ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP a asistat grupul ALRO în finanțarea de 40 mil. $ acordată de BSTDB, cu o echipă coordonată de Ioana Racoți (partener senior) și Elena Iacob (partener). Banca a avut alături biroul local al unei firme internaționale

15 Iulie 2021   |   A.D.

Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.

Sursa: AGERPRES

 
 
Grupul Alro a fost asistat de avocații cu care colaborează în mod tradițional pe piața locală în finanțarea de 40 de milioane de dolari primită de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), în timp ce creditorul a apelat în acest proiect la biroul local al unei firme internaționale, au declarat pentru BizLawyer surse din piața bancară.

Reamintim că BSTDB a anunțat zilele trecute că acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiții de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.


Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane USD și va fi, de asemenea, finanțat de băncile comerciale românești și internaționale. . .

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners
(ZRVP) este firma de avocatură care asistă Grupul Alro în toate proiectele locale, iar în această finanțare echipa a fost coordonată de name partner-ul Ioana Racoți și de partenerul Elena Iacob, au precizat sursele pentru BizLawyer.  

De altfel, avocații ZRVP au fost vizibili la finele anului trecut și într-o altă finanțare, de 150 mil. E, obținută de Alro de la un sindicat bancar, în care a fost prezentă și firma internațională Simmons & Simmons. În acel proiect, echipa ZRVP a fost coordonată de Ioana Racoți, Partener Senior, Elena Iacob, Partener și Oana Dragomir, Avocat Asociat Senior.

Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile &  Partners au avut o înțelegere aprofundată a complexității  facilității  de  credit și  a industriei aluminiului și au constituit un element notabil și definitoriu în încheierea acestei tranzacții”, a declarat la acea vreme Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Acordul încheiat săptămâna aceasta marchează o nouă etapă a parteneriatului dintre BSTDB și ALRO, care a început încă din 2015. De atunci, Banca a acordat o sumă totală de 120 de milioane USD pentru a sprijini dezvoltarea Grupului.

”Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, suntem de părere că ALRO va putea răspunde cererii interne crescute și va avea un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, creșterea exporturilor și a veniturilor pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.  
 
„Conducem o afacere responsabilă, iar investițiile semnificative realizate în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor realizate și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu BSTDB, un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat zilele trecute Marian Năstase, președintele ALRO.

BSTDB lucrează cu avocații Dentons

BSTDB a fost asistată în finanțarea acordată ALRO de biroul local al firmei Dentons, printr-o echipă coordonată de partenerii Timothy Stubbs (Head of Banking and Finance, Rusia) și Perry Zizzi (Romania Managing Partner). Din echipa Dentons au făcut parte Dennis Montgomery (counsel, Rusia), Oana Ionascu (counsel, România) și Cristina Staicu (associate, România).

Biroul Dentons București a consiliat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, în urmă cu câteva luni, și în acordarea unui alt împrumut, de 50 de milioane euro, către One United Tower pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Floreasca din București. Echipa multidisciplinară Dentons București care a oferit atunci consultanță pentru BSTDB a fost condusă de partenerul Simona Marin.

ALRO, fondată în 1961, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producție anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat și 335.000 de tone de aluminiu turnat. ALRO își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume. Produsele ALRO au mai multe certificări pentru industriile aerospațială și auto și respectă atât standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale din Londra, cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plat.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4404 / 8828
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...