ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vrancart a investit 17 mil. E într-un proiect de reciclare a deşeurilor

11 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.

 
 
Grupul de firme Vrancart a realizat o investiţie greenfield în valoare de 17 milioane de euro într-un proiect de reciclare a deşeurilor, potrivit unui comunicat al grupului.

"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip "green field", în valoare totală de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.


Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

"Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităţilor guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanţare, au decis susţinerea acestui proiect 100% românesc. Investiţia Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart, şi va presupune o perioadă de implementare de doi ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi cea mai extinsă reţea de centre de colectare deşeuri din România (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. De asemenea, Vrancart Recycling va fi susţinută şi de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piaţă, Ecorep Group S.A.

Combinatul de celuloză şi hârtie (CCH) Vrancea a fost înfiinţat în 1977, însă dezvoltarea societăţii şi transformarea acesteia într-un grup de firme integrat în domeniul reciclării şi producţiei de hârtie şi carton a devenit o certitudine în ultimii 10 ani, când liniile de business tradiţionale au fost reorganizate şi noi arii de dezvoltare au fost abordate cu succes. Vrancart este o companie listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, iar din 1999 pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de către SIF Banat Crişana. În 2020, în acţionariatul grupului a intrat şi grupul de firme Dedeman, cu o participaţiune de 17%.

În prezent, Grupul operează trei divizii: Colectare şi reciclare deşeuri (peste 140.000 tone, în 2020), Producţie de hârtie pentru carton şi ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil şi Producţie hârtie igienico-sanitară, unde deţine singura maşină de producţie hârtie tissue din maculatură din România şi este în curs de punere în funcţiune a unei noi maşini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021). Compania deţine puncte de producţie în Adjud (Vrancea), Calimăneşti (Vâlcea), Braşov şi Ungheni (Mureş).

Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4528 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...