
Vrancart a investit 17 mil. E într-un proiect de reciclare a deşeurilor
11 Ianuarie 2021
AGERPRESProiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.
Grupul de firme Vrancart a realizat o investiţie greenfield în valoare de 17 milioane de euro într-un proiect de reciclare a deşeurilor, potrivit unui comunicat al grupului.
"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip "green field", în valoare totală de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.
"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip "green field", în valoare totală de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.
Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.
"Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităţilor guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanţare, au decis susţinerea acestui proiect 100% românesc. Investiţia Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.
Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart, şi va presupune o perioadă de implementare de doi ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.
Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi cea mai extinsă reţea de centre de colectare deşeuri din România (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. De asemenea, Vrancart Recycling va fi susţinută şi de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piaţă, Ecorep Group S.A.
Combinatul de celuloză şi hârtie (CCH) Vrancea a fost înfiinţat în 1977, însă dezvoltarea societăţii şi transformarea acesteia într-un grup de firme integrat în domeniul reciclării şi producţiei de hârtie şi carton a devenit o certitudine în ultimii 10 ani, când liniile de business tradiţionale au fost reorganizate şi noi arii de dezvoltare au fost abordate cu succes. Vrancart este o companie listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, iar din 1999 pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de către SIF Banat Crişana. În 2020, în acţionariatul grupului a intrat şi grupul de firme Dedeman, cu o participaţiune de 17%.
În prezent, Grupul operează trei divizii: Colectare şi reciclare deşeuri (peste 140.000 tone, în 2020), Producţie de hârtie pentru carton şi ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil şi Producţie hârtie igienico-sanitară, unde deţine singura maşină de producţie hârtie tissue din maculatură din România şi este în curs de punere în funcţiune a unei noi maşini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021). Compania deţine puncte de producţie în Adjud (Vrancea), Calimăneşti (Vâlcea), Braşov şi Ungheni (Mureş).
Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 de milioane de euro.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5231 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...