ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un start-up local lansează o platformă integrată pentru soluţii de identitate digitală descentralizată din România

08 Decembrie 2020   |   Agerpres

Platforma este construită pe tehnologii de ultimă generaţie şi oferă acces atât companiilor cât şi instituţiilor guvernamentale, iar lansarea acesteia are loc în contextul creşterii interesului la nivel european pentru dezvoltarea şi adopţia tehnologiei de identificare electronică publică securizată (e-ID), se precizează într-un comunicat al fondatorilor acestei platforme transmis AGERPRES.

 
 
Un start-up local lansează prima platformă integrată pentru soluţii de identitate digitală descentralizată din România - selfd.id, prin care persoane fizice, organizaţii şi instituţii îşi pot reglementa interacţiunea prin intermediul unor acreditări digitale care validează elemente de identificare.
 
Platforma este construită pe tehnologii de ultimă generaţie şi oferă acces atât companiilor cât şi instituţiilor guvernamentale, iar lansarea acesteia are loc în contextul creşterii interesului la nivel european pentru dezvoltarea şi adopţia tehnologiei de identificare electronică publică securizată (e-ID), se precizează într-un comunicat al fondatorilor acestei platforme.
 
"Platforma selfd.id facilitează accesul oricărei instituţii sau organizaţii din spaţiul public şi privat din România pentru a emite acreditări digitale verificabile, care sunt acceptate în funcţie de nivelul de încredere furnizat de emitent. Tehnologia permite integrarea unui număr vast de utilizatori, fără a centraliza calitatea de emitent la nivelul unei singure entităţi. Prin intermediul acesteia pot fi prezentate şi verificate instantaneu o varietate extinsă de acreditări, cum ar fi date personale, atestări profesionale, autorizaţii de construcţie şi printre altele, foarte important în contextul actual, certificate de vaccinare sau rezultate test Covid-19. Utilizatorii pot folosi acreditările prin intermediul portofelului digital asociat platformei - verificabil.eu, care este compatibil şi cu alte sisteme folosite în plan global", se arată în comunicat.
 
Acesta este primul demers din piaţă care răspunde în mod funcţional şi integrat atât nevoilor organizaţiilor de a-şi crea propriile comunităţi cât şi ale persoanelor fizice, prin intermediul portofelului digital.
 
"Lansarea platformei integrate de identitate digitală reprezintă primul pas spre dezvoltarea unei pieţe libere de acreditări digitale, unde mai multe ecosisteme naţionale şi regionale se pot dezvolta şi interacţiona în mod organic. Dorim să aducem România în prima linie a adopţiei noilor standarde de identitate digitală si să promovăm un standard coerent şi funcţional de e-ID. Acreditările digitale vor deveni în scurt timp un standard pentru o multitudine de interacţiuni: de la validarea unei adeverinţe de angajat, la accesarea unui credit, semnarea unui contract de vânzare-cumpărare sau confirmarea unei certificări. Folosirea acestora va simplifica şi eficientiza interacţiunile companiilor şi instituţiilor guvernamentale cu publicul lor", a menţionat Radu Chirilă, Co-founder & Managing Partner.
 
Platforma vizează o gamă variată de utilizatori, companii de orice dimensiune şi instituiţii publice, deoarece permite integrarea rapidă cu soluţii de software existente, cum ar fi cele utilizate pentru procesul de autentificare a utilizatorilor, interacţiuni complexe de solicitare/emitere acreditări digitale sau schimb de mesaje criptate. În plus, identitatea digitală emisă de organizaţii guvernamentale poate funcţiona paralel şi complementar cu schimbul de acreditări digitale, precum adeverinţe de angajat, certificări profesionale, licenţe de liberă practică, etc., sau alte elemente certificate în mediul privat.
 
Pentru dezvoltarea platformei, au fost implementate cele noi concepte de identificare precum Identitate Auto-Suverană (SSI - Self-Sovereign Identity) sau Acreditări Verificabile (Verifiable Credentials - VC).
 
Fondatorii platformei de identitate digitală integrată Cristian Talle, Radu Chirilă şi Cătălin Talle au experienţă vastă în proiectare, implementare şi integrare de software-uri pentru companii internaţionale, inclusiv pe dezvoltarea de platforme blockchain, precum şi în marketing şi publicitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4713 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...