ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații CLO, lectori la „Şcoala de administratori”. O mână de ajutor pentru administratorii firmelor de top, într-un proiect pilot desfășurat în 2019

28 Ianuarie 2019   |   Bogdan Alexandru

Studiul, cercetarea, experiența şi expertiza initiatorilor proiectului i-au determinat pe acestia să încerce să acopere nevoia de informare din rândul administratorilor de societăţi din România prin organizarea de cursuri de pregătire ce vizează îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor specifice ale administratorilor de societăți.

Sursa: Photo by Ruthson Zimmerman on Unsplash

 
 
Cliza Law Office (CLO), Asociaţia Cultură pentru Umanitate şi Dezvoltare Socială, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Asociatia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, şi Condec Consulting S.R.L. au organizat la data de 18 ianuarie 2019 in cadrul Hotelului Sheraton Bucuresti, Conferinta de lansare a proiectului „Şcoala de administratori”, proiect pilot realizat în Romania si care se adreseaza administratorilor societăţilor de top ce activeaza la nivel national.

Acest proiect lansat în premiera pe piața din Romania îşi propune să abordeze teme în legătură cu administrarea societăților mici si mijlocii intrucat din experiența speakerilor legată de consultanţa de afaceri, foarte mulți antreprenori români sau străini s-au confruntat cu piedici în derularea afacerii în România.


Dintre provocările care i-au afectat cel mai mult pe antreprenori sunt de mentionat, în primul rând, lipsa de informații cu privire la obligațiile și procedurile de autorizare, costurile administrative şi numeroase aspecte juridice, fiscale şi financiare care implică derularea conformă a activității unei societăți.

Studiul, cercetarea, experiența şi expertiza initiatorilor proiectului i-au determinat pe acestia să încerce să acopere nevoia de informare din rândul administratorilor de societăţi din România prin organizarea de cursuri de pregătire ce vizează îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor specifice ale administratorilor de societăți.

Şcoala de administratori” se va adresa administratorilor de societăţi, iar participanții la cursuri vor avea acces la informații complexe, din domeniul dreptului aplicabil administrării de societăţi, fiscalităţii şi contabilității, informaţii care vor fi pe înţelesul şi la îndemâna oricărei persoane.

Cursurile vor fi structurate pe teme de interes care vor fi abordate în cadrul unor sesiuni de lucru de aproximativ 4-5 ore fiecare, desfășurate pe parcursul anului 2019.

Lectorii principali ai Şcolii de administratori, care au identificat pe parcursul activităţii acestora multe erori şi carenţe în informaţiile deţinute de către administratorii şi asociaţii/acţionarii societăţilor din România sunt:

Marta-Claudia Cliza - Founding Partner Cliza Law Office - este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2006.
Claudia este Founding & Managing Partner al Cliza Law Office, coordonând activitatea unei echipe complexe de avocaţi, specializaţi în dreptul naţional, european şi internaţional.
Claudia este specializată în drept comercial şi societar, fuziuni şi achiziţii, contencios administrativ şi fiscal, drept procesual civil.
Ea a reprezentat importante societăţi transnaţionale, instituţii financiar-bancare, societăţi din domeniul energiei, dezvoltatori imobiliari, dar şi instituţii publice, având o reputaţie neştirbită în asistenţa juridică acordată.

În plan academic, Claudia esti conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, fiind invitată ca lector la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale şi publicând numeroase articole şi cărţi de specialitate.

Mariana Burlacu are experienţă de peste 20 ani în domeniul financiar-contabil si fiscal, activând pe piaţa românească, la început ca free lancer, apoi, din anul 2003, prin Grupul Condec, al cărui asociat şi administrator este.

În prezent, Mariana coordonează o echipă compusă din peste 10 profesionişti şi este implicată activ în organizarea birourilor de contabilitate ale clienţilor cărora le oferă servicii, dar cărora nivelul activităţii le-a impus serviciu internalizat de contabilitate, coordonat de ea. Ofera atat servicii de contabilitate, consultanţă contabilă si fiscală, căt si consultanţă in managementul activităţii clienţilor.

Mariana este membru al Corpului Experţilor Contabili si Contabililor Autorizaţi din România (“CECCAR”) - în calitate de Expert Contabil şi Evaluator Economic-Financiar al Intreprinderii, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România (“CCF”) şi al Camerei Auditorilor Financiari din România (“CAFR”).
Şi-a extins aria cunoştinţelor absolvind în anul 2012 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi din anul 2015 a început cercetarea pentru doctoratul în curs din  domeniul contabilităţii, la Universitatea „Valahia” din Targovişte.
După calificarea Lean Six Sigma Green Belt, din anul 2009, managementul financiar a devenit o nouă pasiune. 
     
Laura Spătaru-NegurăManaging Associate Cliza Law Office - este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2009.

Laura este specializată în drept comercial şi societar, dreptul Uniunii Europene, dreptul mediului şi drepturile omului, ea acumulând o experienţă bogată din colaborarea de-a lungul timpului cu mai multe societăţi naţionale şi internaţionale de avocatură de renume.

Laura a absolvit şi un Master in Business Administration (MBA), pentru a aprofunda problemele societăţilor şi, implicit, ale administratorilor din România.

În plan academic, Laura este asistent universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, calitate în care a publicat numeroase articole şi cărţi de specialitate.
     
Sandra OlănescuPartner Cliza Law Office este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2014.

Sandra este specializată în dreptul concurenţei, dreptul proprietăţii intelectuale şi are o experienţă variată în domeniile Healthcare & Pharma, IT & Telecom, fiind recunoscută pe piaţa avocaturii din România ca un tânăr avocat promiţător, prin dedicaţia şi profesionalismul cu care tratează fiecare mandat încredinţat.

În portofoliul mandatelor care s-au aflat în coordonarea Sandrei, se numără companii multinaţionale sau societăţi comerciale transfrontaliere, dar şi persoane fizice, ori persoane juridice române.

În plan academic, Sandra este asistent de cercetare ştiinţifică doctorand în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Alexandru OlănescuPartner Cliza Law Office (Co-Head White Collar Crime Department) este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2014.

Alexandru este specializat în drept penal al afacerilor, acumulând o bogată experienţă în urma reprezentării clienţilor săi în cele mai importante cazuri de white collar crime investigate de către autorităţile române.

Alexandru a gestionat pentru clienţii săi cazuri complexe de criminalitate economico-financiară, corupţie, cybercrime, infracţiuni contra umanităţii, fiind recunoscut ca expert pe zona litigiilor penale.

În plan academic, Alexandru este asistent de cercetare ştiinţifică doctorand în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

     
Mirela GorunescuManaging Associate Cliza Law Office (Co-Head White Collar Crime Department) este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2013.

Mirela este specializată în drept penal, drept procesual penal şi dreptul mediului.

Mirela asistă și reprezintă clienții, în toate fazele procesului penal, în numeroase cauze, în special în cele care au avut ca obiect infracțiuni economico-financiare, infracțiuni de serviciu și de corupție.

În plan academic, Mirela esti conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, fiind invitată ca lector la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale şi publicând numeroase articole şi cărţi de specialitate.

Cornelia Lazăr are o experienţă de peste 10 ani în domeniul IT – atât în zona de dezvoltare platforme şi aplicații, cât şi în zona de management. Are o bogată experienţă în implementarea de proiecte interne şi internaţionale dintr-o gamă vastă de domenii.

Experienţa acumulată a susţinut natural alegerea Corneliei de a dezvolta o nouă latură a carierei sale – aceea de expert în protecţia datelor.

În ultimii 2 ani, Cornelia s-a implicat activ în implementarea de proiecte ca responsabil cu protectia datelor certificat (ECPC-B – Maastricht University).

Începând cu luna august a anului 2018, Cornelia colaborează cu Comisia Europeană din poziţia de expert independent pe zona de etică şi GDPR.     

Casa de avocatura Cliza Law Office a fost infiintata in cursul anului 2006, de către renumitul avocat Claudia Marta Cliza, impunandu-se cu rapiditate pe piata avocaturii din Romania prin performantele pe care a reusit sa le atinga in  executarea mandatelor incredintate.
In lumina principiilor integritatii, profesionalismului, echitatii, confidentialitatii, inovarii si responsabilitatii care ghideaza fiecare membru al echipei Cliza Law Office, serviciile de consultanta si asistenta juridica acordate clientilor se ridica la cele mai inalte standarde europene si internationale.
Cu o echipa compusa din 16 avocati, Cliza Law Office acopera toate ariile de practica, fiind implicata in cauze complexe ce implica analiza dreptului national dar si a sistemelor de drept international.
De-a lungul timpului, Cliza Law Office a fost preferata de principalii actori ce activeaza pe piata achizitiilor publice, din sistemul financiar-bancar, energie si resurse naturale, oferind clientilor sai servicii integrate pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale partenerilor si colaboratorilor sai.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 279 / 283
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...