ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CCIFER anunţă noua variantă a programului universitar de master în limba franceză de la ASE

12 Aprilie 2021   |   Agerpres

Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul.

 
 
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) implică reprezentanţii comunităţii franco-române în noua variantă a programului Master de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză (Master d'Entreprenariat et Gestion des Affaires - MEGA) care se derulează la Academia de Studii Economice.
 
Potrivit unui comunicat remis luni de CCIFER, Masterul de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză se adresează atât proaspeţilor absolvenţi de studii universitare de licenţă, cât şi profesioniştilor care doresc o specializare economică în limba franceză. Programul are o durată de 2 ani, este organizat în parteneriat cu IESEG School of Management din Franţa şi cu CCIFER şi oferă competenţe în domenii-cheie ale administrării afacerilor precum IT&C şi inovare, finanţe, managementul talentelor şi marketing, strategie şi management operaţional.
 
Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul.
 
De asemenea, în plus faţă de programul standard, vor fi introduse treptat şi alte module opţionale precum antreprenoriat digital, multiculturalitate şi altele, cu scopul construirii cât mai multor competenţe transversale. Conceptul se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti şi de implicarea Institutul Francez din România, prin reţeaua France Alumni.
 
Împreună cu Cluburile Francofone de Afaceri din ţară, acest concept pilot va fi implementat la nivel naţional în mai multe centre universitare, în formule adaptate contextului local, cu beneficii pe termen lung atât pentru membrii comunităţii CCIFER, cât şi pentru studenţi, potrivit comunicatului.
 
Programul MEGA face parte din rândul proiectelor în educaţie ale CCIFER, vizând reducerea tensiunilor de pe piaţa muncii şi sprijinirea companiilor în recrutarea şi fidelizarea talentelor francofone şi multilingve, se menţionează în comunicatul organizaţiei.
 
Decanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE, Tănase Stamule, a precizat că programul de master are dublă coordonare, atât din partea ASE cât şi din partea CCIFER.
 
"Programul în limba franceză de antreprenoriat şi administrarea afacerilor (MEGA) a fost recent restructurat pentru a putea valoriza experienţa partenerilor internaţionali şi a specialiştilor din mediul de afaceri francofon. În acest sens, colaborăm cu CCIFER pentru întărirea cooperării cu companiile franceze din România şi consolidarea filierei francofone din cadrul facultăţii noastre. Masterul MEGA are o dublă coordonare, cu un responsabil din partea ASE, doamna conf. univ. dr. Anca Bogdan, şi un responsabil din partea CCIFER, doamna Adela Jansen, care, pe lângă activitatea de cadru didactic asociat, asigură recrutarea, comunicarea şi coordonarea activităţii specialiştilor din cadrul companiilor francofone", a menţionat Tănase Stamule.
 
Reprezentanta CCIFER, Adela Jansen, a apreciat că masterul creşte angajabilitatea studenţilor.
 
"Binomul format din profesorii universitari ASE şi IESEG şi lideri ai comunităţii de afaceri franco-române, curricula adaptată celor mai noi informaţii din domeniu, proiectele moderne ancorate în exigenţele mediului de afaceri actual, precum şi modalitatea incrementală de acumulare a cunoştinţelor permit studenţilor să aibă o formare la un nivel internaţional, crescându-şi angajabilitatea şi accesul direct la o întreagă paletă de oportunităţi oferite de CCIFER", a afirmat Adela Jansen, membru în Consiliul de Administraţie al CCIFER.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 83 / 142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...