ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Pandemia a adus perspective de business optimiste în industria telecom și a crescut vizibilitatea avocaților interni. Dr. Sabin Taclit, Legal Manager NextGen Communications: Ultimul an nu a făcut decât să consolideze faptul că avocații interni sunt cel mai bine pozitionați pentru a oferi consultanță în definirea și luarea deciziilor strategice în cadrul companiei

18 Iunie 2021   |   Ștefania Enache

În acest context, pe tot parcursul anului în curs, Departamentul Juridic și Reglementări din cadrul NextGen Communications, pe care dr. Sabin Taclit îl coordonează, va rămâne focusat în a continua să ofere consultanță juridica de afaceri și reprezentare juridică pentru susținerea activității companiei.

 
 
Crește optimismul în rândul mediului economic.După perioada în care pandemia a blocat multe activități, lucrurile încep să se redreseze, iar firmele caută oportunități de revigorare a businessului.

Sunt și industrii care au fost ferite de problemele declanșate de criza medicală și au continuat să funcționeze la capacitate maximă, adaptându-se din mers noilor conjuncturi. În această categorie intră acele domenii care oferă servicii de care restul companiilor au nevoie pentru a-și putea continua activitatea.
Un exemplu îl constituie sectorul telecomunicațiilor. Perspectivele pentru jucătorii din această zonă sunt unele foarte bune. Dr.  Sabin Taclit, Legal Manager NextGen Communications, menționează faptul că în telecom proiectele nu s-au oprit nicio secundă. Mai mult, au fost situații în care numărul lor a crescut substanțial.


„Pentru NextGen Communications, dar și pentru industria de telecomunicații în general, perspectivele de business sunt unele optimiste. Noul model de lucru la distanță, „implementat” de pandemie, a acutizat nevoia companiilor și a persoanelor fizice de a accesa soluții rapide de internet și telefonie pentru a interacționa mai ușor și mai rapid unii cu ceilalți”, a explicat juristul.
 
Obiective urmărite
 
Expertul NextGen Communications amintește faptul că cel mai important punct urmărit de întreg mediul economic a fost și este acela de a-și mula activitatea pe noile prevederi legale apărute ca urmare a pandemiei.
 
„În această perioadă în care se poate specula un orizont de ieșire din restricțiile impuse de pandemie, echipa de legal rămâne focusată, în primul rând, pe alinierea activității companiei cu noile reglementări și restricții. Aici ne referim, în principal, la continuarea proiectelor în acord cu o „noua legislație” specifică unei perioade pandemice. Noul cadru legislativ, deși aparent este individual, el trebuie armonizat cu legislația specifică protecției datelor personale, dar și cu aspectele de ordin concurențial și comercial.”, detaliază dr. Sabin Taclit.


În acest context, pe tot parcursul anului în curs, Departamentul Juridic și Reglementări din cadrul NextGen Communications, pe care îl coordonează, va rămâne focusat în a continua să ofere consultanță juridica de afaceri și reprezentare juridică pentru susținerea activității companiei. 
 
„De asemenea, în zona de reglementări vom continua să oferim suport activității operaționale, pentru alinierea acțiunilor întreprinse cu reglementările specifice ANCOM”, completează specialistul.
 

 
„Recomand cu căldură vaccinarea tuturor persoanelor, aceasta împreună cu respectarea normelor igienico-sanitare, fiind singurele alternative pentru reîntoarcerea la normalitatea cu care eram obișnuiți.”
Dr.  Sabin Taclit, Legal Manager NextGen Communications 
 


Echipa coordonată de dr. Sabin Taclit și-a trecut în agendă mai multe obiective cheie pe care trebuie să le îndeplinească până la finalul anului 2021. Unul dintre ele vizează menținerea unui ritm alert de informare și asimilare legislativă raportată la activitatea companiei. De asemenea, juriștii au în vedere continuarea implicării active în alinierea deciziilor de business cu legislația în vigoare; dar și dezvoltarea unui climat de siguranță pentru companie, prin emiterea unor opinii coerente, practice și ușor de implementat.
 
„În primul rând, performanța Departamentului Juridic și Reglementari se măsoară prin eliminarea riscurilor legale în ceea ce privește activitatea companiei. Aceste riscuri pot fi eliminate numai atunci când Departamentul Juridic și Reglementări oferă o consultanță de specialitate aplicată și adaptată nevoilor companiei. Rezultatul se reflectă în optimizarea procesului de business și în evitarea eventualelor sancțiuni ce pot fi suferite de către companie. Dacă nu avem sancțiuni de la autorități și/sau de la instanțele judecătorești în cadrul litigiilor aflate pe rol, putem prezuma că Departamentul Juridic și Reglementări și-a făcut treaba. Evident, performanța echipei este dată de performanța membrilor acesteia, astfel că fiecare membru trebuie să contribuie prin inițiative proprii și randament pozitiv la asigurarea unui nivel ridicat de profesionalism al întregii structuri. Nu în ultimul rând, consider important în evaluarea performanței departamentului și feedback-ul clientului intern, respectiv, modalitatea în care colegii din alte departamente percep interacțiunea cu membrii Departamentului Juridic și Reglementări”, susține dr. Sabin Taclit.
Actuala echipă de juriști pe care o are NextGen Communications este astfel dimensionată încât acoperă toate nevoile companiei. Astfel că, anul acesta, nu sunt preconizate noi angajări în Departamentul Juridic și Reglementări. Dr. Sabin Taclit precizează că se va merge în continuare pe politica de a motiva din punct de vedere profesional echipa actuală, astfel încât să fie menținut standardul ridicat al activității departamentului.
 
„Sunt de părere că ultimul an nu a făcut decât să consolideze faptul că avocații interni sunt cel mai bine pozitionați pentru a oferi consultanță în definirea și luarea deciziilor strategice în cadrul companiei. Sustin acest lucru, deoarece un avocat intern care își desfășoară activitatea zilnic în cadrul unei organizații, ajunge să cunoască în detaliu fiecare abordare și flux operațional intern, fapt ce, complementar unei bune pregătiri de specialitate, nu poate decât să reprezinte un beneficiu pentru companie. De asemenea, în activitatea profesională, am întâlnit și cazuri în care expertiza unui consultant extern specializat pe o anumită practică a fost binevenită, mai ales atunci când problematica supusă dezbaterii a necesitat și o abordare mult mai aplicata. Și in acest caz, consider esențială o colaborare strânsa între avocații interni și cei  externi, tocmai pentru a omogeniza abordarea specializată cu conduita companiei”, arată juristul.
 
Dr. Sabin Taclit mai spune că, și în acest an, echipa pe care o coordonează va încerca să gestioneze, pe cât posibil, cât mai multe proiecte în cadrul Departamentului Juridic și Reglementări. „Dacă în practica noastră, vom  considera că se impune și o opinie suplimentară venită din partea unui consultant specializat pe o anumită ramură, cu siguranță vom solicita acest suport”, punctează Legal Manager-ul NextGen Communications.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 51 / 80
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...