ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PE a aprobat noul program Erasmus+ 2021-2027, cu fonduri aproape duble faţă de perioada anterioară de şapte ani

19 Mai 2021   |   AGERPRES

În comparaţie cu programul Erasmus+ anterior, noul program va include şi un ajutor pentru o perioadă de maximum şase luni petrecută într-o altă ţară din Uniunea Europeană pentru cursanţii adulţi.

 
 
Eurodeputaţii au adoptat marţi programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027. Fondurile de care va dispune acest program emblematic al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport vor fi aproape duble (peste 28 de miliarde euro din surse diferite) faţă de perioada anterioară de şapte ani (14,7 miliarde euro), informează Parlamentul European într-un comunicat de presă.

Noul program Erasmus+ va pune la dispoziţie mai multe instrumente şi resurse pentru a susţine incluziunea. Comisia şi statele membre trebuie să elaboreze planuri de acţiune cu scopul de a îmbunătăţi accesul la educaţie şi mobilitate pentru persoanele care, de-a lungul timpului, au avut mai puţine oportunităţi de participare - persoane cu handicap, persoane care trăiesc în sărăcie, într-o locaţie îndepărtată, persoane care provin din familii de migranţi şi multe alte categorii.


Cei care nu au resurse financiare suficiente pentru a suporta costurile iniţiale implicate de participarea la program (cum ar fi cumpărarea unui bilet de tren sau rezervarea cazării) pot beneficia de granturi suplimentare, inclusiv de plăţi în avans. Cererile nu pot fi refuzate din cauza unor costuri mai ridicate dacă au legătură cu măsuri care garantează incluziunea.

În comparaţie cu programul Erasmus+ anterior, noul program va include şi un ajutor pentru o perioadă de maximum şase luni petrecută într-o altă ţară din Uniunea Europeană pentru cursanţii adulţi. Programul va ajuta astfel persoane de toate vârstele şi din toate mediile să dobândească noi competenţe profesionale şi de viaţă şi să se adapteze mai bine la schimbările generate de tranziţia către o economie verde şi digitală, precum şi de pandemia de COVID-19.

Noul program Erasmus+ va fi mai simplu şi va avea proceduri mai uşor de urmat şi sisteme informatice mai uşor de utilizat de către candidaţi. De asemenea, vor trebui întocmite mai puţine documente. Va exista şi un mecanism special de finanţare a unor parteneriate la scară redusă pentru organizaţii mai mici, cum ar fi organizaţiile de tineret şi cluburile sportive.

Programul va analiza şi în ce măsură contribuie la atingerea obiectivelor Uniunii Europene legate de cheltuielile asociate schimbărilor climatice şi îşi va reduce amprenta de mediu. De exemplu, el va favoriza folosirea mijloacelor de transport ecologice de către participanţii la program.

Modele de educaţie inovatoare

Iniţiativa DiscoverEU va face acum parte din programul Erasmus+. Ea le dă tinerilor posibilitatea de a solicita un permis gratuit cu care pot călători în Europa pentru a participa la cursuri (de exemplu, pentru a participa la un curs intensiv de limbi străine sau la un seminar organizat de un muzeu) şi pentru a descoperi diversitatea culturală şi lingvistică a Europei.

Prin iniţiativa "Universităţi Europene'', studenţii vor putea obţine o diplomă prin combinarea studiilor urmate în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Cea de a treia iniţiativă, numită "Centre de excelenţă profesională'', va crea ecosisteme de competenţe locale, conectate la nivel internaţional.

Pentru a asigura o tranziţie lină dinspre perioada programului anterior, regulamentul conţine dispoziţii care se aplică în mod retroactiv şi care asigură intrarea în vigoare a noului program Erasmus+ de la 1 ianuarie 2021. Comisia a lansat deja procedurile de depunere a candidaturilor şi cererile de propuneri în multe state membre.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 65 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...