ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații CLO, lectori la „Şcoala de administratori”. O mână de ajutor pentru administratorii firmelor de top, într-un proiect pilot desfășurat în 2019

28 Ianuarie 2019   |   Bogdan Alexandru

Studiul, cercetarea, experiența şi expertiza initiatorilor proiectului i-au determinat pe acestia să încerce să acopere nevoia de informare din rândul administratorilor de societăţi din România prin organizarea de cursuri de pregătire ce vizează îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor specifice ale administratorilor de societăți.

Sursa: Photo by Ruthson Zimmerman on Unsplash

 
 
Cliza Law Office (CLO), Asociaţia Cultură pentru Umanitate şi Dezvoltare Socială, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Asociatia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, şi Condec Consulting S.R.L. au organizat la data de 18 ianuarie 2019 in cadrul Hotelului Sheraton Bucuresti, Conferinta de lansare a proiectului „Şcoala de administratori”, proiect pilot realizat în Romania si care se adreseaza administratorilor societăţilor de top ce activeaza la nivel national.

Acest proiect lansat în premiera pe piața din Romania îşi propune să abordeze teme în legătură cu administrarea societăților mici si mijlocii intrucat din experiența speakerilor legată de consultanţa de afaceri, foarte mulți antreprenori români sau străini s-au confruntat cu piedici în derularea afacerii în România.


Dintre provocările care i-au afectat cel mai mult pe antreprenori sunt de mentionat, în primul rând, lipsa de informații cu privire la obligațiile și procedurile de autorizare, costurile administrative şi numeroase aspecte juridice, fiscale şi financiare care implică derularea conformă a activității unei societăți.

Studiul, cercetarea, experiența şi expertiza initiatorilor proiectului i-au determinat pe acestia să încerce să acopere nevoia de informare din rândul administratorilor de societăţi din România prin organizarea de cursuri de pregătire ce vizează îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor specifice ale administratorilor de societăți.

Şcoala de administratori” se va adresa administratorilor de societăţi, iar participanții la cursuri vor avea acces la informații complexe, din domeniul dreptului aplicabil administrării de societăţi, fiscalităţii şi contabilității, informaţii care vor fi pe înţelesul şi la îndemâna oricărei persoane.

Cursurile vor fi structurate pe teme de interes care vor fi abordate în cadrul unor sesiuni de lucru de aproximativ 4-5 ore fiecare, desfășurate pe parcursul anului 2019.

Lectorii principali ai Şcolii de administratori, care au identificat pe parcursul activităţii acestora multe erori şi carenţe în informaţiile deţinute de către administratorii şi asociaţii/acţionarii societăţilor din România sunt:

Marta-Claudia Cliza - Founding Partner Cliza Law Office - este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2006.
Claudia este Founding & Managing Partner al Cliza Law Office, coordonând activitatea unei echipe complexe de avocaţi, specializaţi în dreptul naţional, european şi internaţional.
Claudia este specializată în drept comercial şi societar, fuziuni şi achiziţii, contencios administrativ şi fiscal, drept procesual civil.
Ea a reprezentat importante societăţi transnaţionale, instituţii financiar-bancare, societăţi din domeniul energiei, dezvoltatori imobiliari, dar şi instituţii publice, având o reputaţie neştirbită în asistenţa juridică acordată.

În plan academic, Claudia esti conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, fiind invitată ca lector la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale şi publicând numeroase articole şi cărţi de specialitate.

Mariana Burlacu are experienţă de peste 20 ani în domeniul financiar-contabil si fiscal, activând pe piaţa românească, la început ca free lancer, apoi, din anul 2003, prin Grupul Condec, al cărui asociat şi administrator este.

În prezent, Mariana coordonează o echipă compusă din peste 10 profesionişti şi este implicată activ în organizarea birourilor de contabilitate ale clienţilor cărora le oferă servicii, dar cărora nivelul activităţii le-a impus serviciu internalizat de contabilitate, coordonat de ea. Ofera atat servicii de contabilitate, consultanţă contabilă si fiscală, căt si consultanţă in managementul activităţii clienţilor.

Mariana este membru al Corpului Experţilor Contabili si Contabililor Autorizaţi din România (“CECCAR”) - în calitate de Expert Contabil şi Evaluator Economic-Financiar al Intreprinderii, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România (“CCF”) şi al Camerei Auditorilor Financiari din România (“CAFR”).
Şi-a extins aria cunoştinţelor absolvind în anul 2012 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi din anul 2015 a început cercetarea pentru doctoratul în curs din  domeniul contabilităţii, la Universitatea „Valahia” din Targovişte.
După calificarea Lean Six Sigma Green Belt, din anul 2009, managementul financiar a devenit o nouă pasiune. 
     
Laura Spătaru-NegurăManaging Associate Cliza Law Office - este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2009.

Laura este specializată în drept comercial şi societar, dreptul Uniunii Europene, dreptul mediului şi drepturile omului, ea acumulând o experienţă bogată din colaborarea de-a lungul timpului cu mai multe societăţi naţionale şi internaţionale de avocatură de renume.

Laura a absolvit şi un Master in Business Administration (MBA), pentru a aprofunda problemele societăţilor şi, implicit, ale administratorilor din România.

În plan academic, Laura este asistent universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, calitate în care a publicat numeroase articole şi cărţi de specialitate.
     
Sandra OlănescuPartner Cliza Law Office este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2014.

Sandra este specializată în dreptul concurenţei, dreptul proprietăţii intelectuale şi are o experienţă variată în domeniile Healthcare & Pharma, IT & Telecom, fiind recunoscută pe piaţa avocaturii din România ca un tânăr avocat promiţător, prin dedicaţia şi profesionalismul cu care tratează fiecare mandat încredinţat.

În portofoliul mandatelor care s-au aflat în coordonarea Sandrei, se numără companii multinaţionale sau societăţi comerciale transfrontaliere, dar şi persoane fizice, ori persoane juridice române.

În plan academic, Sandra este asistent de cercetare ştiinţifică doctorand în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Alexandru OlănescuPartner Cliza Law Office (Co-Head White Collar Crime Department) este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2014.

Alexandru este specializat în drept penal al afacerilor, acumulând o bogată experienţă în urma reprezentării clienţilor săi în cele mai importante cazuri de white collar crime investigate de către autorităţile române.

Alexandru a gestionat pentru clienţii săi cazuri complexe de criminalitate economico-financiară, corupţie, cybercrime, infracţiuni contra umanităţii, fiind recunoscut ca expert pe zona litigiilor penale.

În plan academic, Alexandru este asistent de cercetare ştiinţifică doctorand în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

     
Mirela GorunescuManaging Associate Cliza Law Office (Co-Head White Collar Crime Department) este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din anul 2013.

Mirela este specializată în drept penal, drept procesual penal şi dreptul mediului.

Mirela asistă și reprezintă clienții, în toate fazele procesului penal, în numeroase cauze, în special în cele care au avut ca obiect infracțiuni economico-financiare, infracțiuni de serviciu și de corupție.

În plan academic, Mirela esti conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, fiind invitată ca lector la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale şi publicând numeroase articole şi cărţi de specialitate.

Cornelia Lazăr are o experienţă de peste 10 ani în domeniul IT – atât în zona de dezvoltare platforme şi aplicații, cât şi în zona de management. Are o bogată experienţă în implementarea de proiecte interne şi internaţionale dintr-o gamă vastă de domenii.

Experienţa acumulată a susţinut natural alegerea Corneliei de a dezvolta o nouă latură a carierei sale – aceea de expert în protecţia datelor.

În ultimii 2 ani, Cornelia s-a implicat activ în implementarea de proiecte ca responsabil cu protectia datelor certificat (ECPC-B – Maastricht University).

Începând cu luna august a anului 2018, Cornelia colaborează cu Comisia Europeană din poziţia de expert independent pe zona de etică şi GDPR.     

Casa de avocatura Cliza Law Office a fost infiintata in cursul anului 2006, de către renumitul avocat Claudia Marta Cliza, impunandu-se cu rapiditate pe piata avocaturii din Romania prin performantele pe care a reusit sa le atinga in  executarea mandatelor incredintate.
In lumina principiilor integritatii, profesionalismului, echitatii, confidentialitatii, inovarii si responsabilitatii care ghideaza fiecare membru al echipei Cliza Law Office, serviciile de consultanta si asistenta juridica acordate clientilor se ridica la cele mai inalte standarde europene si internationale.
Cu o echipa compusa din 16 avocati, Cliza Law Office acopera toate ariile de practica, fiind implicata in cauze complexe ce implica analiza dreptului national dar si a sistemelor de drept international.
De-a lungul timpului, Cliza Law Office a fost preferata de principalii actori ce activeaza pe piata achizitiilor publice, din sistemul financiar-bancar, energie si resurse naturale, oferind clientilor sai servicii integrate pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale partenerilor si colaboratorilor sai.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 241 / 245
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...