ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

In-House Legal | Alina Dumitrașcu, numită în funcția de Director Juridic și Afaceri Corporative pentru companiile Enel din România. Ce spune Legal 500 despre ea

16 Noiembrie 2021   |   In-houseLegal

Alina Dumitraşcu a absolvit Facultatea de Drept, după care s-a specializat în domeniu prin studii postuniversitare de masterat, doctorat şi MBA.

 
 
Alina Dumitrașcu a fost numită recent în funcția de Director Juridic și Afaceri Corporative pentru companiile Enel din România, anunță platforma In-houseLegal.ro.

Alina s-a alăturat Enel România în anul 2010. Avocat specializat în domeniul energiei, ea are o experiență de aproximativ 20 de ani în domeniul juridic.

Totodată, este autoarea primei cărți pentru copii care explică ce înseamnă Constituția României prin imagini și jocuri  -  “Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla!” De asemenea, este co-fondator al Smartastic Lab, o asociație non-guvernamentală dedicată educației.

Alina Dumitrașcu, ”un game changer, care a construit o echipă juridică grozavă”

Alina Dumitraşcu a absolvit Facultatea de Drept, după care s-a specializat în domeniu prin studii postuniversitare de masterat, doctorat şi MBA. În 2010 ea a devenit Director Juridic al Enel Distribuţie Muntenia/ Banat/ Dobrogea.

Avocat specializat în domeniul energiei, ea a făcut parte din plutonul celor mai puternici General Counsels din corporațiile locale, listați de Legal 500. Consilierii juridici din corporații au fost selectați de ghidul juridic internațional pe baza unor cercetări riguroase, ce au inclus interviuri cu partenerii-cheie ai firmelor de avocatură şi cu in-house counsels din regiune. Cercetarea a urmărit să-i evidențieze pe profesioniștii dreptului din departamentele juridice ale firmelor care au contribuit la schimbarea sau formarea opiniilor în cadrul companiei sau industriei, au dezvoltat soluții tehnice stralucite pentru rezolvarea unor probleme complexe, au creat structuri inovatoare ce au avut ca efect un avans al business-ului, ori au creat modele ce au fost preluate de alți GC.

Potrivit Legal 500 - GC Powerlist: Central and Eastern Europe, Alina Dumitrașcu a facut parte din si a coordonat echipe de profesionisti, atat in companii de stat, cat si private. In paralel cu activitatea profesională, a existat o preocupare constanta și pentru chestiuni legate de drepturile omului, de sustinere a actiunilor civice si de aprofundare a aspectelor penale specifice infractiunilor contra umanitatii.

Alina Dumitrașcu nu este doar o adevărată profesionistă ce are cunoștințe juridice și de reglementare impresionante, ci este și un game changer, folosind toată energia sa pentru modernizarea proceselor de muncă. Ea a construit o echipă juridică grozavă care se ocupă de o gamă largă de probleme juridice (corporative, de reglementare, dispute), alături de avocați care anterior lucrau cu firme renumite de avocatură și au decis să i se alăture.
De menționat este faptul că, dincolo de a fi o foarte bună profesionistă, este și activistă pentru copii, în special pentru drepturile fetelor. A fondat Smartastic Lab - o organizație non-profit a cărei misiune este de a schimba mentalitatea în ceea ce privește egalitatea de gen și a publicat „Ce este Constituția?” - o carte uimitoare care explică copiilor Constituția României
”, au declarat oamenii intervievați de Legal 500.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 32 / 75
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
  Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
  BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
  Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
  Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
  Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
  Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
  Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
  Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
  Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
  Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...