ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andrei (INS): După recensământul populaţiei şi locuinţelor sper să avem capacitatea calculării populaţiei rezidente la nivel UAT în fiecare an

14 Februarie 2022   |   Agerpres

El a menţionat că, în acest moment, INS are capacitatea să calculeze populaţia rezidentă fără eroare la nivel naţional, dar dificultatea majoră este la nivel de UAT. Iar prin intermediul acestui recensământ se dezvoltă această componentă.

 
 
Institutul Naţional de Statistică ar putea avea capacitatea calculării populaţiei rezidente la nivel UAT în fiecare an după recensământul populaţiei şi locuinţelor, a afirmat, luni, preşedintele INS, Tudorel Andrei.
 
"Aş dori să subliniez aportul STS pentru asigurarea infrastructurii desfăşurării acestei acţiuni foarte importante. Rezultatele pe care le obţinem, evident, vor reprezenta inputuri pentru unele aspecte legate de strategia de dezvoltare durabilă, direct sau indirect. Spun indirect pentru că pornind de la aceşti indicatori se dezvoltă alţi indicatori derivaţi care nu rezultă imediat din ce culegem în cadrul recensământului populaţiei şi locuinţelor. Aici mesajul ar fi că este un recensământ cu totul aparte. Este complet informatizat, deci este un recensământ fără hârtie, deci nu mai este chestionarul clasic şi mai sunt două lucruri interesante. Primul lucru este că ne-am adaptat la ceea ce înseamnă populaţia României. Există o parte a populaţiei care ar acces şi că are capacitatea de a utiliza tehnica de calcul. Şi avem perioada de culegere în online în care fiecare cetăţean îşi introduce datele în chestionar, iar pe de altă parte avem altă categorie, o altă parte a populaţiei, care nu dispune sau nu are capacitate şi aici avem fie perioada în care culegem datele datele direct de la gospodării prin intermediul tabletelor sau în perioada de online avem puncte de colectare a datelor în online cu asistenţă, în sensul că cetăţeanul poate să meargă la punctul pe care îl stabilim la nivelul fiecărei localităţi, de regulă la primărie şi atunci ei sunt asistaţi în această operaţiune. Al doilea lucru important şi eu consider că este unul din progresele mari care le putem face, după recensământul populaţiei şi locuinţelor eu sper să avem capacitatea calculării populaţiei rezidente la nivel UAT (unitate administrativ teritorială, n.r.) în fiecare an", a spus Tudorel Andrei la workshopul tehnic pentru consultarea şi validarea de către Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă a noului set de Indicatori Naţionali de Dezvoltare Durabilă şi pentru stabilirea mecanismului de raportare.
 
El a menţionat că, în acest moment, INS are capacitatea să calculeze populaţia rezidentă fără eroare la nivel naţional, dar dificultatea majoră este la nivel de UAT. Iar prin intermediul acestui recensământ se dezvoltă această componentă.
 
Workshop-ul de validare a setului de Indicatori Naţionali pentru Dezvoltare Durabilă 2030 (INDD 2030) este o acţiune sprijinită prin proiectul "România durabilă - dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030", cod SIPOCA 613 MySMIS 127545.
 
Tudorel Andrei a spus că s-a ajuns la 99 de indicatori principali şi că s-a înţeles că este nevoie de o listă de indicatori de rezervă, indicatori care pot deveni în timp indicatori principali.
 
De asemenea, Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru dezvoltare durabilă, Guvernul României, a precizat că "lumea se mişcă" în sensul conceptului de dezvoltare durabilă.
 
"Nu putem să negăm acest lucru, dacă vă uitaţi în jur. Nu numai în ceea ce priveşte mediul. În ceea ce priveşte latura socială, economică, cum punem cap la cap aceste diferite elemente ca să avem o viaţă mai sănătoasă, ca să avem o societate mai sustenabilă. Şi atunci dacă ne uităm în jur, la nivelul Uniunii Europene, totuşi acum, după doi trei ani, după ce a preluat noua Comisie frâiele se întâmplă un lucru. Apar pe zi ce trece mai multe anexe, mai multe interpretări, Eurostat-ul are aceste raportări care ne arată că şi Uniunea Europenă e mult mai preocupată cu zona aceasta de Dezvoltare durabilă. Mai avem de lucru şi aici ca să sensibilizăm şi mai mult aceste instituţii la nivelul Uniunii Europene să avem şi noi mai clar cam cu ce putem veni cu valoare adăugată fiecare ţară şi să învăţăm unii de la alţii", a spus Laszlo Borbely.
 
El a afirmat că instituţia va trebui să înceapă în curând să pregătească Raportul Naţional Voluntar al României care va fi prezentat anul viitor la Forumului Politic de Nivel Înalt al ONU de la New York. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4715 / 9466
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...