ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CDR: Facilităţile fiscale pentru educaţia timpurie, o măsură benefică pentru creşterea nivelului de educaţie

05 Aprilie 2021   |   Agerpres

Ministerul Finanţelor a anunţat, în 22 martie, că deductibilitatea cheltuielilor cu educaţia timpurie, respectiv 1.500 de lei pentru creşe sau grădiniţe, se va suspenda până la finalul anului.

 
 
Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că acordarea de facilităţi fiscale pentru educaţie timpurie reprezintă o măsură benefică pentru creşterea nivelului de educaţie din România şi precizează că, prin dialog, se pot găsi soluţii alternative, în urma unei analize de impact transparente.
 
"În ceea ce priveşte facilităţile fiscale pentru educaţie timpurie, mediul de afaceri a salutat măsura adoptată anul trecut de Parlamentul României şi şi-a manifestat interesul de a contribui la elaborarea normelor de aplicare, având în vedere că o parte din companii au acordat încă de la începutul anului 2021 aceste facilităţi angajaţilor. CDR consideră că măsura este benefică pentru creşterea nivelului de educaţie din România şi pentru stimularea angajaţilor cu copii şi consideră că, prin dialog, se pot găsi
soluţii alternative, în urma unei analize de impact transparente", se arată într-un comunicat al CDR remis luni AGERPRES.
 
Totodată, experţii CDR semnalează lipsa de claritate a legislaţiei privind tratamentul fiscal al tichetelor-cadou şi consideră că se impune o poziţie tranşantă din partea autorităţilor fiscale asupra modului de impozitare a acestora în prezent şi în viitor. Potrivit reprezentanţilor mediului de afaceri, aceste clarificări sunt necesare pentru o aplicare unitară în piaţă a fiscalităţii acestor instrumente de plată, eliminând concurenţa neloială, pe criterii fiscale, la care s-a ajuns în prezent.
 
"Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că dialogul constant între autorităţi şi mediul de afaceri este fundamental pentru elaborarea unor politici publice sustenabile şi pentru asigurarea predictibilităţii şi stabilităţii cadrului legislativ în general, inclusiv al celui fiscal. În materie de fiscalitate, CDR este deschisă la dialog cu Ministerul Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), cu Guvernul şi Parlamentul în general, pentru a identifica cele mai potrivite măsuri care să servească deopotrivă obiectivelor legate de echilibrul bugetar, cât şi nevoii de a asigura un climat investiţional atractiv, precum şi pentru a clarifica teme fiscale importante şi de actualitate", precizează sursa citată.
 
Ministerul Finanţelor a anunţat, în 22 martie, că deductibilitatea cheltuielilor cu educaţia timpurie, respectiv 1.500 de lei pentru creşe sau grădiniţe, se va suspenda până la finalul anului.
 
Conform notei de fundamentare a proiectului de ordonanţă care prevede suspendarea acestor facilităţi, "noile reguli fiscale reglementate s-au dovedit insuficiente pentru a permite aplicarea lor".
 
CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie RomânăGermană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
 
Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6223 / 8653
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...