ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fostul primar din Panciu (Vrancea), condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare; sentinţa nu este definitivă

17 Noiembrie 2023   |   AGERPRES

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Iulian Nica va trebui să plătească şi daune morale de 5000 de euro unui angajat, dar şi să restituie peste 134.000 de lei primăriei Panciu şi aproape 25.000 de lei către Duspi Serv, societatea de salubritate a primăriei Panciu.

 
 
Fostul primar din Panciu, Iulian Nica, a fost condamnat, joi, de judecătoria Tecuci, la cinci ani şi patru luni închisoare în stare de detenţie, pentru şantaj, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual şi fals intelectual.

"Condamnă pe inculpatul Nica Iulian la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la delapidare, 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual. Contopeşte pedepsele stabilite, urmând ca inculpatul Nica Iulian să execute pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de 2 ani şi 8 închisoare, sporită la 5 ani şi 4 luni închisoare în stare de detenţie", se arată în hotărârea Judecătoriei Tecuci.


Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Iulian Nica va trebui să plătească şi daune morale de 5000 de euro unui angajat, dar şi să restituie peste 134.000 de lei primăriei Panciu şi aproape 25.000 de lei către Duspi Serv, societatea de salubritate a primăriei Panciu.

În martie 2020, pe când era primar al oraşului Panciu, Iulian Nica a fost arestat preventiv, fiind cercetat într-un dosar în care prejudiciul era estimat la circa 400.000 de euro, învinuit de infracţiunile de delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals, comise sub forma mai multor acte. Ulterior, acesta a fost judecat în libertate.

Sentinţa dată de Judecătoria Tecuci nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 194 / 4467
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...