIBS oferă o gamă largă de soluții digitale și de comerț electronic prin rețele ATM și POS, producție de carduri și servicii de personalizare. Tranzacția va permite SIBS să se stabilească pe piața românească și să își extindă în continuare poziția și importanța în Europa de Est.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5153 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...