ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Universitatea din Bucureşti propune candidaţilor cinci noi programe de licenţă şi master la admiterea de toamnă

09 Septembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, două dintre specializările nou acreditate propun viitorilor studenţi şi masteranzi cursuri în limbile engleză şi germană.

 
 
Universitatea din Bucureşti propune candidaţilor cinci noi programe de licenţă şi master pentru admiterea de toamnă, care are loc în perioada 1-20 septembrie 2021, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.
 
Potrivit sursei citate, două dintre specializările nou acreditate propun viitorilor studenţi şi masteranzi cursuri în limbile engleză şi germană.
 
Cele cinci programe de licenţă şi masterat se desfăşoară în cadrul facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (licenţă - Ştiinţe cognitive, în limba engleză), Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (master - Modă, publicitate, consum), Administraţie şi Afaceri (licenţă - Administrarea afacerilor, la Focşani), Drept (master - Drept economic european, în limba germană) şi Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" (master - Spiritualitate creştină şi viaţă sănătoasă).
 
Astfel, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 60 de locuri pentru noua specializare Ştiinţe cognitive, ale cărei cursuri şi seminare vor fi susţinute în limba engleză. Programul propune viitorilor săi studenţi cursuri din domenii academice tradiţionale precum psihologie, ştiinţe cognitive, lingvistică, filosofie şi neuroştiinţe.
 
Admiterea pentru unul dintre cele 60 de locuri - dintre care 5 la buget - se realizează online în perioada 9-16 septembrie 2021 pe baza unui dosar şi a unui eseu motivaţional redactat în limba engleză.
 
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti propune candidaţilor, prin noul program masteral Modă, publicitate, consum o direcţie multidisciplinară, cercetarea modei şi a fenomenului impus de aceasta presupunând multiple abordări, atât sociologice, istorice, artistice, cât şi comunicaţionale. Noul program va aduce în faţa masteranzilor cadre didactice de la trei facultăţi ale UB - Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Istorie şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri.
 
"Admiterea pentru cele 14 locuri bugetate şi pentru cele 36 de locuri cu taxă se realizează online, pe platforma disponibilă aici, în perioada 1-12 septembrie 2021, şi constă într-o probă scrisă (eseu motivaţional) şi o probă orală (prezentarea eseului motivaţional)", se arată în comunicat.
 
De asemenea, Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, la Focşani, un număr de 75 de locuri pentru noua specializare, Administrarea Afacerilor. "Programul urmăreşte să creeze viitori specialişti cu multiple competenţe în domeniul afacerilor mici şi mijlocii, care să contribuie la crearea unui nou statut al omului de afaceri, în general, şi al antreprenorului, în special, ca principali actori ai sistemului economic concurenţial", afirmă sursa citată.
 
Şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti organizează, începând cu anul 2021-2022, programul de master internaţionalizat Drept economic european, în limba germană. Programul se va desfăşura în colaborare cu Facultatea de Drept a Universităţii din Wurzburg şi va reuni cadre didactice prestigioase ale universităţii partenere, ale Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, dar şi ale altor universităţi din România şi Germania.
 
În acest an universitar, admiterea pentru cele 50 de locuri scoase la concurs - dintre care 5 la buget - va fi organizată sub forma unei probe de competenţă lingvistică (examen oral în limba germană) ce va fi notată cu admis/respins, urmată de un concurs de dosare.
 
Totodată, Facultatea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" a Universităţii din Bucureşti propune candidaţilor pentru sesiunea de admitere septembrie 2021 noul program de master Spiritualitate creştină şi viaţă sănătoasă, care are în vedere formarea de specialişti interesaţi de dialogul dintre medicină şi spiritualitatea creştină. "Programul întăreşte colaborarea academică dintre Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, astfel că o parte dintre cursurile programului masteral vor fi susţinute de cadre didactice de la UMF", mai susţine aceeaşi sursă.
 
Înscrierile au loc în perioada 1-12 septembrie 2021, urmând ca examenul (sub formă de interviu) să se desfăşoare în data de 15 septembrie 2021.
 
UB aminteşte că cele mai multe dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti oferă viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere pe platforma www.po.unibuc.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 13 / 404
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, lector în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență
Încă un ‘chinese wall’: Stratulat Albulescu a asistat dezvoltatorul de solutii software Cyscale si fondul de investitii GapMinder cu privire la runda de finantare de tip Seed in valoare de 3 mil. E
Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata
LMG Life Sciences Awards EMEA 2022: Mușat & Asociații, desemnată la Londra „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”
Tendințele ultimelelor luni pe piața muncii, analizate de avocații firmei Băncilă, Diaconu și Asociații. De vorbă cu Anca Atanasiu (Managing Associate), depre marile provocări ale anului și mandatele primite de echipa de Dreptul muncii, pe care o coordonează. Volumul, diversitatea și complexitatea proiectelor au crescut continuu
Avocații ZRVP analizează proiectul de lege, aflat pe agenda Parlamentului, care transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019 ̸ 1023 privind restructurarea și insolvența. De vorbă cu Andreea Macașoi (Managing Associate) și Stan Tîrnoveanu (Senior Partner), numit de Legal 500 ”un guru al insolvenței”, despre legislație și proiecte, conduita juridică inovativă a echipei și riscul crescut de insolvență în această perioadă
Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent, relevantă pentru economia circulară. Echipa de avocați a fost coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner) și Dana BIVOL (Partner)
MPR Partners câștigă, pentru clienții săi, două dispute cu pretenții de cca. 26 mil. €. Cum au lucrat avocații și ce soluții au obținut în dosarele Municipiul Bacău vs. CET și Getica vs. grupul Auchan
Tendințe noi și multiple provocări în piața muncii | Avocații RTPR au mandate multe, variate și complexe în practica de Employment, de la „stock option” plan-uri cu scheme simplificate ori cu adevărate tranzacții în care angajații devin co-investitori împreună cu acționarii majoritari, până la integrarea în activitate a refugiaților din Ucraina. Despre modul de lucru și factorii care diferențiază RTPR de ceilalți consultanți, într-o discuție cu partenerul Alina Stăvaru
LegiTeam | Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Litigii)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...