ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP a asistat grupul ALRO în finanțarea de 40 mil. $ acordată de BSTDB, cu o echipă coordonată de Ioana Racoți (partener senior) și Elena Iacob (partener). Banca a avut alături biroul local al unei firme internaționale

15 Iulie 2021   |   A.D.

Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.

Sursa: AGERPRES

 
 
Grupul Alro a fost asistat de avocații cu care colaborează în mod tradițional pe piața locală în finanțarea de 40 de milioane de dolari primită de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), în timp ce creditorul a apelat în acest proiect la biroul local al unei firme internaționale, au declarat pentru BizLawyer surse din piața bancară.

Reamintim că BSTDB a anunțat zilele trecute că acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiții de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.


Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane USD și va fi, de asemenea, finanțat de băncile comerciale românești și internaționale. . .

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners
(ZRVP) este firma de avocatură care asistă Grupul Alro în toate proiectele locale, iar în această finanțare echipa a fost coordonată de name partner-ul Ioana Racoți și de partenerul Elena Iacob, au precizat sursele pentru BizLawyer.  

De altfel, avocații ZRVP au fost vizibili la finele anului trecut și într-o altă finanțare, de 150 mil. E, obținută de Alro de la un sindicat bancar, în care a fost prezentă și firma internațională Simmons & Simmons. În acel proiect, echipa ZRVP a fost coordonată de Ioana Racoți, Partener Senior, Elena Iacob, Partener și Oana Dragomir, Avocat Asociat Senior.

Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile &  Partners au avut o înțelegere aprofundată a complexității  facilității  de  credit și  a industriei aluminiului și au constituit un element notabil și definitoriu în încheierea acestei tranzacții”, a declarat la acea vreme Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Acordul încheiat săptămâna aceasta marchează o nouă etapă a parteneriatului dintre BSTDB și ALRO, care a început încă din 2015. De atunci, Banca a acordat o sumă totală de 120 de milioane USD pentru a sprijini dezvoltarea Grupului.

”Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, suntem de părere că ALRO va putea răspunde cererii interne crescute și va avea un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, creșterea exporturilor și a veniturilor pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.  
 
„Conducem o afacere responsabilă, iar investițiile semnificative realizate în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor realizate și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu BSTDB, un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat zilele trecute Marian Năstase, președintele ALRO.

BSTDB lucrează cu avocații Dentons

BSTDB a fost asistată în finanțarea acordată ALRO de biroul local al firmei Dentons, printr-o echipă coordonată de partenerii Timothy Stubbs (Head of Banking and Finance, Rusia) și Perry Zizzi (Romania Managing Partner). Din echipa Dentons au făcut parte Dennis Montgomery (counsel, Rusia), Oana Ionascu (counsel, România) și Cristina Staicu (associate, România).

Biroul Dentons București a consiliat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, în urmă cu câteva luni, și în acordarea unui alt împrumut, de 50 de milioane euro, către One United Tower pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Floreasca din București. Echipa multidisciplinară Dentons București care a oferit atunci consultanță pentru BSTDB a fost condusă de partenerul Simona Marin.

ALRO, fondată în 1961, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producție anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat și 335.000 de tone de aluminiu turnat. ALRO își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume. Produsele ALRO au mai multe certificări pentru industriile aerospațială și auto și respectă atât standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale din Londra, cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plat.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 881 / 36498
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Concurenta.ro | Solicitările clienților Mitel & Asociații indică un trend crescător al preocupărilor pentru conformarea cu legislația concurenței. Șerban Suchea, Partener: Aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență
The Lawyer European Awards 2021 | POPESCU & Asociații, Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe. Ce alte firme au mai fost în lumina reflectoarelor
INTERVIU | Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner BSMP: Deși nu am început timid anul 2021, nu ne-am așteptat, totuși, să ajungem la stadiul în care să lucrăm în paralel la 11 tranzacții importante. Toate proiectele aceastei perioade sunt extrem de interesante, mai ales prin raportare la specificul domeniilor în care își desfășoară activitatea societățile-țintă. O echipă de 12 avocați gestionează componenta locală a vânzării unui conglomerat global în care sunt implicate mai multe jurisdicții
Filip & Company a asistat DIGI în vânzarea operațiunilor din Ungaria. Freshfields și firma mahghiară Szecskay, prezente în tranzacția de 625 mil. E
Dr. Constantin BRANZAN (Senior Counsel Popescu & Asociatii) - singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la conferința Starea Statului de Drept in Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...